2021. április 30., péntek

Amerikai lázadó Marc Eliot

 Amerikai lázadó Marc Eliot



Clint Eastwood Hollywood egyik legnagyobb élő legendája, az amerikai mozitörténet számos kiemelkedő alkotását köszönhetjük neki. Eliot kíméletlen őszinteséggel ír Eastwood életének csúcs- és mélypontjairól, művészi sikereiről és bukásairól, valamint arról az izgalmas és összetett kapcsolatról, amely mesterségéhez fűzi.

A szerző részletes kutatómunkát követően mutatja be, hogyan lett az egyetemről kibukott, becsvágy nélküli élvhajhászból Hollywood "szexi lázadója", és végül minden várakozásra rácáfolva egy többszörös Oscar-díjas alkotó.

A könyv kiemelt figyelmet szentel Eastwood több évtizedes, töretlenül sikeres életművének legjobb, hamar klasszikussá vált filmjeire: Egy maréknyi dollárért, Piszkos Harry, Nincs bocsánat, A szív hídjai, Titokzatos folyó, Millió dolláros bébi, Gran Torino.

A minden korábbinál részletesebb életrajz páratlan betekintést kínál Clint Eastwood magánéletébe és munkájába. A hollywoodi legenda, aki a "Névtelen férfi" szerepével vált világszerte híressé az 1960-as években, a filmtörténet megkerülhetetlen alakjává vált.
Termék adatok
Cím: Amerikai lázadó - Clint Eastwood élete és filmjei
Szerző: Marc Eliot
Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalak száma: 416
Megjelenés: 2021. április 30.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635443611
Méret: 227 mm x 150 mm


4 800 Ft


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése