2022. június 10., péntek

A MAGYAR NÉGYES FOGAT

 A MAGYAR NÉGYES FOGAT




"A könyv írása során döbbentem rá arra, hogy Magyarország egyik legsikeresebb sportja mennyire nincsen lejegyezve. Miután az ember nem halhatatlan, versenyt futunk az idővel.

Tesszük ezt azért, mert a sport nagyjai közül sokan már nem lehetnek velünk, és a ma élő legendák közül is sokan szépkorúak. Nem kisebb feladatra vállalkoztam, mint hogy a feledésnek indult fogathajtó-történelmet, a magyar hajtóstílust, a szinte hungarikummá váló Széchényi szárat, a hagyományokat, a virtuozitást, az eredményeket, a történeteket dokumentálom, és megőrzöm.

Segítségül hívtam ehhez a sport formálóit és tanúit, akik a könyvhöz készült személyes interjúkban hitelesen mesélik el a négyesfogat-hajtás velünk élő történelmét." Vida József

Termékadatok
Cím: A magyar négyes fogat
Szerző: Vida József
Kiadó: BOOOK KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 372
Megjelenés: 2021. szeptember 01.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786155417757
Méret: 245 mm x 255 mm x 32 mm

14 990 Ft



2022. június 9., csütörtök

A TESTÉPITÉS NAGY ENCIKLOPÉDIÁJA

 A TESTÉPITÉS NAGY ENCIKLOPÉDIÁJA



A kötetben Arnold Schwarzenegger a legújabb edzési, táplálkozási, versenyzési, sportpszichológiai és sportorvosi irányvonalakkal ismerteti meg az olvasót.

Schwarzenegger egykori többszörös világbajnok testépítő karrierje az abszolut példa ma is: kitartó szorgalommal, különleges edzéssel elérhető az ő eredménye. E könyvében többéves versenyzői tapasztalatát osztja meg.

Termékadatok
Cím: A testépítés nagy enciklopédiája
Szerző: Arnold Schwarzenegger
Kiadó: Alexandra
Sorozat: Képes históriák
Oldalak száma: 800
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9789633678466
Méret: 277 mm x 213 mm x 61 mm


5 999 Ft



2022. június 8., szerda

A MAGYAR GALOPPSPORT TÖRTÉNETE

 A MAGYAR GALOPPSPORT TÖRTÉNETE



Kincsem, Aranyos, Imperiál és a többiek, a Magyar lóversenyzés története.
Alapművek, amelyek alapvetően meghatározták az életemet, amikor tizenhat évesen váratlanul előjött belőlem a genetika, és édesapámhoz hasonlóan szerelmese lettem a telivéreknek, az említett könyveket lapozva tanultam meg a sportág alapjait. Szüleim jobban örültek volna, ha a biológia és a kémia könyveket nézegettem volna intenzívebben, bár szerintem apám így is boldog volt, csak a családi béke kedvéért nem nagyon hangsúlyozta ezt. A sors azonban helyre tette a dolgokat: állatorvos ugyan nem lettem, de legalább volt értelme annyi szakirodalmat olvasnom, és a lóverseny lett az életem.
Ilyen előzmények után nem meglepő, hogy igazgatói kinevezésem után, amikor az íróasztalomnál ülve törtem a fejemet az előttem álló feladatokon, terveken, előjöttek a régi emlékek, és eszembe jutottak ezek a csodálatos könyvek. Egyetlen baj volt velük, az utolsót is évtizedekkel azelőtt írták. A mostani könyvről a döntés tehát gyorsan megszületett, már csak kellett keresni valakit, aki megírja. Hesp Józsefhez régi, családi, majd szakmai barátság fűzött, ráadásul Kincsem trénerének a leszármazottja.

Tudtam, fanatikusan gyűjti a lóversenyhez kapcsolódó anyagokat, sokat publikált korábban a Turfban is, így megállapodtunk.
A munka a vártnál lassabban haladt, folyamatosan toltuk a határidőket, mivel egyetlen cél vezérelt: olyan könyvet adjunk ki, amely hiánypótló, egyedi és kiállja az idő próbáját, azaz még unokáink is olvashatják, és remélhetőleg rájuk is olyan nagy hatással lesz, mint anno rám a korábbiak. Természetesen próbáltunk igazodni a megváltozott fogyasztói szokásokhoz, így sok képpel és színes történettel igyekszünk végigvezetni az olvasót galoppsportunk közel 200 évén.
A mű elkészült. Biztosan kicsit elfogult vagyok, de véleményem szerint nagyon szép lett. Bízom benne, hogy kollégáimmal sikerült egy újabb lóverseny alapművet alkotni olyat, amely ott lesz minden lószerető ember könyvespolcán.
Ami biztos: rengeteg új történet elevenedik meg e csodálatos sport múltjából, amelyet korábban sehol sem olvashattunk, kiegészítve olyan fénykép és dokumentum ritkaságokkal, amelyek eddig nem jelentek meg egyetlen kiadványban sem. Újra átélhetjük kétszáz év legnagyobb küzdelmeit, amelyek sokszor nemcsak zöld a gyepen, hanem a kulisszák mögött, a nézőkért, a fogadókért és a politikai döntéshozók kegyeiért, egyaránt zajlottak. Hatalmas hullámvölgyek, sikerek és válságok kísérik végig a magyar galoppsport történetét, amelynek győztese végül mindig a SPORTÁG lett. Csupa nagybetűvel, mert ne feledjük: a lóverseny a „királyok sportja és a sportok királya”.
A lóverseny az utóbbi hatvan évben klasszis kihívókat kapott a humán sportból, de hiszek benne, hogy alkalmazkodva a mai kor kihívásaihoz visszaveri a támadásokat, és stabilizálja a helyét a sportban és szórakoztató iparban. Aki végigolvassa a könyvet nyugodtan benevezhet a „Ki tud többet a magyar galoppsportról?” című vetélkedőre, mert ebben valóban minden és mindenki benne van, aki számít.

A Magyar galoppsport története egyszerre szakkönyv, oktatókönyv, történelemkönyv és különleges ajándék akár külföldi lóversenyesek számára is, hiszen a képes illusztrációt minden esetben angol szöveggel egészítettük ki.

Jó szórakozást kívánok!

Pécsi István,ügyvezető igazgató
Kincsem Nemzeti Kft., Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft.
 
Termékadatok
Cím: A magyar galoppsport története
Szerző: Hesp József
Kiadó: I.A.T. Kiadó
Megjelenés: 2018. december 03.
ISBN: 9786155068560

11 990 Ft



2022. június 7., kedd

FERRARI

 FERRARI 



A 2017-ben megjelent FERRARI 70 c. kötet kibővített, átdolgozott kiadása, 130 új fotóval.

A könyv feldolgozza a csapat történetét egy-egy fejezetet szentelve minden évtizednek, minden Ferrari-világbajnoknak és a legjelesebb pilótáknak. Új tartalomként került bele egy fejezet a Ferrari és Magyarország kapcsolatáról.

Termékadatok
Cím: FERRARI - A 75 éves Scuderia története
Szerző: MÉHES KÁROLY
Kiadó: VERARTIS NONPROFIT KFT.
Oldalak száma: 312
Megjelenés: 2021. október 21.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786150125282


7 500 Ft



2022. június 6., hétfő

A CSILLAGOK VILÁGA

 A CSILLAGOK VILÁGA



„Ha sírunk, örvendezhetünk, hiszen akkor hamarosan nevetni fogunk.”

A csillagok világa családregény. Vámos Miklós ezúttal kevéssé követi e műfaj hagyományait. A szöveg trialógus, hárman beszélnek. Később négyen, végül hatan, noha a beszélők személye nem változik.

Az apa, aki történetesen tengerjogász, kitalált mesékkel szórakoztatja a két kisfiát, miközben nagy léptekkel végigrohan a világirodalom legszebb történetein. Odüsszeusz, Don Quijote, Gulliver és Robinson jól megfér Jézus Krisztussal, Julius Caesarral, Lancelottal és István királlyal vagy Micimackóval, a kis herceggel, a tücsökkel-hangyával, a klónokkal, Nils Holgerssonnal és más kedves ismerőseinkkel.

Akinek jobb családja van, mint a tengerjogásznak, méltán lehet büszke magára. Akinek rosszabb, ne szomorkodjék, a családi boldogság vagy boldogtalanság - akár a földi élet - mindig átmenet csupán, bármivel kábítson bennünket a szépirodalom és más tanok termése. Ha sírunk, örvendezhetünk, hiszen akkor hamarosan nevetni fogunk.

A szerző sziklaszilárd makacssággal vallja, hogy az olvasás, illetve a történetek fabrikálása és hallgatása még családi bajokra is lehet jobbféle orvosság, mint a hivatalos lélekgyógyászat fortélyai vagy pirulái.

Vámos Miklós 2010-ben megjelent regénye új kiadásban.

Termékadatok
Cím: A csillagok világa
Szerző: VÁMOS MIKLÓS
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalak száma: 464
Megjelenés: 2022. június 02.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635432028
Méret: 183 mm x 124 mm x 38 mm

4 499 Ft



2022. június 5., vasárnap

FUTÓK KÉZIKÖNYVE

FUTÓK KÉZIKÖNYVE



Javítsd a technikád a tudomány segítségével! - Tippek edzéshez és versenyekre. Ma már milliók futnak világszerte, különösen a hosszútávfutás vált népszerűvé, és a "hobbifutók" még akkor is képességeik legjavát próbálják nyújtani, ha a verseny végén nem ők állnak majd a dobogón. Sokan közülük edző nélkül készülnek, mégis szeretnék a lehető legtöbbet megtudni a hatékony felkészülésről és versenyzésről, valamint arról, hogyan tudják kihozni testükből a legjobb teljesítményt. Ez a könyv nekik készült: sorra veszi az érintett területeket, első lépésként érthetően bemutatva a futás tudományát, majd gyakorlatias illusztrációkkal és példákkal szemlélteti, hogyan váltható jobb teljesítményre a futásban az elméleti ismeret.


Mi befolyásolja az intenzív terhelést követő regenerációs időszakot?
Miért nem tudom visszatartani a lélegzetemet közvetlenül futás után?
Mi a tejsav és miért termelődik mozgás közben?
Miért érzem úgy a sprint végén, hogy remeg a lábam?
Hogyan kapcsolódik a kar mozgása a láb mozgásához és teljesítményéhez?
Gyorsabban futok, ha intenzívebb a karmunkám?

Hogyan optimalizálható az izmok glikogéntartaléka?
Alaposan fel kell tankolnom szénhidrátból, hogy jó hosszútávfutó lehessek?
Javítja a teljesítményt a zenehallgatás?
Segít a zene, amikor hegynek felfelé futok?
Milyen fiziológiai előnyt jelent a bemelegítés?
Tényleg szükség van bemelegítésre?

Hogyan javítja teljesítményünket a napszemüveg?
A jó látás valóban segít abban, hogy lazítsak futás közben?
Mi az a DOMS, és előnyös-e?
Igaz, hogy "áldozat nélkül nincs győzelem"?
Bizonyíthatóan növeli a futás a várható élettartamot?
Valóban futnom kell az életemért?

Termékadatok
Cím: Futók kézikönyve
Szerző: John Brewer 
Fordító: Szepes András
Kiadó: Corvina Kiadó
Oldalak száma: 192
Megjelenés: 2017. október 03.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789631364415

Méret: 228 mm x 250 mm

7 990 Ft

2022. június 4., szombat

LÉGY(OTT) ISZTAMBULBAN

 LÉGY(OTT) ISZTAMBULBAN



"Ez egy féktelen szerelem." - Bauer Barbara, író - Baklavám. Csókom. Vágyam. Fanni elvált nőként, két gyermekével él Budapesten. Próbál talpra állni a csalódás után, de volt férje nem könnyíti meg az életét. A múlton mereng, miközben a kezébe akad egy régi levél, és benne egy fogadalom, amelyet élete első szerelmével, Ramizzal, a török fiúval tettek egymásnak. - "Megfogadjuk, hogy pontosan húsz év múlva találkozunk Isztambulban, a kék mecset előtt, amennyiben boldogtalanok vagyunk!" - A nő merész tettre szánja el magát: a barátnőjével Törökországba repül, hogy ott lehessen a találkozón, ám nem minden úgy alakul, ahogy tervezik. A helyzetet egy titokzatos isztambuli férfi bonyolítja, aki egy baleset folytán közelebb kerül Fannihoz. Isztambul. Szenvedély. Humor. Múlt és jelen. Tudtad, hogy a baklava csak íz? Olyan, mint a csók. Vágyat gerjeszt arra, hogy az ember még jobban akarja, és többet kérjen belőle. Megkóstolja többféleképpen... Minden módon. A baklava csak íz. Csak csók. Borsa Brown, az erotikus-romantikus regények népszerű írónője ezúttal egy könnyed, szórakoztató, ám emberi lelket boncolgató, perzselő érzelmekkel megtűzdelt nyári történetbe repíti az olvasót.

Termékadatok
Cím: Légy(ott) Isztambulban 
Szerző: Borsa Brown
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Megjelenés: 2021. július 12.
ISBN: 9789635701704

4 499 Ft



2022. június 3., péntek

EZER HAJÓ

 EZER HAJÓ



Az Akhilleusz dala rajongóinak

Ez nem egy vagy két nő története. Ez mindannyiuk története.

Az éjszaka közepén Aineiasz felesége, Kreúsza arra ébred, hogy szeretett városa, Trója lángokban áll. A tíz éve tartó háborúnak vége, a görögök győztek. Az asszony kétségbeesetten próbál menekülni a tűz elől, hogy elérje a városkaput, és reményei szerint találkozzon kedves férjével és kicsi fiával. Az utcákat azonban már ellepték a görög katonák. Vajon sikerül Kreúszának elkerülnie őket... és a végzetét?

Mindenki hallott már a trójai háborúról. Azt azonban jóval kevesebben tudják, mi lett a sorsuk azoknak a lányoknak, nőknek és asszonyoknak, akikre általában az események mellékszereplőiként gondolunk. Mi várt rájuk a háború után? Miért küzdött meg az amazon hercegnő Akhilleusszal? Hogyan cselezte ki Pénelopeia a férje trónjára áhítozó kérőit?

Az Ezer hajó az ő szemszögükből meséli el a nyugati világ egyik legnagyszerűbb és legmeghatóbb történetét.

Natalie Haynes író és rádiós műsorvezető. Íróként több műfajban is kipróbálta már magát: krimi és ismeretterjesztő könyvek is fűződnek a nevéhez. Regényeiben, valamint saját rádióműsorában előszeretettel foglalkozik az antik szerzőkkel és műveikkel. 2015-ben a klasszikus irodalom szélesebb körben való megismertetéséért a Classical Association Prize díjjal jutalmazták. Az Ezer hajó a harmadik regénye, amely szerepelt a Women's Prize for Fiction 2020-as rövid listáján.

 

Termékadatok
Cím: Ezer hajó
Eredeti cím: A Thousand Ships
Szerző: Natalie Haynes
Fordító: Szántó András
Kiadó: General Press Kft.
Oldalak száma: 304
Megjelenés: 2022. május 30.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634526049
Méret: 210 mm x 143 mm

5 490 Ft



2022. június 2., csütörtök

AKNAVETŐVEL A KELETI FRONTON, 1943-1945

 

AKNAVETŐVEL A KELETI FRONTON, 1943-1945


Az ifjú Hans Heinz Rehfeldt 18 évesen legénységi állományú gránátosként (közlegény) került a keleti frontra 1941. novemberében az elit Großdeutschland gyalogezred önkénteseként, hogy egy 8 cm-es aknavető kezelőjeként azonnal a Taifun hadművelet harcaiban találja magát Moszkvától délre, Tula térségében.

Naplója második része ott folytatódik, ahol az első kötet véget ért: 1943. augusztus 11-én az Ahtyirka körüli védelmi harcokban. Októberben 21 napos eltávozást kap, amit otthon tölt Hagenben, majd november közepétől ismét az ukrajnai arcvonalszakaszon küzd. 1944 májusában már szakaszparancsnok régi egységénél, és a Romániában, majd Kelet-Poroszországban és Litvániában zajló súlyos védelmi csaták részese.

Miután 1944 végén hajón Memelből Königsbergbe szállították, 1944/45 telén részt vett a Kelet-Poroszországért vívott ütközetekben. Folyamatosan ki volt téve az orosz bombázók és vadászrepülők támadásainak, és súlyosan megsebesült a lábában, egy orosz önkéntes és egy lóvontatású jármű segítségével sikerült Balgáról Rosenbergbe jutnia.

Tengeren Pillau-n keresztül Swinoujscie-be, majd vonattal Schwerinbe utazott. A közelgő orosz bebörtönzés elől nyugatra menekülve 1945. május 3-án amerikai fogságba esett, majd 1945 júliusában szabadult.

A közel 200, a szerző által kézzel rajzolt térképpel és fényképpel illusztrált lenyűgöző és megdöbbentő történet egy olyan ember eltökéltségéről és szellemi erejéről tanúskodik, aki folyton visszatér a közeli halálból.

Termékadatok
Cím: Aknavetővel a keleti fronton, 1943-1945
Eredeti cím: Mit dem Panzerkorps "Großdeutschland" in Russland, Ungarn, Litauen und im Kampf um Ostpreußen
Szerző: Dr. Hans Heinz Rehfeldt
Fordító: Moczok Péter
Kiadó: Hajja Book
Sorozat: 20.századi hadtörténet
Oldalak száma: 352
Megjelenés: 2022. május 31.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789637054969
Méret: 209 mm x 146 mm x 30 mm

6 990 Ft

Könyvesbolt

2022. június 1., szerda

PARÁZS ÉS FÜST

 PARÁZS ÉS FÜST



Az emberiség és a tűz kapcsolata közel nyolcszázezer éves múltra tekint vissza, némi túlzással állíthatjuk, hogy a tűz felett elkészített ennivaló, azaz a grillezés technikája az egyik legősibb ételkészítési módszer. Mégis, mindannyian belefutottunk már kiszárított csirkehúsba, keményre sütött steakekbe vagy elégetett zöldségekbe, a legnagyobb igyekezetünk ellenére is.
Stiller Tamás könyve olyan átfogó, étvágygerjesztő fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány, melynek segítségével kezdők és haladók egyaránt elsajátíthatják az alaptechnikákat, illetve fejleszthetik grill- és barbecue-fogásaikat, legyen szó házilag készített szendvicsről, emeletes hamburgerről, zamatos szárnyassültről, ínycsiklandó halételről vagy komoly marhasteakről. Hétköznapi gyors vacsorák, hétvégi lakomák, vegetáriánus ételek, igazi partikaják, valamint a több időt igénylő, lassan készített komolyabb húsfélék receptjeit is megtaláljuk a könyvben. A közel 70 recept mellett számtalan eszköztippet és praktikát tartalmazó kötet elméleti és gyakorlati tanácsokkal vezet be minket a grill&barbecue világába. A siker rövid és hosszú távon is garantált!

Termékadatok
Cím: Parázs és füst 
Szerző: Stiller Tamás
Kiadó: Central Könyvek
Oldalak száma: 220
Megjelenés: 2022. május 31.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789633249888

6 290 Ft