2021. augusztus 31., kedd

Élj vagy halj meg Anne Sexton

 Élj vagy halj meg Anne Sexton


Idézetek a könyvből

„Ez elmegyógyintézet, nem játszótér.”

„Ki emlékszik, mi ólálkodik a férfi szívében?”

„De te, drága doktor, lelkes hívem, jobb voltál Krisztusnál; ígértél nekem egy másik világot, ami megmondja, majd ki vagyok.”

„Időm nagy részét idegenként, elátkozva és transzban töltöttem.”

„Fogoly vagyok, szegény szerencsétlen, aki beleszeretett börtönébe.”

„Hagyom elfecsérelni az életem.”

„Saját szoba – nos, van saját szobám.”

„Belefáradtam, hogy nő vagyok, belefáradtam a lábasokba, kanalakba, belefáradtam, hogy ajkam és mellem van, belefáradtam a kozmetikumokba és selymekbe.”

„Úgy vagyok csak nő, ahogyan Krisztus férfi volt.”

„Mint egy csokor virágot, összeszedem magam, és megkérdem, merre jártatok, és mostanság mi van.”

„Az elmében van egy szűk völgy, a neve halál.”

„Egy megszállás vagy hódítás semmiség – megmaradni, az minden!”

„Ha már eddig eljöttem, még messzebb megyek.”

„A búcsúban halál van.”


Termék adatok
Cím: Élj vagy halj meg
Eredeti cím: Live Or Die
Szerző: Anne Sexton
Fordító: Mesterházi Mónika, Fenyvesi Orsolya, Szlukovényi Katalin
Kiadó: 21. Század Kiadó
Sorozat: Versum-Könyvek
Megjelenés: 2021. augusztus 27.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156122209

2 890 Ft




A Labirintus Simon Stalenhag

 A Labirintus Simon Stalenhag


A világot csupa rom és hamuréteg borítja, miután egy túlvilági jelenség maradványai elpusztították a Föld légkörét. A kevés túlélő mélyen a felszín alá kényszerült. Matt, Sigrid és Charlie egy napon elhagyják föld alatti államuk biztonságos menedékét, hogy expedícióra induljanak a régi világ pusztaságába, utazásuk során pedig kénytelenek szembenézni a civilizáció bukása előtti idők sötét titkaival.

Simon Stalenhag az Elektronikus állam és a Mesék a Hurokból nemzetközileg elismert szerzője és alkotóművésze. Kreatív képei és történetei, melyek a világ egyik legkeresettebb vizuális történetmesélőjévé tették őt, egyedi sci-fi jelenségeket festenek le hiperrealisztikus skandináv tájakon. A Labirintus ismét egy olyan disztópikus jövőt tár elénk, amilyet még nem láthattunk korábban.

Termék adatok
Cím: A Labirintus
Szerző: Simon Stalenhag
Fordító: Molnár Berta Eleonóra
Kiadó: Agave Könyvek
Oldalak száma: 152
Megjelenés: 2021. augusztus 30.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634197911

4 280 Ft


2021. augusztus 30., hétfő

A varjúherceg Zalka Csenge Virág

 A varjúherceg Zalka Csenge Virág



Úgy szeretlek, édesapám, mint a sót!

Ismerős mondat, ugye? Ezúttal azonban nem a magyar király legkisebb lánya felel így - ahogy azt gyerekkorunkban megszokhattuk -, hanem a török padisah legkisebb fia. Vajon az ő sorsa is úgy alakul, mint a magyar királylányé? Vagy ezúttal máshogy kanyarodik a történet? Kiderül dr. Zalka Csenge Virág legújabb mesegyűjteményéből.

A varjúherceg meséi ugyanis egyszerre kínálják az otthonosság és a felfedezés örömét. Az olvasó számára ismerős népmesék itt közölt, távoli változatai közel hozzák a világ népeit. Megmutatják, mennyi hasonlóság van közöttünk, de azt is, milyen lenyűgözően sokfélék vagyunk. Hiszen Hamupipőke néha fiú, és a három kismalac kalandjai olykor erdei manókkal esnek meg. Így még izgalmasabb!

Sorozatunk első része, a Ribizli a világ végén - Régi magyar népmesék mai gyerekeknek 2020-ban Év Gyerekkönyve díjat kapott. A kalóz királylány - Nemzetközi népmesék mai gyerekeknek után itt a harmadik kötet, benne ismerős ízek és a nemzetközi mesekincs sava-borsa.

Termék adatok
Cím: A varjúherceg
Szerző: Zalka Csenge Virág
Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ
Oldalak száma: 208
Megjelenés: 2021. augusztus 26.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634868002


3 999 Ft



A valóságkód Gregg Braden

 A valóságkód Gregg Braden


A tudomány bebizonyította, hogy a szívünkben gyökerező meggyőződéseink testünk gyógyulásától kezdve a világunkat alkotó atomokig mindenre hatással vannak. Elképzelhető, hogy születésünktől fogva bennünk él az a képesség, hogy visszafordítsuk a betegséget, békét és jólétet teremtsünk, sőt, akár megváltoztassuk magát a valóságot?
Egy olyan formálható világban, amelyben minden változik, hogy megfeleljen a meggyőződéseinknek, csupán az jelent határt, ahogyan magunkról gondolkodunk. Biztos, hogy meggyőződéseink helytállóak?
Lehetséges volna, hogy az életünket hamis korlátokra és helytelen feltételezésekre építve éljük, amelyeket más emberek alakítottak ki generációk, évszázadok vagy akár évezredek alatt?

Ez a könyv ajtót nyit egy új látásmód előtt és megmutatja:
o miért nem korlátoznak minket a fizika és a biológia ma ismert törvényei;
ohogyan használjuk a gyógyulás, béke, jólét és változás kvantumnyelvezetét;
omiként változtassunk egyszerűen a meggyőződéseinken, hogy átlendüljünk a múltunk korlátain.

"Ebben a könyvben egy új és az eddigitől talán nagyon eltérő gondolkodásmódra invitálom az olvasót saját magával, az életével és a világával kapcsolatban. A dolgok ilyen szemlélete egyesek számára mindannak a kétségbe vonását jelentheti, amit korábban tanítottak nekik. Másokban viszont annyira felébresztheti a kíváncsiságot, hogy önmaguk felfedezésének egy új útjára lépjenek."

Gregg Braden bestselleríró a tudomány, a spiritualitás és a való világ közötti kapcsolat nemzetközileg
elismert kutatója. A korábban geológus és űrtechnológiai programtervező szakember hegyi falvakat, távoli
kolostorokat és elfeledett iratokat kutatott át, hogy időtlen titkaikat ötvözze a modern tudomány felfedezéseivel.
www.greggbraden.com

Termék adatok
Cím: A valóságkód
Szerző: Gregg Braden
Kiadó: BIOENERGETIC KIADÓ
Oldalak száma: 232
Megjelenés: 2021. augusztus 25.
ISBN: 9789632915227
Méret: 237 mm x 165 mm x 10 mm

3 990 Ft



Alkony Motel Simone St. James

 Alkony Motel Simone St. James



New York állam északi része, 1982: Viv Delaney New Yorkba készül, és hogy megkeresse a pénzt az útra, elvállal egy éjszakai recepciós állást a Fell kisvárosában található Alkony Motelben. A hely azonban nagyon furcsa hangulatot áraszt magából, ráadásul hamarosan kísérteties és ijesztő dolgok történnek.

New York állam északi része, 2017: Carly Kirk sosem volt képes elfelejteni a nagynénje, Viv történetét, akinek titokzatos módon nyoma veszett az Alkony Motelben, még mielőtt ő megszületett volna. Úgy dönt, hogy Fellbe költözik és felkeresi a motelt. Megérkezve gyorsan rájön, hogy nem sok változott 1982 óta... és nemsokára őt is hatalmába keríti a rejtély, ami egykor Viv végzete lett.

Termék adatok
Cím: Alkony Motel
Szerző: Simone St. James
Fordító: Kéri Andrea
Kiadó: Agave Könyvek
Megjelenés: 2021. augusztus 30.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634199175


3 980 Ft



2021. augusztus 27., péntek

A Chanel nővérek Judithe Little

 A Chanel nővérek Judithe Little



Gabrielle és Antoinette Chanel már gyerekkoruk óta tudják, hogy nekik "valami jobb" jár. Az árvaházban, ahova anyjuk halála után kerülnek, szerény, egyszerű életre nevelik őket az apácák, ám éjszakánként egy fényesebb jövőről álmodnak. Úgy döntenek, bebizonyítják: ők tényleg jobb sorsot érdemelnek.
A szegénységből kivezető út első állomásaként Gabrielle, avagy Coco varrónőként dolgozik, és bohém kávéházakban énekel, Antoinette, avagy Ninette pedig egy kalapszalonban helyezkedik el. Később megnyitják első kis kalapüzletüket Párizsban, amely hamarosan elegáns butikká avanzsál, majd újabb szalonokat nyitnak Franciaország divatos üdülővárosaiban, Deauville-ben és Biarritzban is.
A háború kitörése azonban mindent megváltoztat. A Chanel nővérek útja nagy szerelmeken és végzetes tragédiákon át vezet tovább, és minden addiginál keményebben kell küzdeniük azért, hogy nyomot hagyjanak maguk után. A valós életrajzi elemekre épülő sodró történet akaratról, kitartásról, erőről és a hamisítatlan francia eleganciáról szól.

A Chanel nővérek a 20. század eleji Párizs sokszínű kaleidoszkópján keresztül vezeti el az olvasót a két nővér napjainkban is tovább élő, rendkívüli örökségéhez: a világ legikonikusabb haute couture divatházához.
Termék adatok
Cím: A Chanel nővérek
Szerző: Judithe Little
Fordító: Szieberth Ádám
Kiadó: Central Könyvek
Sorozat: Ikonikus nők
Oldalak száma: 436
Megjelenés: 2021. augusztus 26.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633248430

3 980 Ft



2021. augusztus 26., csütörtök

Olina és a varázsszirmok Mechler Anna

 Olina és a varázsszirmok Mechler Anna


A Tündérpalotában virágvarázslat zajlik. Akinek kiszínesedik a ruhája, az egy gyógynövény segítője lesz. Vajon kit ér ez a szerencse? Ki lesz az orbáncfű gondozója? Milyen feladatok várnak rá? Olina, a félszeg tündérlány kapja az új feladatot: az orbáncfű őrzője és segítője lesz. Ahogy ismerkedik a növénnyel, egyre ügyesebbé válik, és sok új dolgot tanul meg a gyógynövények titkos világáról. Vajon hogyan lehet szembeszállni a kártevőkkel? Mire jók az illatlabdák? Lehet-e barátságot kötni az emberekkel?

A kötetből mindez kiderül, és a bűbájos mese mellett sok érdekes információt is megtudhatunk a gyógynövények világáról.

Termék adatok

Cím: A virágtündérek titkai 1. - Olina és a varázsszirmok
Szerző: Mechler Anna
Kiadó: MANÓ KÖNYVEK
Sorozat: A virágtündérek titkai
Oldalak száma: 64
Megjelenés: 2019. március 04.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634035978
Méret: 196 mm x 196 mm

2 490 Ft



Nine Elms réme Robert Bryndza

 Nine Elms réme Robert Bryndza



Kate Marshall ígéretes fiatal nyomozó volt, amikor leleplezte a hírhedt Nine Elms-i sorozatgyilkost.
A legnagyobb sikere azonban hamarosan rémálommá vált. Kate, akit megaláztak, elárultak és az ügy szokatlan körülményei miatt a nyilvánosság előtt meghurcoltak, tehetetlenül figyelte, ahogy a botrány véget vet a pályájának.

Tizenöt évvel a katasztrófába torkolló események után Kate egy kis angol egyetem oktatója, de még mindig kísérti a gyötrelmes múlt. Egy rejtélyes alak öltötte magára a hajdani Nine Elms-i kannibál köntösét, hogy folytassa bálványa félbehagyott életművét.

Kate a kissé megkopott, de hamar feléledő nyomozói ösztöneire hagyatkozva a zseniális kutatási asszisztense, Tristan Harper segítségével a szörnyeteg nyomába ered. A siker jóvátételt ígér, ám ennél sokkal több forog kockán: Kate lett volna az eredeti gyilkos ötödik áldozata. És az utód eltökélte, hogy befejezi a megkezdett munkát...

A méltán nagy sikerű Lány a jég alatt és Az éjjeli vadász szerzőjének legújabb bűnügyi sorozata fordulatokban bővelkedő, letehetetlen thrillereket ígér. Kate Marshall nyomozó a londoni rendőrség szintén kiemelkedő alakja, aki Erika Foster főfelügyelőhöz hasonlóan zseniális találékonysággal oldja meg a lezáratlan ügyeket.

Termék adatok
Cím: Nine Elms réme
Szerző: Bryndza, Robert
Fordító: Weisz Böbe
Kiadó: Libri Kiadó
Sorozat: Kate Marshall
Oldalak száma: 488
Megjelenés: 2021. augusztus 10.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634337836

3 999 Ft



Honóriusz pápa varázskönyv Arthur Edward Waite

 Honóriusz pápa varázskönyv Arthur Edward Waite



Honóriusz pápa grimoire-ja a bukott angyalok könyve. A könyv bemutatja, hogy miként lehet őket hatalmunk alá vonni a démonológia és az evokáció művészete által, biztosítva ezáltal az említett démonok konjugációját és irányítását, hogy válaszolhassanak kérdéseinkre és eleget tegyenek utasításainknak. Ezt az írást csak a legmagasabb fokozatú papok kaphatták meg III. Honóriusz pápa parancsával és útmutatásával . Senki, aki kimondja ezeket az idéző szavakat, ne legyen Isten dicsősége nélkül, nehogy elbukjon munkája során.
Jelen grimoire, azaz varázskönyv szerkesztését Arthur Edward Waite végezte.

Termék adatok
Cím: Honóriusz pápa varázskönyv
Szerző: Arthur Edward Waite
Kiadó: HERMIT KÖNYVKIADÓ BT.
Oldalak száma: 47
Megjelenés: 2021. április 19.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786155032479
Méret: 200 mm x 130 mm


2 100 Ft



2021. augusztus 25., szerda

Kleopátra Benkő László

 Kleopátra Benkő László


A történet a Kr. előtti első század Alexandriájába röpíti az Olvasót.

A fáraók Egyiptomában Nagy Sándor halála óta a Ptolemaiosz dinasztia uralkodik. Róma ellenállhatatlanul tör Egyiptom felé, a birodalom azonban kemény diót jelent a hódítóknak. Maga Julius Caesar is belátja, okosabb velük barátságra törekedni és bölcs diplomáciával lassan Rómához kötni az ősi birodalmat.

Talán könnyebb dolguk lett volna, ha nincs Kleopátra, aki jelentősen különbözött elődeitől. Ha Róma azt hitte, egy nővel könnyebb dolga lesz, hát súlyosan tévedett. Kevés olyan nő ismeretes e korból, aki ennyire értett a diplomáciai fondorlatokhoz, vagy ilyen eréllyel tudott volna egy világhatalommal szemben fellépni, mint Kleopátra.

A regényből megtudhatjuk, milyen is volt Kleopátra gyermeklányként, és miben különbözött nővéreitől, fivérétől. Hogyan alakult ki sajátos személyisége, műveltsége és céltudatos gondolkodása, melyre nagy szüksége volt a politikai játszmákban, amelyekkel - akár női praktikák felvonultatása árán is - meg kellett birkóznia.

A kötetből kiviláglik, hogy Kleopátra nem csupán egy vonzó nő volt, hanem erőskezű uralkodó, hadvezér és kiváló diplomata is. Rómának nem véletlenül gyűlt meg vele a baja...

Termék adatok
Cím: Kleopátra I. - Ízisz istennő leánya
Szerző: Benkő László
Kiadó: Lazi Kiadó
Oldalak száma: 464
Megjelenés: 2021. augusztus 12.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789632674032
Méret: 30 mm x 144 mm x 204 mm

3 999 Ft



A bosszú - Giuditta Fabbro

 A bosszú -  Giuditta Fabbro


Amikor Radovánt, a szlovák éjszakai élet teljhatalmú urát kegyetlenül meggyilkolják, keresztlánya, Sofia, elkeseredett bosszút esküszik magában.
Még a legalávalóbb eszközöktől sem riad vissza, csakhogy elégtételt vehessen szeretett nagybátyja haláláért. Miután kiderül, hogy az Arrivabene család keze is benne van a gyilkosságban, Sofia ördögi tervet eszel ki, hogy megfizessen ellenségeinek. Bosszúszomja az ősi törvényt követve, szemet szemért, életet életért követel. A bosszú a Bérgyilkosság olasz módra sorozat harmadik kötete. A kezdet és a Vendetta méltó folytatása, amelyben tovább bonyolódnak az alvilági szálak.

Vigyázat! Ez a rész is kegyetlenül maffiás és piszkosul erotikus.

Termék adatok
Cím: A bosszú - Bérgyilkosság olasz módra III.
Szerző: Giuditta Fabbro
Kiadó: NewLine Kiadó
Megjelenés: 2021. április 12.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786156309464
Méret: 197 mm x 130 mm


3 999 Ft



Ízek Szicíliája Giorgio Locatelli

 Ízek Szicíliája Giorgio Locatelli


Megízlelni Szicíliát, a Földközi-tenger aranyló búzamezőkkel, dús citrus- és olajfaligetekkel, lankás szőlősökkel teli szigetét. A neves olasz séf, Giorgo Locatelli új könyve nem pusztán receptek gyűjteménye, hanem a napfényes szicíliai kultúra, az olasz életérzés lenyomata.
A receptek közé történelmi érdekességeket, anekdotákat csempésző Ízek Szicíliája beavat minket az arab, spanyol és görög telepesek nyomát viselő terület bámulatosan sokszínű gasztronómiájába, és a remek receptek maguk is megtestesítik a szicíliai felfogást, miszerint a minőségi alapanyagok fontosabbak a felvágós megoldásoknál, hiszen "összeillik, ami együtt nő".

Termék adatok
Cím: Ízek Szicíliája
Eredeti cím: Made in Sicily
Szerző: Giorgio Locatelli
Kiadó: Alexandra Kiadó
Oldalak száma: 432
Megjelenés: 2021. augusztus 13.
Kötés: Cérnafűzött, keménytáblás
ISBN: 9789635820337
Méret: 280 mm x 200 mm x 38 mm

14 000 Ft
Könyvesbolt



Amíg kijutunk a fényre Mira Sabo

 Amíg kijutunk a fényre Mira Sabo



Mira Sabo legújabb bestsellerében minden adott egy valódi élet-halál harchoz, amit az izgatóan sármos, gátlástalanul hatalommániás, vad és féktelen milliárdos, Tamássy Áron szít.
A férfi mindent megpróbál kézben tartani - a politikai életet, az üzleteit -, de legfőképp gyönyörű feleségét, Szófiát, akit ő és a bátyja, a talán még nála is veszélyesebb Zsolt valamint a Tamássy család sötét titkai megmásíthatatlanul átformálnak.
Pusztító szenvedélyek örvénylenek hármuk között. A fiatal nő olyan tapasztalatokat szerez a két férfi fizikai-, és érzelmi fogságában, melyek a szexualitás, a fájdalom és megalázottság legmélyebb bugyraiba vetik alá.
Szófia azonban nem adja meg magát, és veleszületett küzdőképességével megpróbálja a Tamássy testvérektől tanultakat a visszájára fordítani.
Vajon képes lesz felvenni a harcot a testvérekkel? Egyáltalán túléli?

Kiadó: MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ
Borító: PUHATÁBLÁS
Súly: 374 gr
ISBN: 9786155617591
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017
Sorozat: BIRTOKLÁS-TRILÓGIA

3 990 Ft




2021. augusztus 24., kedd

Álmaidban Kristan Higgins

 Álmaidban Kristan Higgins


Emmaline Nealnek egy kísérőre van szüksége, mégpedig sürgősen.

Csak egy rövid időre, hogy túlélje a volt vőlegénye esküvőjét. De a hétszáztizenöt lakosú Manningsportban nem áll minden sarkon egy alkalmas fiatalember. Az egyetlen, aki szóba jöhet, Jack Holland, a helyi szépfiú, nem mellesleg igazi úriember, aki mindig készségesen vállalja az ilyen feladatokat.

Jacknek pedig a legjobbkor jön a malibui kiruccanás. Otthon ugyanis a szokásosnál is több figyelmet kap, amióta megmentett négy kamaszt a vízbe fulladástól. „A télvízi csoda”, ahogy a helyiek emlegetik – kár, hogy ő még mindig fuldoklik, ha eszébe jut az a nap. A Kék Gém Pincészet-sorozat legújabb kötetében sem kell csalódniuk a kortárs romantikus regények rajongóinak.

Kristan Higgins a védjegyévé vált kiváló humorral ír az élet legfényesebb és legsötétebb pillanatairól.

Termék adatok
Cím: Álmaidban
Szerző: Kristan Higgins
Kiadó: General Press Kft.
Megjelenés: 2021. augusztus 11.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634525110
Méret: 197 mm x 137 mm


3 990 Ft



Amikor elszabadulnak az indulatok Mira Sabo

 Amikor elszabadulnak az indulatok Mira Sabo




Fülszöveg:
Ha ezt olvasod, akkor már túl vagy a Birtoklás-trilógia első két kötetén. Ez esetben a legjobb könyvet tartod most a kezedben.
Mira Sabo legújabb bestsellerében újabb mélységek és magasságok várnak az okos és gyönyörű Szófia és a művelt, de gátlástalanul hatalommániás, féktelen milliárdos, Tamássy Áron történetéből. Amikor már azt hiszed, mindent láttál, akkor jön csak az újabb észvesztő hullámvasút, és alámerülsz a gazdagságban, a hatalmi játszmákban, hogy tovább feszítsék az idegszálaidat. A Tamássy fivérek börtönben, Szófia a sikerei csúcsán, de a szerencse forgandó, és a küzdelem örök. Perzselő szenvedély formálja Szófia és Áron útját, ahogy a Tamássy család sorsát is, és lassan kiderül, hogy semmi és senki nem az, aminek elsőre látszik.
Vajon megtalálja Szofi azt a boldogságot, amelyért oly kitartóan küzd? És vajon a Tamássy család minden tagja révbe érhet a végén, vagy van, akinek buknia kell?
Az érzéki és fordulatos történet elvarázsol, magával ragad és nem ereszt, ahogy azt már Mira Sabo korábbi sikerkönyveiben megszokhattuk.

Termék adatok
Cím: Birtoklás-trilógia 3. - Amikor elszabadulnak az indulatok - Átdolgozott kiadás
Szerző: Mira Sabo
Kiadó: Mira Sabo
Sorozat: Birtoklás-trilógia
Oldalak száma: 516
Megjelenés: 2021. április 08.
ISBN: 9786158180306
Méret: 120 mm x 210 mm

4 690 Ft


Könyvesbolt

Botrányos házasság Lorraine Heath

 Botrányos házasság Lorraine Heath


Fancy története

A The New York Times-bestsellerszerző, Lorraine Heath Sins for All Seasons sorozatának legújabb kötete.
A lány egy nemesembert keres, akihez hozzámehet...

Noha Fancy Trewlove házasságon kívül született, szentül elhatározta, hogy teljesíti az anyja kívánságát, és beházasodik az arisztokráciába. Éles elméje és kifogástalan neveltetése okán tökéletes felesége lehetne bármelyik főúrnak - amennyiben az hajlandó szemet hunyni botrányos származása felett. Fancy tervei azonban veszélybe kerülnek, amikor a boltjában rendszeresen felbukkan egy jóképű közember - aki aztán minden gondolatát lefoglalja.

A férfi szabadulna a rangjával járó kötöttségektől...
A mindössze egy évvel korábban megözvegyült, visszavonultan élő Matthew Somersbyt, Rosemont grófját ostromolják a nők, akik feleségül szeretnének menni hozzá. A férfi névtelenségre vágyik, és otthagyja a társasági életet, hogy megtalálja a békét, amely régóta elkerüli. Fancy boltja az egyetlen menedéke, amíg egy éjszaka szenvedélyes csókban forrnak össze, ami kis híján tönkreteszi a lányt - és mindkettőjükben vágyat ébreszt a folytatásra.

Ketten együtt rátalálnak egy varázslatos szerelemre...
Miközben Fancy a családja elvárásai és a Matthew iránt érzett vonzalma között őrlődik, titkokra derül fény - titkokra, amelyek arra kényszerítik a lányt, hogy megkérdőjelezze a szíve választását...

Termék adatok
Cím: Botrányos házasság
Eredeti cím: The Earl Takes a Fancy
Szerző: Lorraine Heath
Kiadó: Vinton Kiadó
Oldalak száma: 400
Megjelenés: 2021. augusztus 12.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635403257
Méret: 177 mm x 124 mm

3 890 Ft

Könyvesbolt

2021. augusztus 23., hétfő

Hungary Kolozsvári Ildikó és Tutunzis István

 Hungary Kolozsvári Ildikó és Tutunzis István


Reprezentatív album gyűjtőknek elegáns védőborítóval. Könyvünk Magyarország leglátványosabb helyeit, természeti kincseit és építészeti remekeit mutatja be. A könyvben angol, német, olasz és magyar nyelven olvasható leírás a képen látható nevezetességről, ill. a városról, településről, ahol ez megtalálható. Nagyszerű ajándék lehet ez külföldi barátok, partnerek és turisták számára.

Termék adatok
Cím: Hungary
Szerző: Kolozsvári Ildikó és Tutunzis István
Kiadó: Casteloart Kft.
Oldalak száma: 168
Megjelenés: 2021. augusztus 18.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786155148965
Méret: 245 mm x 167 mm x 10 mm

6 490 Ft



2021. augusztus 20., péntek

Amatőrcsillagász alkalmazások Nagy Róbert

 Amatőrcsillagász alkalmazások Nagy Róbert



Számos ember piheni ki magát munka után azzal, hogy esténként kimegy a szabadba, kifekszik a csillagos ég alá és annak szabad szemmel észlelhető szépségeit csodálja. A csillagászat, mint szakterület sokaknak távolinak, misztikusnak és nehéznek tűnhet, azonban a mai világban számos módszer létezik az égbolt feltérképezésére, a hozzá kapcsolódó ismeretek megszerzésére. Jelen könyvben az elméleti háttér mellett olyan ingyenesen letölthető programokkal és online alkalmazásokkal foglalkozunk, melyek segítségével a laikusok számára is könnyen elsajátíthatók a csillagászat alapjai, megismerhetők és beazonosíthatók az égbolt objektumai. A számítógépes és okostelefonos alkalmazásokat az amatőr távcsöves és szabad szemes észlelések támogatására is javasolt használni, mivel nem időjárás és napszak függők, borult égbolt esetén, vagy akár nappal is használhatók, az égi események, a csillag és bolygóállások bármikor megfigyelhetők velük, ráadásul segítségükkel gyorsan és egyszerűen tudunk utazni térben és időben. A könyv a nagy sikerű Amatőr csillagászat számítógépen és okostelefonon c. könyv átdolgozott és kibővített változata.

Termék adatok
Cím: Amatőrcsillagász alkalmazások
Szerző: Nagy Róbert
Kiadó: BBS-Info Kft.
Oldalak száma: 146
Megjelenés: 2021. április 08.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786155477959
Méret: 200 mm x 143 mm x 9 mm

1 970 Ft





Revel Shey Stahl

 Revel Shey Stahl




Nagyot zuhant, és ezúttal nem tudtam elkapni.

Mindenki ismeri Revel Slade nevét. Ismerik annyira, hogy féljenek tőle. Nem merészkednek közel hozzá, hiszen a srác a pokol tüzének parancsolója, aki hamuvá éget mindenkit, és még élvezi is a lángok játékát.

A gondolataimban is ott kísért. Akkor mégis miért utazom el vele? Mert nem vagyok normális. Ez az oka.

Én, Tylan Ash, a pophercegnő, beleszerettem a rockkirályba. Magába az ördögbe. Gyerekkorodban tündérmeséken nősz fel, amik szerint vár rád valahol a Szőke Herceg; de elfelejtik megemlíteni a gonoszt - a rejtőző szörnyeteget.

Nem figyelmeztetnek, hogy a csábos szem és a rekedt, mély hang álcája mögött mi rejtőzik. Elvakított a szenvedély, így nem láttam, mi történik, amíg már nem volt visszaút. Amikor kikerültem a bűvköréből, nem maradt belőlem semmi. Ő nem fog belém szeretni. Kizárt. Esélyem sincs. Micsoda ostoba ötlet, hogy belém szerethet! De mégis megtörtént.

"Fájdalmas olvasmány, lassan perzsel a benne felgyülemlő szenvedélytől és érzelemtől. Mind szeretjük a kissé megtört rosszfiúkat, akiknek helyre kell hozni az életét, és mi akarunk lenni azok, akik megteszik ezt nekik. Revel pontosan ilyen volt nekem, ezért is ragadott meg a történet, elejétől a végéig." The Book Whisperer/amazon.com

Szereted az érzéki, de tartalmas könyveket?
Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

16 éves kortól ajánljuk!

Termék adatok
Cím: Revel
Szerző: Shey Stahl
Fordító: Varga Petra
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
Oldalak száma: 424
Megjelenés: 2021. augusztus 18.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634573395

3 699 Ft

Játékprogram egy hétvége alatt! 2.rész Fehér Krisztián

 Játékprogram egy hétvége alatt! 2.rész Fehér Krisztián




A Tetris című játékhoz hasonló játékprogramokkal bizonyára sokan találkoztak már. Itt az ideje, hogy készítsünk magunknak egy hasonló működésű játékprogramot!

A kiadvány klasszikus C nyelven írott algoritmusai garantálják, hogy szinte bármilyen platformra könnyedén átvihetőek legyenek a programkódok.

Mindössze 800 sornyi kód, Direct2D grafikus megjelenítés, extrém gyors elsajátíthatóság.

Videojátékokkal nem csak játszani jó, hanem készíteni is őket. Ez a kiadványsorozat ehhez a kellemes szabadidős tevékenységhez nyújt hathatós segítséget.

Termék adatok
Cím: Játékprogram egy hétvége alatt! 2.rész
Szerző: Fehér Krisztián
Kiadó: Fehér Krisztián
Oldalak száma: 60
Megjelenés: 2021. április 16.
Kötés: Tűzött
ISBN: 9786156184115
Méret: 210 mm x 140 mm x 6 mm

1 800 Ft

Kreatív időtervezés Tóth Cecília

 Kreatív időtervezés  Tóth Cecília




Egyensúly. Rend. Teljes élet.
Mindannyian vágyunk erre - mégis nehéz elképzelni a hozzá vezető utat. Miért?
Mert nem tudjuk, merre induljunk! Nem elég rendezettek a gondolataink, a feladataink. Nincs elég időnk, és nem ismerjük magunkat elég jól ahhoz, hogy igazán kiegyensúlyozott életet alakíthassunk ki magunk körül - egy olyan életet, ami lehetőséget ad céljaink elérésére.
Ebben a könyvben egy olyan egyszerű módszert ismerhetsz meg, amely személyre szabott, hatékony adminisztráció által segít, hogyan rendszerezd a gondolataidat. Átláthatóvá teszi a feladataidat, és ezáltal lehetőséget ad önmagad jobb megismerésére. Megmutatja, hogyan készítsd el a saját tervezőnaplódat, ami helyettesít minden határidőnaplót, feljegyzést, szedett-vedett füzetet, és egymaga válik a jobb kezeddé.
Figyelem! Ez nem egy sablonmódszer, amit egy az egyben átvehetsz. Szükséged lesz az őszinteségedre és a kreativitásodra, hogy felismerd az igényeidet, a problémáidat, és eszerint szabd testre a saját naplódat. A befektetett munkád busásan megtérül majd, amikor tisztán látod magad előtt a saját rendszered, és áttekinthetővé válik az életed. Kirajzolódik előtted életed alakulása, és élvezni fogod a feladataid vezetését!
Tervezett holnap, és nyugodt mai nap - ezt kapod a tervezőnaplódtól.
Tóth Cecília a ZEZIL kreatív időtervezés oldal tulajdonosa. Évek óta osztja meg gondolatait a tervezőnapló vezetésével kapcsolatban, és tanítja az elfoglalt üzletembereket, szülőket és diákokat napjaink legsikeresebb életvezetési módszeréhez, a Bullet Journal(C)-hoz hasonló füzet vezetésére. Tanácsokat ad a személyre szabott tervezőnapló kialakításához, a funkcionális időtervezésre helyezve a hangsúlyt. Közösséget épít, és ötleteket ad.
Neked is segít kezedbe venni életed irányítását, hogy álmaidnak megfelelően élhess!.
Legyen élmény a feladataid vezetése! Legyen élmény a jegyzetelés!
Ezzel a könyvvel már ma elkezdheted!

Termék adatok
Cím: Kreatív időtervezés - Legyen élmény a feladataid vezetése
Szerző: Tóth Cecília
Kiadó: Szerzői kiadás
Oldalak száma: 372
Megjelenés: 2020. szeptember 11.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786150087764


5 940 Ft

Kicsoda Maud Dixon? Alexandra Andrews

 Kicsoda Maud Dixon? Alexandra Andrews



Florence Darrow író akar lenni. Helyesbítünk: Florence Darrow-ból, ha a fene fenét eszik, akkor is író lesz. Miután kirúgják a munkahelyéről, egy könyvkiadótól, Florence kapva kap az alkalmon, hogy az ünnepelt Maud Dixon személyi asszisztense legyen. Dixon álnéven írt egy thrillert, amely vezeti az eladási listákat. Florence új állása nem mindennapi körülményekkel jár: legfőbb prioritás a titoktartás, be kell költözni egy eldugott vidéki házba.

Hamarosan pedig Florence egy repülőgépen találja magát, munkaadójával kettesben. Marokkóba tartanak, hogy a helyszínen gyűjtsenek anyagot Maud Dixon második regényéhez. Sétálnak a tengerparton, megnézik a vérvörös naplementét, este whisky mellett beszélgetnek... ez bizony nem kellemetlen, ugye?

Florence azonban egyik percben egy kórházi ágyon tér magához: kis híján életét vesztette egy autóbalesetben. Hogyan történt? És hova lett Maud Dixon, aki ott volt vele az autóban? Florence úgy érzi, átverték. De várjunk csak: ha Maud felszívódott, akkor talán itt az alkalom, és Florence végre leteheti a névjegyét mint író.

A legtöbb thriller olyan, mintha hűtőtáskából vennéd elő - ez viszont szinte süt, olyan forró. Elképesztően stílusos és fordulatos, ráadásul egy pillanatra sem kockázatkerülő. Pezseg benne valami ellenállhatatlan intenzitás és életöröm. Törjön ki a tapsvihar.
- A. J. Finn

Borotvaéles és lélegzetelállítóan vagány - a Kicsoda Maud Dixon? egymás után veszi a brutális hajtűkanyarokat. Patricia Highsmith thrillerei és a Lábuk előtt hever a világ című film összeöntve. Tömör gyönyör.
- Maria Semple

Rafinált, éles elméjű - egy jó értelemben vett ördögi cselekmény. Aki jó, régi vágású thriller után kutat, ne is keressen tovább.
- Ann Patchett

Ebben a könyvben annyi a csavar meg a fordulat, hogy egy hétig szédül tőle az ember. De ez aztán az örömteli szédülés! A végére már abban se biztos az olvasó, hogy Alexandra Andrews nem gyilkos-e maga is.
- James Patterson

Alexandra Andrews New Yorkban él férjével és két gyerekükkel. Újságíró volt, aztán copywriter, mielőtt főállású író lett. Bemutatkozó thrillere az év egyik szenzációja, amely huszonkét országban jelenik meg egyszerre.

Termék adatok
Cím: Kicsoda Maud Dixon?
Eredeti cím: WHO IS MAUD DIXON?
Szerző: Alexandra Andrews
Fordító: Simonyi Ágnes
Kiadó: Next21 Kiadó
Megjelenés: 2021. augusztus 18.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635680368

4 290 Ft



VENDETTA Giuditta Fabbro

 VENDETTA Giuditta Fabbro



Borisz Kovalenko a budapesti éjszaka második legnagyobb embere Il Capo-ként ismerté vált, Vittorio Arrivabene után. Mikor Borisz tudomására jut, hogy az egyetlen lányát megölték, bosszút esküszik, méghozzá vérbosszút. A vendettába be akarja vonni Il Capót, az éjszakai élet vezérét, mivel úgy tudja, a lányával együtt az ő fiát is megölték. Az olasz férfi viszont igyekszik kibújni a szlovákok elleni bosszúhadjárat alól, ami egyre gyanúsabb lesz Borisznak. Vajon meddig tudja elkerülni Il Capo, hogy kimaradjon abból az őrült vérengzésből, amibe az ukrán kezdett a lánya elvesztése miatt? Hogy tarthatná magát távol az esztelen gyilkolástól, mikor elvben az ő legkisebb fia is halott? A válasz kiderül Giuditta Fabbro A kezdet című maffiaregényének folytatásából.


Termék adatok

Cím: Vendetta - Bérgyilkosság olasz módra II. rész
Szerző: Giuditta Fabbro
Kiadó: NewLine Kiadó
Sorozat: Bérgyilkosság olasz módra
Megjelenés: 2020
Kötés: puhatáblás
ISBN: 9786156182258


3 690 Ft



2021. augusztus 19., csütörtök

Flush Virginia Woolf

 Flush Virginia Woolf


Virginia Woolf kisregényében képzelet és valóság keveredik: elbűvölő mese egy nemes cocker spánielről, aki 1842-ben látja meg a napvilágot, majd a betegeskedő költőnő, Elizabeth Barrett házába és szellemi körébe kerül.

Kutyatolvajok ellopják, hátborzongató kalandokban van része a londoni alvilág bugyraiban, de végül váltságdíj fejében visszakerül úrnőjéhez.

Miss Barrettet idővel megszökteti Robert Browning, a jeles költő, s így Flushból világlátott kutya lesz: megismeri Itáliát, és a firenzei Casa Guidi boltívei alatt lel nyugalomra.

A kutyaperspektívából, remek humorral írt mű a korabeli angol értelmiségi réteg rendhagyó képét is adja. A szerző a többszintes (kutya- és költő-) életrajzot Elizabeth Barrett két Flush-verse és férjével folytatott levelezése alapján konstruálta, és az sem kerülheti el figyelmünket, ahogyan Woolf a szabad mezőkön boldogan vágtató kutya alakjával párhuzamban kibontja egyik kedvenc témáját, az értelmiségi nő felszabadulását az apák és férjek zsarnoksága alól.

Termék adatok
Cím: Flush
Szerző: Virginia Woolf
Fordító: Rónay György
Kiadó: Magvető Kiadó
Sorozat: Magvető Zsebkönyvtár
Oldalak száma: 152
Megjelenés: 2021. augusztus 18.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789631424911
Méret: 145 mm x 90 mm

2 499 Ft



Az autizmus kézikönyve Fred R. Volkmar

 Az autizmus kézikönyve Fred R. Volkmar



Az autizmus elméleti és gyakorlati kérdéseinek átfogó ismertetését írták meg a szerzők, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy az érintett szülők, családtagok és nem utolsósorban a pedagógusok számára adjanak fogódzót a mindennapi problémák megoldásában. A kötetben közérthetően és könnyen áttekinthetően szólnak az autizmusról, a fogalom meghatározásától a diagnózison keresztül az esetleges gyógyszeres kezelésig mindenről, ami az érintettek számára fontos lehet, így például:
- az autizmus és a kapcsolódó autizmus spektrumzavarok, mint pl. az Asperger-szindróma háttere,
- megbízható szűrési feltételek autizmusra,
- gyakorlati információk a kiegészítő és alternatív terápiákról,
- tanácsok a helyes oktatási programok kialakításához,
- életkorspecifikus problémák kezelése.

Termék adatok
Cím: Az autizmus kézikönyve - Amit minden szülőnek, családtagnak és tanárnak tudnia kell
Szerző: Volkmar, Fred R. - Wiesner, Lisa A.
Fordító: Gether Dénes - Várnai Péter
Kiadó: Geobook Hungary Kiadó
Oldalak száma: 696
Megjelenés: 2021. augusztus 18.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786155015182

10 000 Ft



A Harag Karmai Anna Starobinets

 A Harag Karmai Anna Starobinets


Újabb bűnhullám töri meg az állatok békés nyugalmát Messzi-erdőben. Előbb kirabolnak egy föld alatti művészeti kiállítást, nem sokkal később Márkízt, az elkényeztetett, hófehér perzsa macskát ragadják el a macskakiállításról. Minden nyom arra utal, hogy Sarki Róka a bűnös - egészen addig, amíg felbukkan a keverék állatokból álló Harag Karmai nevezetű csoport, akik bosszút akarnak állni fajtatiszta, jól táplált, boldog és szerencsés állatokon. Megtalálja-e Főborz és a Borzmacska a Harag tagjait, mielőtt újra lecsapnak? Képes lesz-e Borzmacska félretenni a Márkíz iránt növekvő érzelmeit, és megőrizni kötelességtudatát a Messzi-erdő hivatásos tisztjeként? És vajon mire készül a titokzatos, csupasz állat? Vajon ki lehet ő?* * *

Az Állati nyomozók negyedik részében Főborz az eddigi legfurcsább esetével szembesül: Messzi-erdőben valaki madarak tollát tépkedi és égeti. Hogy még rosszabb legyen a helyzet, a legfőbb gyanúsított az ő egykori asszisztense, Borzmacska. Főborz tudja, hogy régi társa nem lehet a Fosztogató, de akkor ki tépkedte meg Kakukk asszonyt, és támadta meg a bagoly ikreket, Ukkot és Mukkot? Talán Sarlósfecske Mester volt a fodrász, aki megszállottja szőrnek és tollnak? Vagy a ravasz, áruló Sarki Róka? Esetleg a kényszeres tolvaj Gyors Gyík? Vagy valaki más?

Termék adatok
Cím: A Harag Karmai - A Fosztogató
Szerző: Starobinets, Anna
Kiadó: Európa Kiadó
Sorozat: Állati nyomozók
Oldalak száma: 416
Megjelenés: 2021. augusztus 17.
ISBN: 9789635043477
Méret: 235 mm x 165 mm


4 999 Ft



2021. augusztus 18., szerda

Az álmok könyvesboltja Emily Blaine

 Az álmok könyvesboltja Emily Blaine



A nagyanyja kis falusi könyvesboltját megöröklő Sarah híresen nem tud ellenállni a kísértésnek: minden egyes használt könyvet megvásárol, ami csak a keze ügyébe kerül. Nem csoda, hogy omladozó üzlete a csőd szélén áll. Egy barátja meglepő és jövedelmező ajánlattal húzná ki őt a bajból: be kell fogadnia Maxime Maréchalt, az ismert színészt, aki nemcsak a kamerák előtt, hanem a való életben is a rosszfiú szerepét játssza, és akit legutóbbi balhéja miatt közmunkára ítéltek. Maxime számára a vidéki száműzetés túlélése a tét, míg Sarah-nak maga előtt is bizonyítania kell, hogy képes befogadni másvalakit is történetekkel és regényhősökkel teli világába. Mi közös lehet a nagyvilági színészben és az életét ódon könyvek között töltő könyvesboltosban? Álmodhatnak együtt az elfeledett antikváriumban?

Termék adatok
Cím: Az álmok könyvesboltja
Eredeti cím: La librairie des réves suspendus
Szerző: Emily Blaine
Kiadó: Alexandra Kiadó
Oldalak száma: 336
Megjelenés: 2021. augusztus 23.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635820047
Méret: 208 mm x 135 mm x 27 mm

3 999 Ft



Az idegen, A férfi jön- megy KIRÁLYHEGYI PÁL

 Az idegen, A férfi jön- megy KIRÁLYHEGYI PÁL


Akik olvasták - és van-e, aki még nem olvasta, nem ismeri? - Királyhegyi Pál Első kétszáz évem című regényét, sok hasonlóságot fedezhetnek fel ezzel a két amerikai regénnyel. Királyhegyi nagyon sok motívumot átemelt, hol teljesen, hol újraírva kötetünk két történetéből, amikor mindenki Pali bácsija még csak Pali volt, sőt: Paul King, a tehetséges fiatal író.
Az első regény Greenhorn címmel jelent meg az Egyesült Államokban, megelőzve a hazai, magyar nyelvű kiadást. Az amerikai sajtó elragadtatással fogadta a fiatal író alkotását, A New York Times kritikusa például elbűvölőnek nevezte, és így írt róla: "Azoknak az olvasóknak, akik szeretik a fiatalságot, a jóízű sírást és az ellenállhatatlan humort együtt: éppen eleget tud adni ez a könyv."
Ezek a szavak illenének a másik regényre is: a magyar munkások amerikai sorsának ábrázolása egyszerre derűs és drámai.
Egyszóval igazi Királyhegyi.

Az idegen
Idegen városban, idegen házak közt, idegen emberek idegen sodrában idegennek lenni -- egészen különös, torkot szorító érzés, az életre rászakadó magánosság teljes átélése. És ez az érzés, amely szinte kitaszítja az idegent az általános emberi összetartás laza kötelékéből, annál intenzívebb, húsba és lélekbe markolóbb, minél több emléket melenget magában valaki arról az elhagyott tájról, ahol otthon volt kitárt szívével, agyával és mind az öt érzékével....
Valóban -- a téma érdekességén kívül -- a könyv hangját kell megdicsérni, a szerencsés hangot, amelyhez méltón párosul a friss látás, a dolgok egyszerű, szinte puritán szemlélete s az a rokonszenvesen csengő szerénység, amely a regényen az első sortól az utolsóig végighúzódik. Az idegen az amerikai siker után biztosan számíthat a magyar olvasó elismerésére is.
(Magyarország, 1934. május 3.
Bodó Béla)

A férfi jön-megy
Királyhegyi Pál >>A férfi jön-megy

Termék adatok
Cím: Az idegen, A férfi jön- megy
Szerző: KIRÁLYHEGYI PÁL
Kiadó: K.U.K. KÖNYV-ÉS LAPKIADÓ
Oldalak száma: 424
Megjelenés: 2021. augusztus 12.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156188137

4 500 Ft
Könyvesbolt


Akhilleusz dala Madeline Miller

 Akhilleusz dala Madeline Miller



Puhatáblás változat.

Gyönyörű történet istenekről és istennőkről, királyokról és királynőkről, halhatatlanságról és az emberi szívről.

A fiatal Patroklosz királyok sarja, mégis száműzik otthonából, amikor akaratlanul egy fiú halálát okozza. Az ifjú a híres-neves hős, Péleusz király udvarába kerül, ahol együtt nevelkedik a király fiával, Akhilleusszal. Az aranyszőke hajú herceg már gyermekként is erős, gyors és vonzó - ellenállhatatlan mindazok számára, akik találkoznak vele. Arra rendeltetett, hogy egy napon ő legyen a legkiválóbb görög. Patroklosz és Akhilleusz nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis különleges, eltéphetetlen kötelék szövődik közöttük.

Amikor Parisz, a trójai királyfi elrabolja a gyönyörű Helenét Spártából, Hellász minden hősét harcba szólítják a trójaiak ellen. Akhilleusz nem tud ellenállni az istenek által neki ígért dicsőség és hírnév csábításának, így csatlakozik a görög seregekhez. Patroklosz pedig félelem és a barátja iránt érzett szeretet között őrlődve követi őt Trója falai alá, noha tudja, a sors szörnyű áldozatot követel majd mindkettőjüktől...

Termék adatok
Cím: Akhilleusz dala
Szerző: Madeline Miller
Kiadó: General Press Kft.
Oldalak száma: 392
Megjelenés: 2021. augusztus 12.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634525691
Méret: 210 mm x 143 mm


4 690 Ft