2021. április 30., péntek

Az Arab Borsa Brown

 Az Arab Borsa Brown



Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.

Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.

Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?

Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan...

Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.

Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen színez csattanós párbeszédekkel.

Az erotikus részekre tekintettel 18 év feletti olvasóknak ajánlott!



Termék adatok
Cím: Az Arab (Arab 1.)
Eredeti cím: Az Arab
Szerző: Borsa Brown
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Sorozat: Az Arab sorozat
Oldalak száma: 512
Megjelenés: 2015. október 11.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786155252990



3 490 Ft


Amerikai lázadó Marc Eliot

 Amerikai lázadó Marc Eliot



Clint Eastwood Hollywood egyik legnagyobb élő legendája, az amerikai mozitörténet számos kiemelkedő alkotását köszönhetjük neki. Eliot kíméletlen őszinteséggel ír Eastwood életének csúcs- és mélypontjairól, művészi sikereiről és bukásairól, valamint arról az izgalmas és összetett kapcsolatról, amely mesterségéhez fűzi.

A szerző részletes kutatómunkát követően mutatja be, hogyan lett az egyetemről kibukott, becsvágy nélküli élvhajhászból Hollywood "szexi lázadója", és végül minden várakozásra rácáfolva egy többszörös Oscar-díjas alkotó.

A könyv kiemelt figyelmet szentel Eastwood több évtizedes, töretlenül sikeres életművének legjobb, hamar klasszikussá vált filmjeire: Egy maréknyi dollárért, Piszkos Harry, Nincs bocsánat, A szív hídjai, Titokzatos folyó, Millió dolláros bébi, Gran Torino.

A minden korábbinál részletesebb életrajz páratlan betekintést kínál Clint Eastwood magánéletébe és munkájába. A hollywoodi legenda, aki a "Névtelen férfi" szerepével vált világszerte híressé az 1960-as években, a filmtörténet megkerülhetetlen alakjává vált.
Termék adatok
Cím: Amerikai lázadó - Clint Eastwood élete és filmjei
Szerző: Marc Eliot
Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalak száma: 416
Megjelenés: 2021. április 30.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635443611
Méret: 227 mm x 150 mm


4 800 Ft


2021. április 29., csütörtök

A könyvkötő Bridget Collins

 

A könyvkötő Bridget Collins




SUNDAY TIMES BESTSELLER

Képzeld el, hogy ki tudod törölni minden bánatodat.
Képzeld el, hogy el tudod felejteni a szenvedéseidet.
Képzeld el, hogy el tudsz rejteni egy titkot.
Örökre.

Emmett Farmer a földeken dolgozik, amikor levél érkezik, hívják, hogy álljon munkába inasként. Egy Könyvkötőnek fog dolgozni - ugyan félelmetes, babonákkal övezett hivatás, amellyel szemben előítéleteket táplálnak az emberek, azonban se Emmett, se a szülei nincsenek abban a helyzetben, hogy visszautasítsák az ajánlatot.

Meg fogja tanulni, hogyan kell elkészíteni azokat a gyönyörű köteteket, és mindegyikben foglyul fog ejteni valami egyedülállót: egy-egy emléket. Ha valamit feledni akar az ember, a Könyvkötő segíthet. Ha valamit ki akar törölni, abban is segíthet. A múltad biztonságosan megmarad egy könyvben, és neked soha többé nem jut eszedbe a titkod - akármilyen szörnyű volt is.

A könyvkötőmester műhelye alatti kamrában sorakozik rengeteg könyv - és rengeteg emlék -, amelyek rögzítettek, és amelyeket ott tárolnak.

Egy nap Emmett döbbenten fedezi fel, hogy az egyik köteten az ő neve áll.

A Könyvkötő varázslatos, feledhetetlen regény: egy mindent legyőző szerelem története, amely egyedülálló irodalmi kalandot tartogat.

NEW YORK TIMES BOOK REVIEW - a szerkesztő ajánlja
WATERSTONES Az Év Könyve 2019 - jelölés

"Bődületesen jó író"
Guardian

"Intenzív, letehetetlen... pezsdítő, végtelenül eredeti meseszövésű, érvényes világot teremtő mű"
Sunday Times

"Olyan szép szerelmi történet, hogy mást sem akar az ember, csak belemerülni..."
Stylist

"Igazi csemege... gótikus gyönyör: képzeletteli és sötét"
The Times

"Színtiszta varázslat. Az ember úgy elmerül a történetben, hogy még a saját nevét is elfelejti. Bárcsak én írtam volna."
Erin Kelly, A férfi szerint / A nő szerint szerzője

"Az első sortól foglyul ejtett, és nem tudtam szabadulni... Lélegzetelállító!"
Ruth Hogan, Az elveszett tárgyak őrzője szerzője

Bridget Collins színjátszást tanult a London Academy of Music and Dramatic Arton, előtte pedig irodalomszakos volt a cambridge-i King's College-ban. Hét nagy sikerű ifjúsági könyv szerzője. Két színművét bemutatták, az egyiket az edinburgh-i Fringe fesztiválon. A Könyvkötő az első felnőtteknek írt regénye.
Termék adatok
Cím: A könyvkötő
Eredeti cím: The Binding
Szerző: Bridget Collins
Fordító: Borbély Judit Bernadett
Kiadó: 21. Század Kiadó
Sorozat: KULT Könyvek
Megjelenés: 2021. április 26.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635680658



4 990 Ft

Egy új élmény Liz Braswell

 Egy új élmény  Liz Braswell




Mi lett volna, ha nem Aladdin lesz a dzsinn gazdája?

Aladdin egy csavargó. Megannyi sorstársához hasonlóan, mindig csupán még egy újabb napot próbál túlélni az elszegényedett Agrabah-ban. Jázmin egy hercegnő, aki épp házasságra készül lépni kijelölt vőlegényével. Semmit sem akar jobban, mint elkerülni a rá kiszabott sorsot, hogy megláthassa, mi rejlik a palota falain kívül. Amint azonban a Szultán legbizalmasabb tanácsadója, Jafar hirtelen hatalomra tör, minden megváltozik. Egy ősi lámpa segítségével Jafar a varázslat törvényeit megtörve képessé válik a szerelmet és halál uralására. Hamarosan nagy feladat vár Aladdinra és a hercegnői címtől megfosztott Jázminra: ők vezetik majd Agrabah népét a királyság szétszakításával fenyegetőző, hataloméhes uralkodó elleni lázadásban. Ez nem az a történet, amit már oly jól ismersz. Ez a történet a hatalomról, a forradalmárokról, és a szerelemről szól. És arról, hogyan képes mindent megváltoztatni egyetlen pillanat.
Termék adatok
Cím: Egy új élmény - Disney - Sorsfordító történetek
Szerző: Liz Braswell
Kiadó: MANÓ KÖNYVEK
Sorozat: Disney - Sorsfordító történetek
Oldalak száma: 400
Megjelenés: 2021. április 27.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634039877
Méret: 197 mm x 129 mm x 25 mm


3 990 Ft


Veszedelmes viszonyok Choderlos De Laclos

 Veszedelmes viszonyok Choderlos De Laclos



Ezt a regényt sokáig sem nyomtatni, sem árusítani nem lehetett. A múlt században tiltott gyümölccsé vált ez a nagyszerű, őszinte könyv a kor hálószobáinak, titkos budoárjainak történéseiről, amelyben férfiak és nők cselszövései, praktikái állnak. Az udvarlások és szövevényes testi-lelki kapcsolatok előterében mindvégig ott van a legyőzhetetlen Erósz.

Laclos az arisztokrácia erkölcstelen életét vette célba. A francia irodalom e világhírű alkotása Örkény István kitűnő fordításában jelenik meg.
Termék adatok
Cím: Veszedelmes viszonyok
Eredeti cím: Les liaisons dangerueses
Szerző: Choderlos De Laclos
Kiadó: Menő Könyvek
Sorozat: Örök kedvencek
Oldalak száma: 536
Megjelenés: 2021. április 22.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634039693
Méret: 197 mm x 129 mm x 35 mm



3 990 Ft


2021. április 28., szerda

Csak szex Vi Keeland

 Csak szex Vi Keeland




"Imádtam ezt a könyvet. Édes és mocskos." - Angie's Dreamy Reads

"Hölgyeim és uraim! Bemutatom az első ötcsillagos olvasmányomat 2018-ban. Bámulatos. Érzelmes. Magával ragadó. Tökéletes. Hűha!" - Bookgasms Book Blog
 
"Annyi minden van, amit szerettem ebben a könyvben. A kémia, a szexuális feszültség, de leginkább maga a történet. Szeretem-szeretem-szeretem ezt a történetet. Tulajdonképpen nincs is semmi olyan benne, ami ne tetszett volna." - The Smutbrarians

A kapcsolatom Hunter Deluciával visszafelé kezdődött.

Egy esküvőn találkoztunk - ő a vőlegény oldalán ült, én a menyasszonyén. Az éjszaka alatti lopott pillantások után vitathatatlan volt a kölcsönös és erős vonzalom.

Én elkaptam a csokrot, ő elkapta a harisnyakötőt. Hunter szorosan ölelt, mialatt táncoltunk, és azt javasolta, fedezzük fel jobban ezt a vibrálást, ami köztünk van. A nyers és mocskos szavaitól visszavonulót kellett volna fújnom, de valami megmagyarázhatatlan okból épp az ellenkezőjét tettem.

Végül a hotelszobájában kötöttünk ki. Másnap reggel pedig már indultam is vissza New Yorkba, Huntert egy téves telefonszámmal hagyva Kaliforniában.

Gyakran gondoltam rá, de a legutóbbi kapcsolatom után megfogadtam, hogy nem kezdek többé jóképű, pimasz és bűnösen elkápráztató fickókkal. Egy évvel később újra összefutottam Hunterrel, amikor a barátainknak gyereke született. A vonzalmunk egymás iránt semmit sem csökkent. Egy hurrikánként érkező kábulat után követelt egy valós telefonszámot. Úgyhogy megadtam neki anyukámét - ő tutira elijeszt minden férfit a közelemből az örökös gyerek- és esküvőtémájával -, aztán hazarepültem.

Azt gondoltam, ez vicces, egészen addig, míg a következő héten be nem állított anyukámhoz vasárnapi vacsorára. Ez az őrült, elképesztő fickó megnyerte magának anyámat, és szerzett egy nyolchetes megbízást a városomban. Azt javasolta, töltsük ezt az időt azzal, hogy kizökkentjük egymást a mókuskerékből.

Nyolchétnyi észveszejtő szex kötelezettségek nélkül. Mit veszíthettem?
Semmit, azt gondoltam.
Ez csak szex, nem szerelem.
De ismerjük a mondást: ember tervez, Isten végez.

Vi Keeland a New York Times, a Wall Street Journal és a USA Today bestsellerszerzője. Köteteit tizenkét nyelvre fordították már le, több millió példányban keltek el világszerte, és kilencvennél is több toplistán szerepeltek.
Termék adatok
Cím: Csak szex
Szerző: Vi Keeland
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 400
Megjelenés: 2019. október 03.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786155929786

3 999 Ft

Vásárlás

Aranyfakasztók Hayley Chewins

 Aranyfakasztók Hayley Chewins




Blightváros különös, viharok tépázta szigetén a tizenkét éves Delphernia egész eddigi életét az aranyfakasztó lányok rideg klastromában töltötte, a tengertől és az égtől egy kőkupola meg a sziget törvényei által elzárva. Odakint a gazdák muzsikálnak, bent a lányok pedig némán arannyá változtatják a zenét. Delphernia azonban nem képes erre. Inkább énekelne, semmint csendben maradna. Amikor a klastrom életét egy verssorokban beszélő királyfi meg egy szabadsággal kecsegtető lány bolygatja fel, Delphernia előtt megnyílik a lehetőség, hogy hátrahagyja az aranyfakasztókat. A kőkupolán kívül vadul morajlik a sötét tenger, a csillagos ég mintha ezer meg ezer szemmel figyelne, és még a kertek is éles karmokkal fenyegetnek. És a külvilágban Delphernia a sziget vészjósló gondnoka meg a titokzatos Királynőgyermek között találja magát. De vajon megtalálja azt, amire igazán vágyik?
Termék adatok
Cím: Aranyfakasztók
Szerző: Hayley Chewins
Fordító: Komáromy Rudolf
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Sorozat: Delfin Könyvek
Oldalak száma: 224
Megjelenés: 2021. április 27.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634991380
Méret: 137 mm x 205 mm


2 799 Ft


2021. április 27., kedd

A kastély szelleme Lucy Strange

 A kastély szelleme Lucy Strange



Az angol tóvidéken járunk 1899-ben. A tizenkét éves Agatha, a grófi Asquith család leszármazottja egy nap nemcsak az édesapját, hanem minden mást is elveszít: az otthonát, a vagyonát, a személyiségét. El kell hagynia a kastélyt, Gosswater Hallt, hogy egy kis, tóparti házban lakjon egy idegennel, akit apjának mondanak.
Aggie elhatározza, hogy kideríti, ki is ő valójában, ám nem ő az egyetlen, aki ki akarja deríteni az igazságot. Az év utolsó napján, mikor éjfélt üt az óra, egy rejtélyes árnyalak tűnik fel a múltból, és nem tűnik el addig, míg fel nem tárul a múlt sötét rejtélye...
A nagy sikerű A fülemüleerdő titka és A világítótorony legendája szerzőjének új könyve.
Termék adatok
Cím: A kastély szelleme
Eredeti cím: The Ghost of Gosswater
Szerző: Lucy Strange
Kiadó: MANÓ KÖNYVEK
Oldalak száma: 320
Megjelenés: 2021. január 19.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634039228
Méret: 197 mm x 129 mm


2 990 Ft







2021. április 26., hétfő

A Spinoza-probléma - Irvin D. Yalom

 A Spinoza-probléma - Irvin D. Yalom




Irvin D. Yalom A Spinoza-probléma lapjain valóságot és képzeletet gyúr egybe felejthetetlen lélektani-bölcseleti regénnyé. A filozófiai kérdések iránt mélyen érdeklődő pszichiáter párhuzamosan mutatja be Baruch Spinoza 17. századi holland gondolkodó életét, filozófiáját és hatását Alfred Rosenbergre, arra a nemzetiszocialista ideológusra, akinek speciális alakulatát a második világháború alatt a titokzatos "Spinoza-probléma" kivizsgálására vetették be. Hatalomról és szorongásról, jó és rossz eredetéről, szabadságról és a rettegés zsarnokságáról szóló meséjében a holland aranykor Amszterdamja és a náci Németország között zökkenőmentesen ingázva boncolgatja e két rejtélyes ember lelki életét és gondolkodását.
Irvin D. Yalom (1931) a Stanford Egyetem pszichiátriaprofesszora, író. Fikciót, filozófiát és pszichoterápiát ötvöző regényei, A Schopenhauer-terápia, az Amikor Nietzsche sírt és a Terápiás hazugságok világszerte rendkívül népszerűek, és magyarul is olvashatók.
Termék adatok
Cím: A Spinoza-probléma
 
Kiadó: Park könyvkiadó
Oldalak száma: 428
Megjelenés: 2021. április 26.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633557754
Méret: 210 mm x 135 mm

Vásárlás

3 999 Ft


A mágus Magdalena Parys

 A mágus Magdalena Parys



Dagmara, a Berlinben élő lengyel tévés újságírónő lassan a pályája csúcsára ér, de egyszer csak visszatérnek a múlt kísértetei. Hiába illeszkedett már be annyira, hogy inkább Varsóban mozog idegenként, hirtelen megint kínozni kezdi a kamaszkorban elszenvedett identitásválsága. Gyerekkorában vesztette el apját, a Szolidaritás tanácsadójaként tevékenykedő aktív ellenzékit, aki tisztázatlan körülmények között halt meg Bulgáriában, de gyilkosai, a Stasi egykori munkatársai a mai német politikában is egyre aktívabbak. Hatalomra törnek, ugyanolyan gátlástalanul, mint régen. A tragédia megismétlődik, de ezt csak akkor érthetjük meg, ha visszatérünk a múltba, és feltárjuk a titkokat.
MAGDALENA PARYS (1971) Gdañskban született, 1984-ben emigrált a családja Nyugat-Berlinbe. Németország egyesülése után lengyel filológiát és pedagógiát tanult a Humboldt Egyetemen. 2001 óta jelennek meg versei, elbeszélései, esszéi és kritikái, 2011 óta pedig regényeket publikál, melyekben belülről ábrázolja a lengyel és a német identitás problémáit. 2015-ben megkapta az Európai Unió Irodalmi Díját A Mágus című regényéért, a berlini trilógia első részéért.
PÁLFALVI LAJOS (1959) lengyel és orosz irodalmat fordít, monográfiát írt a lengyel emigráns prózáról és Gombrowicz életművéről. Lengyel irodalmat tanít a PPKE Lengyel Tanszékén, a lengyel esszéiskola mellett a posztkolonializmus közép- és kelet-európai változatával foglalkozik.
Termék adatok
Cím: A mágus
Szerző: Magdalena Parys
Sorozat: Világ-szép-irodalom
Oldalak száma: 586
Megjelenés: 2021. április 16.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634146216

Vásárlás



4 990 Ft



Mi jár a kamasz fejében? Tanith Carey - Dr Angharad Rudkin

 Mi jár a kamasz fejében? Tanith Carey - Dr Angharad Rudkin





"AZT VESZEK FEL, AMIT AKAROK."
"ANNYIRA CIKI VAGY!"
"MINDIG ÉN VAGYOK A HIBÁS."

Vajon mi rejlik kamasz gyerekünk hasonló mondatai mögött?

Ez a páratlanul gyakorlatias könyv a tinédzsereket nevelő szülőkhöz szól. Tudományos magyarázatot ad a kamaszkor jelenségeire, feltárja a viselkedésük mögött rejlő okokat, és megmutatja, hogyan reagálhatunk a legmegfelelőbben - az adott pillanatban és hosszú távon.
A könyvben szereplő több mint 100 mindennapi helyzet segítségével megtudhatjuk, mit tegyünk, amikor gyerekünk ránk csapja az ajtót, és hogyan kezeljük például az online biztonságával, a szorongásával, az iskolai teljesítményével és a szexualitásával kapcsolatos kérdéseket.
Fedezzük fel, mi kell a támogató környezet és kommunikáció kialakításához, és hogyan segíthetünk gyermekünknek, hogy kiegyensúlyozottan és elégedetten élje meg a kamaszkorát.

Termék adatok
Cím: Mi jár a kamasz fejében?
Szerző: Tanith Carey - Dr Angharad Rudkin
Kiadó: HVG Könyvek
Oldalak száma: 224
Megjelenés: 2021. április 20.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635650255


Vásárlás

4 500 Ft

2021. április 24., szombat

A hasadék Jozef Karika

 A hasadék Jozef Karika



Ez a regény különös körülmények között született. A szerzőt egy korábbi misztikus thrillerének megjelenése után megkereste egy férfi, aki elmesélt neki egy hátborzongató történetet, ami egy elhagyatott elmegyógyintézet széfjében talált dokumentumokkal veszi kezdetét. Jozef Karika lejegyezte az elbeszélést, annak számos adatát ellenőrizte, majd saját jegyzeteivel ellátva kötetbe rendezte - ezt tartja most kezében az olvasó. A könyv lapjain kibontakozó tragikus és hajmeresztő eseménysor a világ elé tárja az egyik legnagyobb szlovákiai rejtélyt: az emberek megmagyarázhatatlan eltűnését a Tribecs-hegységben.
Legenda lenne, szándékos hamisítás, vagy maga a kegyetlen valóság? Ezt a kérdést a lebilincselő rémtörténetet közreadó szerző is felteszi, az olvasóra bízva annak megválaszolását.
A hasadék eredeti kiadása óriási visszhangot keltett, az utóbbi évtizedek legnépszerűbb szlovák regénye lett, és az irodalom határait túllépve popkulturális jelenséggé vált.
Termék adatok
Cím: A hasadék
Szerző: Jozef Karika
Fordító: Böszörményi Péter
Kiadó: Animus Könyvek
Oldalak száma: 384
Megjelenés: 2021. április 23.
ISBN: 9789633248270

Vásárlás



3 590 Ft



2021. április 23., péntek

Lenintől Orbánig SZILVÁSY GYÖRGY

  Lenintől Orbánig SZILVÁSY GYÖRGY




Lenintől Orbánig, a világ negyven meghatározó politikusát, közéleti személyiségét mutatja be a könyv, azokat, akiknek köszönhetően a Világ ma olyan, amilyenné ők tették.

A nevezettek kiválasztása tetszőleges volt. Ám, felmerülhet a kérdés: miért éppen ők szerepelnek a könyvben, és miért maradt ki egyik-másik híresség. Tárgyilagosságra törekedtünk.

Az elmúlt száz év az emberiség történetének viharos évszázada volt: túléltünk háborúkat, népirtásokat, nélkülözéseket, de a bölcsesség, a tudomány, a fejlődés legyőzte a gonosz indulatokat: megmaradtunk. Vigyázzunk értékeinkre!

*
Az olvasás nagyszerűsége, hogy új ismeretek birtokába juthatunk, melyek elemző vitákra is adnak lehetőséget. Forgassuk érdeklődéssel a könyv lapjait, ezt kívánja tisztelt Olvasóinak a szerző:
(Szilvásy György)
*
Termék adatok
Cím: Lenintől Orbánig
Szerző: SZILVÁSY GYÖRGY
Kiadó: HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET
Oldalak száma: 212
Megjelenés: 2021. április 20.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789638862112

Vásárlás


3 000 Ft



Kérj meg újra Keane, Mary Beth

 Kérj meg újra Keane, Mary Beth



Mennyit tud megbocsátani a család?
Francis Gleeson és Brian Stanhope, a két újonc New York-i rendőr egy kedves külvárosban, egymás szomszédságában telepedik le családjával. A két ház zárt ajtaja mögött zajló események - Francis feleségének, Lenának a magányossága, illetve Brian feleségének, Anne-nek az instabilitása - teremtik meg a lehetőségét a két család közt kirobbanó tragédiának és annak évtizedeken át ható következményeinek.
Francis és Lena lánya, Kate, valamint Brian és Anne fia, Peter között mély barátság, majd abból kibontakozó szerelem szövődik. A történések elszakítják őket, ám a gyerekkori emlékek óhatatlanul sodorják vissza őket egymás felé. Szerelmüket újra és újra próbára teszi a családtagok rosszallása, a mindennapok nehézségei és a múlt árnyai. Vajon a szeretet, a törődés és a hűség elegendő ahhoz, hogy megszabadítsa őket az örökölt és szerzett terhektől?
Termék adatok
Cím: Kérj meg újra
Eredeti cím: Ask again, yes
Szerző: Keane, Mary Beth
Fordító: Dranka Anita
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Oldalak száma: 504
Megjelenés: 2021. április 20.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635044146
Méret: 197 mm x 142 mm


Vásárlás



4 399 Ft



2021. április 22., csütörtök

Ígérd meg, Apa! - Joe Biden

 Ígérd meg, Apa! -  Joe Biden




2014 novemberében a Biden család tizenhárom tagja gyűlt össze Nantucketben, hogy hagyományosan együtt ünnepeljék a hálaadást, mint negyven éve mindig, visszatekintsenek a maguk mögött hagyott zaklatott időszakra, és végiggondolják, mit tartogathat számukra a jövő. Ez az év sajnos más volt, mint a korábbiak, mivel Joe és Jill Biden idősebb fiánál tizenöt hónappal korábban rosszindulatú agydaganatot találtak, így bizonytalanná vált, hogy életben marad-e.
"Ígérd meg, Apa! - kérte Beau az apját. - Add a szavad, történjen bármi, veled minden rendben lesz!"
És Joe Biden a szavát adta...
A könyv az ezután következő év krónikája. Ez az esztendő minden tekintetben óriási kihívásokat és megpróbáltatásokat hozott Joe Biden életében és pályafutásában. Alelnökként évente százezernél is több mérföldet utazott, bejárta a világot, tárgyalásokat folytatott Ukrajnában, Közép-Amerikában, Irakban. A tizenkét hónap során, miközben Beau az életéért küzdött és végül elvesztette a harcot, Joe Biden mindent megtett annak érdekében, hogy apaként és alelnökként is teljesítse a kötelességét, gondoskodjon a családjáról és szolgálja a hazáját. Eközben azt fontolgatta, hogy elindul a 2016-os elnökválasztáson is...
Egy év, amely valódi győzelmeket és komoly eredményeket, de szívfacsaró fájdalmat és veszteséget is hozott számára. Ám még a legnagyobb megpróbáltatást jelentő időszakban is számíthatott a családjára, támaszkodhatott a hitére, és arra az emberre az Ovális Irodában, akivel egyre mélyült a barátsága: Barack Obamára.
Egy könyv, amelyet a volt alelnök, a megválasztott elnök írt, aki egyben apa, nagypapa, barát és férj is. Egy történet arról, hogy a család és a barátság hogyan tarthatja életben bennünk a reményt akkor is, amikor már úgy gondoljuk, minden elveszett; hogy a céltudatosság és a kemény munka hogyan segíthet át minket a személyes veszteség fájdalmán, hogyan vezethet el bennünket az új jövő fényébe.
Termék adatok
Cím: Ígérd meg, Apa! - A remény, a megpróbáltatások és a céltudatosság esztendeje
Szerző: Joe Biden
Kiadó: IPC KÖNYVKIADÓ
Oldalak száma: 368
Megjelenés: 2021. április 20.
Kötés: Kötött
ISBN: 9789636357603

Vásárlás



4 999 Ft



Anyám ajándékai Cecilie Enger

 Anyám ajándékai Cecilie Enger



A regény egy norvég középosztálybeli család története a századfordulótól napjainkig: Cecilie Enger családjáé. Szerető közelségben, mégis ironikus távolságtartással mutatja be őket. A testvéreknek fel kell számolniuk egykori otthonukat, mert édesanyjukon elhatalmasodott az Alzheimer-kór. Egy gondosan összekészített papírköteg azonban megússza a nagy selejtezést. Ezek anya karácsonyi ajándéklistái. Pontosan részletezi bennük, hogy mit vásárolt, mit készített, kinek mit adott és kitől mit kapott a család, ily módon lesznek a listák a szülők, testvérek, nagynénik közötti családi saga vezérfonalává. A listákat követve megismerjük anya útját, szeretett személyiségének drámai felmorzsolódását a betegség évei alatt, a bánatot és keserűséget, melyet mindennek a feldolgozása hozott magával, hogy végül ez a nagyon személyes regény megszülethessen.
Termék adatok
Cím: Anyám ajándékai
Szerző: Cecilie Enger
Fordító: Petrikovics Edit
Kiadó: Typotex Kft. Elektronikus Kiadó
Sorozat: Typotex Világirodalom
Oldalak száma: 264
Megjelenés: 2021. április 20.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9789634931454
Méret: 140 mm x 205 mm x 15 mm


Vásárlás

3 200 Ft



Áfonyás-part Catherine Anderson

 Áfonyás-part Catherine Anderson



Egy nő a férfiak világából

Erin De Laney mindig is rendőr akart lenni, a legsikeresebb a szakmájában, hogy az apja büszke legyen rá. A nagyvárost hátrahagyva azzal a reménnyel érkezik Mystic Creekbe, hogy a csendes vidéken ismét beleszeret a választott szakmájába. A tervei azonban hamar kudarcot vallanak. Amikor rájön, hogy a bűn megelőzésében nem, csak az utólagos igazságszolgáltatásban lehet szerepe, visszaadja a jelvényét, és kisvártatva a nagybátyja marhatenyésztő birtokán találja magát.

És egy férfi, aki a rezdülésekből is ért

A siket birtokvezető, Wyatt Fitzgerald egy múltbéli hibája miatt örökre lemondott arról, hogy valaha is társra találjon. Bár egyértelműen vonzódik Erinhez, mégsem akarja meghódítani a nő szívét. Pedig Erin legfőbb vágya, hogy közelebb kerüljön a jóképű cowboyhoz – csak azt kellene eldöntenie, hogy inkább nőies finomságával vagy a férfiakat is megszégyenítő erejével akarja elnyerni Wyatt rokonszenvét. Egyáltalán ki Erin De Laney valójában? Még ha vonakodik is Wyatt, talán épp ő a legmegfelelőbb ember arra, hogy felnyissa Erin szemét és szívét…
Termék adatok
Cím: Áfonyás-part
Szerző: Catherine Anderson
Kiadó: General Press Kft.
Megjelenés: 2021. április 20.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634524830
Méret: 197 mm x 137 mm



Vásárlás


4 290 Ft



2021. április 21., szerda

MIAKRO Georg Klein

 MIAKRO Georg Klein



Ismeretlen idő, ismeretlen helyszín. Férfiak egy csoportja dolgozik nap mint nap a Középső Iroda magas kupolája alatti asztalsoroknál a lágy üvegen. A nap végén együtt masíroznak az aktuálisan éppen működő tápfolyosóhoz, ahol a sápadt fal mindenkinek kiad egy adag ételt. Ezután mindegyikük nyugovóra tér a maga hálófülkéjében.

Nettler, az Iroda vezetője már a sokadik éjszaka éberen hánykolódik. Valamilyen rejtélyes belszél fújja elébe a munkával töltött számtalan év tegnapját, máját, holnapját. Az irodai élet evidenciái lassacskán meginganak számára. A férfi végül elhatározásra jut, és három megbízhatónak ítélt kollégájával áthalad a zsilipen, az egyetlen úton, amely a Középső Irodából kivezet. Mint kiderül, odakintről azt, amit az emberek a munkahelyüknek és otthonuknak tartanak, folyamatos megfigyelés alatt tartják. Xazy szakhadnagy, a vezető műszaki ügynök rettenthetetlenül őrzi a természetesség homályos zónáját, a bel- és a külvilág határát.

E különös, Orwellt és Szorokint egyszerre idéző metafizikai sci-fiben a szerző a rá jellemző módon, sok humorral és érzelemmel, és nem utolsósorban egy egészen különleges nyelv segítségével hoz létre repedéseket a hagyományos elbeszélőtechnikán, amelyeken keresztül beáradhat a fantasztikum fénye, és megvilágíthatja mindazt, ami szürke és megszokott. Ahogy azt már korábban is megmutatta, még a rögzített szabályok alapján működő zsánerek is alakíthatók annyira, hogy új intellektuális és érzelmi meglepetésekkel szolgáljanak az olvasó számára.

"Georg Klein a kortárs német irodalom egyik legeredetibb elbeszélője." Die Zeit
Termék adatok
Cím: MIAKRO
 
Kiadó: Gondolat Kiadó
Oldalak száma: 350
Megjelenés: 2021. április 20.
ISBN: 9789635560332

Vásárlás


3 600 Ft



Méreghercegnő Kresley Cole

 

Méreghercegnő Kresley Cole



Megmentheti a világot – vagy el is pusztíthatja.

 A tizenhat éves Evangeline „Evie” Greene irigylésre méltó életet él, de egy napon rémisztő hallucinációi támadnak. Amikor egy világégéshez hasonlatos esemény megtizedeli szülővárosának lakosságát, Evie rájön, hogy a hallucinációk a jövőre vonatkozó látomások voltak – és nem szűntek meg. Az életéért küzdő és válaszok után kutató lány kénytelen segítséget kérni a lápvidék rossz hírű oldalán élő osztálytársától, Jack Deveaux-tól.

 

De egyedül egyikre sem képes.
Evie nem ismer még egy olyan fiút, mint Jackson: a bűnlajstroma hosszú, a vigyora komisz, a viselkedése kihívó. Bár egyszer már gúnyt űzött Evie-ból és mindabból, amit képvisel, Jack vállalja, hogy megvédi a lányt. Evie tudja, hogy nem bízhat feltétel nélkül benne. De vajon képes lesz-e neki ellenállni, ha egyszer letörli a képéről azt a komisz vigyort?

 

Kiben bízhat Evie?

A látomások forrása után kutató Jack és Evie megismerkedik másokkal, akik hasonló cipőben járnak. Megelevenedik egy ősi jóslat, és kiderül, hogy nem Evie az egyetlen, aki különleges képességekkel bír. Huszonkét fiatalt választottak ki, hogy ismét megvívják a jó és a rossz harcát. Ám nem mindig egyértelmű, ki melyik oldalon áll…


Oldalszám: 480
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: The Arcana Chronicles 1.: Poison Princess
Fordító: Szoboszlay Anna
ISBN: 9789633991282
Elit start: 2014.12.02
Országos megjelenés: 2014.12.12
Termékkód: 6790


Vásárlás


2 999 Ft


Páternoszter OROSZ ISTVÁN

 Páternoszter OROSZ ISTVÁN




Orosz István (sz. 1951) nemzetközi hírű, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas grafikusművész és - egyelőre, e könyv megjelenéséig - kevésbé ismert író. Képzőművészeti, filmes és irodalmi műveinek, megnyilatkozásainak egy részét álnéven, leggyakrabban mint Utisz jegyzi. Lehetnek, akik egy rendszerváltó plakátjára is emlékeznek, ami ebben az új könyvben is kap némi szerepet. Villanásnyi szerepet egy nagyregényben, amelyhez hasonlót még senki sem írt. Egy festőművész és egy újságírónő szerelméről szól Orosz István könyve, és arról, hogyan írnak és élnek együtt egy könyvet az ötvenes évekről. Egy merényletről, melyet - talán - el akartak követni Rákosi ellen. Meg általában Rákosiról - aki nem is volt mindig Rákosi, bár most már lehetetlen kideríteni, mikor helyettesítette a hasonmása.
Sok minden másról is szól a könyv: a rendszerváltás éveiről is, Kádárról is - főleg a nagy bűnéről és még annál is inkább a kínlódásáról miatta -, a kommunizmus illúzióiról és gaztetteiről...
Képzőművész nagyregénye - ilyet nem gyakran olvasunk -, és ettől valami lenyűgöző gesamtkunstos grandiózusság árad belőle. De legfőképpen őrületesen abszurd történetek vannak benne a történelmünkről - az ember csak les, hüledezik, és nem érti: hogyhogy eddig nem ismertük ezeket?
Termék adatok
Cím: Páternoszter
Szerző: OROSZ ISTVÁN
Kiadó: Helikon Kiadó
Oldalak száma: 608
Megjelenés: 2021. március 22.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634795438

Vásárlás


4 999 Ft



Szenvedélyek hálójában L. Murányi László

 Szenvedélyek hálójában L. Murányi László





A szerző minden oldalról körüljárja a szenvedélybetegségeket. Megszólít orvost, addiktológust, szenvedélybeteget, józanodót, visszaesőt. Megismerjük a szenvedélybetegeket kezelő rendszer minden szintjét, az állami és a magánszektort is. Módszereket ír le, és feltárja a szenvedélybetegségek okait. Rehabokat és pszchiátriákat látogatott meg, illetve járt a tinirehabon is, ahol fiatalokat kezelnek. Megszólal benne alkohol-, drog-, szex-, társ- és játékfüggő is. Sok személyes történet vezet el a függőség poklának bugyraiba: mesél erről celeb, épp józanodó, visszesésekkel küzdő, és olyan felépült szenvedélybeteg, aki azóta másokon segít.
Termék adatok
Cím: Szenvedélyek hálójában
Szerző: L. Murányi László
Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt.
Oldalak száma: 352
Megjelenés: 2021. április 20.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635443741
Méret: 215 mm x 140 mm

Vásárlás

3 990 Ft



Tudatos babavárás Emily Oster

 Tudatos babavárás Emily Oster




Tudatos babavárás – A felkészült és nyugodt várandósságért

Fordította: Novák Petra

Megbízható ismeretek a várandósságról a hagyományos téveszmék helyett

A várandósság kétségkívül a felnőttkor egyik legcsodásabb és legmeghatározóbb élménye, a kismamákat gyakran mégis gyermekként kezelik: közlik velük, hogy nem szabad alkoholt, kávét vagy nyers halat fogyasztaniuk, de nem magyarázzák el, miért. A terhességi vizsgálatokat hasonlóképpen homály fedi, noha a kismamáknak minden eddiginél nagyobb szükségük van olyan forrásra, amelyből megbízható ismereteket meríthetnek ahhoz, hogy maguk dönthessenek a babavárás kérdéseiben.

Emily Oster, elismert közgazdász rácáfol a terhességgel kapcsolatos előírások, szabályok és hiedelmek nagy részére, és a kutatásai során összegyűjtött számtalan információval segít abban, hogy minden kismama a számára legelőnyösebb döntéseket hozhassa meg a kilenc hónap során. A Tudatos babavárás a hiedelmekkel és a téves elképzelésekkel leszámolva, érthetően magyarázza el a koffein hatásait, a kertészkedés meglepő veszélyeit és még sok más kérdést. Mindenkinek ajánljuk, aki szeretné felkészülten, egészségesen és nyugodtan megélni a várandósság hónapjait – és aki néhanapján felhörpintene egy-egy pohárka bort.
Termék adatok
Cím: Tudatos babavárás
Szerző: Emily Oster
Fordító: Novák Petra
Kiadó: Partvonal Kiadó
Oldalak száma: 356
Megjelenés: 2021. április 20.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156058393
Méret: 230 mm x 150 mm x 26 mm

Vásárlás


3 999 Ft



2021. április 19., hétfő

Levendula a és a varázsmacska MÉSZÖLY ÁGNES

 Levendula a és a varázsmacska MÉSZÖLY ÁGNES



Levendula a parkban sétál Papóval, amikor egy kismacskát talál a bokorban. Azonnal összebarátkoznak,
és a macskáról kiderül, hogy tud beszélni, sőt varázsolni is - legalábbis majdnem...
A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített,
pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar "olvasni tanulok"-sorozatot építünk.
A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak különböző nehézségi szinteken, melyek közül a
bevezető szint a NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen
önállóan is olvashatók.

NAGYBETŰS SZINT
csupa nyomtatott nagybetű
oldalanként 2-5 sor
rövid, könnyen kiolvasható mondatok
egyszerű, könnyen követhető történet
5-8 éveseknek
Termék adatok
Cím: Levendula a és a varázsmacska
Szerző: MÉSZÖLY ÁGNES
Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft.
Oldalak száma: 24
Megjelenés: 2021. április 16.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786158182027



2 250 Ft



2021. április 18., vasárnap

Az auschwitzi ikrek Eva Mozes Kor

 Az auschwitzi ikrek Eva Mozes Kor




Mirjam több mint a testvérem. Ő a másik felem. A túlélésünk függ egymástól.
Éva és Mirjam az életüket köszönhetik annak, hogy ikrek. Ám könnyen lehet, hogy ami rájuk vár, az a halálnál is rosszabb.

1944 nyarán Mózes Évát a családjával együtt Auschwitzba deportálták.
A családot a megérkezést követően szétszakították, a szülőket és a két nagyobb lánytestvért azonnal a gázkamrába vitték, az alig tízéves Évát és ikertestvérét, Mirjamot viszont átadták annak az embernek, akit azóta is mindenki a Halál Angyalaként ismer: dr. Josef Mengelének.
A táborban az ikrek kiváltságban részesültek, például megtarthatták a saját ruháikat, ugyanakkor Mengele iszonyatos orvosi kísérleteinek alanyaivá váltak. Nap mint nap küzdeniük kellett a túlélésért, és a legtöbbjükkel vagy a szörnyű kísérletek végeztek, vagy a betegség és az éhezés.
Az auschwitzi ikrek egyszerűen megírt, érzelmekkel telített, ám meghökkentő tárgyilagossággal elmesélt történetében megismerhetjük egy kislány kitartó harcát a túlélésért, ebben a kivételesen kegyetlen világban.

Termék adatok
Cím: Az auschwitzi ikrek
Eredeti cím: The Twins of Auschwitz
Szerző: Eva Mozes Kor
Kiadó: Alexandra Kiadó
Oldalak száma: 272
Megjelenés: 2021. április 15.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634479215
Méret: 200 mm x 125 mm x 21 mm


3 999 Ft




Kincs a roncson Kiss Judit Ágnes

 Kincs a roncson Kiss Judit Ágnes


Pandara és Felderen, a két kalózgyerek titokzatos hajóroncsra bukkan a tenger fenekén. Lent a mélyben sötét van, a zár pedig nem enged: a kalózkésre meg a víz alatti lámpára is szükség lesz! A kitartás jutalma egy kincsesláda: vajon miféle kincset rejt?
A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar "olvasni tanulok"-sorozatot építünk.A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak, öt különböző nehézségi szinten, melyek közül az első NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.
Termék adatok
Cím: Kincs a roncson
Eredeti cím: magyar
Szerző: Kiss Judit Ágnes
Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft.
Oldalak száma: 2490
Megjelenés: 2021. április 16.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786158182010






2 490 Ft



Ven hercegnő naplója Ana Serna Vara

 Ven hercegnő naplója Ana Serna Vara



A davosi iskolában töltött csodálatos tanév után Ven, a kínai hercegnő a családjával lehet, ugyanakkor hiányoznak neki az új barátai a Hercegnőképzőből. Paracelsus meglepi őt egy varázslatos naplóval, amelybe lejegyezhet mindent, ami a nyáron történik vele. Vajon ez a nyár valóban megváltoztatja a hercegnő életét?
Termék adatok
Cím: Hercegnőképző - 2. Ven hercegnő naplója
Szerző: Ana Serna Vara
Kiadó: NAPRAFORGÓ KÖNYVKIADÓ
Sorozat: Hercegnőképző
Oldalak száma: 144
Megjelenés: 2021. április 16.
Kötés: Cérnafűzött
ISBN: 9789634831068
Méret: 180 mm x 130 mm x 20 mm



2 990 Ft