2022. május 31., kedd

Sira

 Sira



A nemzetközi sikerkönyv, az Öltések közt az idő folytatása

NÉGY VÁROS. KÉT KÜLDETÉS. EGY NŐ.

A második világháború végén a varrónőből lett egykori kém, Sira Quiroga babát vár, és végre békés életet él brit diplomata férjével, Marcusszal. A sorsnak azonban más tervei vannak vele, és a nyugalom átmenetinek bizonyul. Férjét Jeruzsálembe helyezik át, ahol a házaspár belekeveredik a politikai fenyegetések és az erőszak világába. Végu¨l az Izrael állam megszu¨letését megelőző feszu¨ltségek elérik a forráspontot, és tragédiába csapnak át a King David Hotel szörnyű bombázása során. Sira arra kényszeru¨l, hogy újra feltalálja magát, ezért Angliába utazik, ahol megku¨zd az anyósa ellenségeskedésével, miközben új ku¨ldetést vállal a brit hírszerzésnél, és új identitást vesz fel. Livia Nash lesz, akinek fedőfoglalkozása újságíró a latin-amerikai BBC-nél.

Sira hamarosan Madridba utazik, ahol találkozik a félelmetes Eva Perónnal - és elbűvöli őt. Később egy tangeri ku¨ldetésben vesz részt Barbara Hutton amerikai örökösnővel. Útja során árnyakkal találkozik a múltjából, akik mind arra törekszenek, hogy tönkretegyék őt - köztu¨k egykori szeretőjével, Ramiróval, aki évekkel azelőtt elhagyta, amikor még nincstelen fiatal varrónő volt.

Végu¨l Marokkóban telepszik le kisfiával - és a fényes, rejtélyes Tanger városában, ahol minden elkezdődött, az élet az öröm és a beteljesu¨lés ígéretét kínálja Sira számára.

Termékadatok
Cím: Sira 
Szerző: Maria Duenas
Fordító: Cserháti Éva
Kiadó: GABO KIADÓ
Oldalak száma: 608
Megjelenés: 2022. május 27.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635662685

5 490 Ft





2022. május 30., hétfő

FELHŐKAKUKKVÁR

 

FELHŐKAKUKKVÁR




1452. A Konstantinápolyban élő, örökké kíváncsi Anna régi kéziratra bukkan egy kolostor romjai között. Az egy égi város után kutató, ám balszerencséjére szamárrá vált birkapásztor, Aithón viszontagságait elregélő Felhőkakukkvár az egyetlen vigasza az árva lánynak, miközben a török ágyúk porrá zúzzák a halálra ítélt város falait. A ledőlő falak másik oldalán Omeir, egy ökörhajcsár fiú figyeli a rombolást: Annával való találkozása nemcsak az életüket, hanem kicsit a történelmet is megváltoztatja.
2020. A nyolcvanas éveit taposó egykori hadifogoly, Zeno Ninis a nemrég megtalált antik regény, a Felhőkakukkvár színpadra állításán dolgozik lelkes ötödikes diákokkal egy amerikai kisváros könyvtárában. A darab csalódásokkal és elfojtással teli hosszú élete csúcspontja, de eközben egy az élővilág pusztulása miatt elkeseredett kamasz merényletet készít elő a könyvtár földszintjén.
22. század. Az Argos fedélzetén 310 nap óta magára maradt Konstance egyetlen társa a Sybil nevű mesterséges intelligencia és a Felhőkakukkvár fecnikre lejegyzetelt töredékei. A fiatal lányt, aki sosem járt a Földön, egyetlen cél vezérli a kihalt űrhajón: megtudni, hogy az egykor az apja által mesélt történet hogyan élhette túl az enyészetet és a haldokló Földet, és hogyan jutott el a csillagok közé.
Athony Doerr, A láthatatlan fény Pulitzer-díjas szerzőjének új regénye a képzelőerő és a történetmesélés diadala. Az amerikai szerző magával ragadó prózája az emberi pusztítással dacoló teremtés erejéről és az irodalom szívósságáról mesél.

"Anthony Doerr új regénye az egész világot magában foglalja"
(The New York Times)
"Doerr új műve mélyen megérinti az olvasót. A Felhőkakukkvár igazi csoda."
(Publishers Weekly)



Termékadatok
Cím: Felhőkakukkvár
Szerző: Anthony Doerr
Kiadó: Alexandra Kiadó
Oldalak száma: 688
Megjelenés: 2022. május 20.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635822676
Méret: 208 mm x 135 mm x 51 mm

5 599 Ft




2022. május 27., péntek

AZ ÉPÍTÉSZET MESTEREI

 AZ ÉPÍTÉSZET MESTEREI



Nyiri István (1902-1955) és Lauber László (1902-1953) a két világháború közötti modern magyar építészet kiemelkedő alkotópárosa volt. Több mint tíz éven át vezettek önálló irodát a fővárosban, számos bérház, bérvilla és középület megvalósulása fűződik a nevükhöz.
A két építőművész pályája a Wälder-irodában keresztezte egymást, ahol tanulmányaik utáni gyakorlati éveiket töltötték. Habár önállósodásuk után a modern építészeti irányzatokban teljesedtek ki, a professzor irodájában tanult hagyománytiszteletet és kompromisszumkészséget kiválóan építették be tervezői gyakorlatukba.
Lauber László már az egyetemi évek alatt nemzetközi sikerre tett szert Borpavilon tervével. A Nyirivel közösen alapított önálló iroda nyitása előtt pedig egy nagyon merész épülettel írta be nevét a sikeres építészek sorába: a Bauhaus stílusjegyeket viselő Excelsior autókiszolgáló állomással.
Korai munkásságukat főként bérház-, családiház-, bérvillatervekből ismerhetjük meg. Építészeti stílusukra jellemző, hogy bár nem sorolhatók be egy stílusirányzat alá sem, a különféle mozgalmakhoz, csoportosulásokhoz köthető modern építészeti toposzokból ismert elemek sajátos kombinálása mégis felismerhetővé, egyedivé teszi épületeiket. Első igazán nagy sikert arató közös tervük a Kékgolyó utca 10. szám alatti bérházé volt, ezt megbízások sora követte. Az épület különleges éke a városra festői látványt nyújtó tetőterasz, amellyel meghonosították a sétatető-kultúrát, valamint itt jelent meg elsőként a később rájuk jellemző toposszá váló nagy méretű lyukablak. Miután meghódították Budát, több bérházat terveztek a pesti oldalon is. Rendszeresen vettek részt tervpályázatokon, több középülettervük meg is valósult, és ma is eredeti funkciójának megfelelően üzemel.
A második világháborút követően irodájukat kényszerűségből felszámolták, és az állami tervezőirodákban külön utakon folytatták építészeti tevékenységüket.
A szakma gyakorlása mellett oktatói tevékenységük is kiemelkedő. Bár nem egy időben, de mindketten a Műegyetemen oktattak, számos fiatal építész pályáját formálták az irodában és a tanári pulpitus mögül is.

Ligeti Anna (1985) művészettörténész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett, fő érdeklődési területe a szecessziós és a két világháború közötti modern építészet. Jelenleg a Krea Design Iskola illusztráció szakos hallgatója. E-mail: anna.ligeti@gmail.com

Termékadatok
Cím: Nyiri István - Lauber László
Szerző: Ligeti Anna
Kiadó: Holnap Kiadó
Sorozat: Az építészet mesterei
Oldalak száma: 224
Megjelenés: 2022. május 27.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789633493649
Méret: 240 mm x 240 mm x 20 mm


9 900 Ft



2022. május 26., csütörtök

A KIS HERCEG

 A KIS HERCEG



Antoine de Saint-Exupéry megható irodalmi meséje a felnőtté válásról, az élet értelmének és a boldogságnak a kereséséről és megértéséről most egy új, a gyerekekhez közel álló fordításban olvasható, és olyan varázslatos illusztrációk színesítik, melyek nem csak magával ragadják a gyerekeket, hanem segítik is őket megérteni a sorok mögött rejlő örök tanulságokat.
Bár a történet az ajánlás szerint gyermekeknek íródott, a felnőttek számára is jelentős üzenetet hordoz.

Termékadatok
Cím: A kis herceg [előrendelhető]
Szerző: ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY
Kiadó: Roland Kiadó
Oldalak száma: 64
Megjelenés: 2022. június 20.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786156196057
Méret: 290 mm x 205 mm


5 490 Ft




2022. május 25., szerda

ELFÚJTA A SZÉL

 ELFÚJTA A SZÉL



Hattie McDaniel 1940-ben a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját vihette haza az 1939-ben bemutatott Elfújta a szél című filmben nyújtott alakításáért. Igaz, a további kilenc Oscar-szobrocskát is e filmnek juttató díjátadó gálán feketeként nem ülhetett a főszerepekben tündöklő Vivien Leigh és Clark Gable mellett. A szegregációs törvények miatt neki csak a terem hátuljában biztosítottak asztalt.

Margaret Mitchell 1936-ban megjelent, hatalmas sikerű, Pulitzer-díjas, azonos című - több mint 30 millió példányban elkelt, 27 nyelvre, köztük 1937-ben Kosáryné Réz Lola által magyarra is lefordított - regénye, ahogy filmes adaptációja is, máig kiemelten fontos szerepet játszik az amerikai kulturális-nemzeti önmeghatározásban: a polgárháborús közegben mutatva meg az öntudatos és önálló nő érvényesülésének lehetőségeit a kor erősen patriarchális, szexista, a nőket korlátok közé szorító társadalmi elvárásaival szemben.

A minden idők egyik legnagyobb szerelmes regényéből készült film a Black Lives Matter civil afroamerikai jogvédő mozgalom szerint azonban mindeközben a feketéket kivétel nélkül előítéletesen - szolgalelkűnek, ostobának, lustának - ábrázolja, míg pozitívan viszonyul a rabszolgatartáshoz. 2020-ban a tiltakozásokat követően ezért a filmklasszikus egy időre el is tűnt a filmcsatornák kínálatából, majd nemsokára két rövid magyarázó videó kíséretében helyezték vissza: film- és kortörténeti kontextusba helyezve a műalkotást.

Annyi bizonyos, a Scarlett O'Hara, a gazdag ültetvényes lányának viharos, és szenvedélyes életét bemutató regény, Észak és Dél harca közepette, korhű és ezzel együtt értékes dokumentuma Amerika vitákat generáló kulturális-politikai történetének - s nem mellesleg a mai napig lebilincselő irodalmi olvasmány.

Termékadatok
Cím: Elfújta a szél 1-2. 
Eredeti cím: Gone with the Wind
Szerző: MARGARET MITCHELL
Kiadó: Európa Kiadó
Oldalak száma: 1200
Megjelenés: 2022. május 23.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635045471
Méret: 230 mm x 152 mm


9 999 Ft



2022. május 24., kedd

A FEYNMAN-ELŐADÁSOK FIZIKÁBÓL V.

 A FEYNMAN-ELŐADÁSOK FIZIKÁBÓL V.






A kvantumfizika alapjai, kétállapotú rendszerek, a szilárdtest-fizika alapjai, a hidrogénatom, szupravezetés

Richard Feynman a 60-as évek elején a Caltechen tartotta bevezető fizikakurzusát, a The Feynman Lectures on Physics című könyvsorozatának alapját. Az elmúlt évtizedek alatt a fizikai világ megértésében jelentős változások álltak be, de a Feynman-előadások nem vesztették el aktualitásukat, és még ma is olyan átütő erejűek, mint első kiadásuk idején, köszönhetően Feynman egyedi fizikai látásmódjának és pedagógiai érzékének. Kezdő és érett fizikusok egyaránt merítettek és merítenek belőle szerte a világon. Talán egyetlen fizikatankönyvnek sem volt ilyen hosszan tartó és széles körű hatása. Miközben generációk forgatták a művet, felmerült az igény, hogy a javítandók listáját is szisztematikusan vezessék, és az újabb kiadások már ezekkel a korrekciókkal jelenhessenek meg. Jelen kiadás a korábban Mai fizika címmel megjelent fordítás frissített változata, mely a 2011-es New Millennium Edition alapján készült.


Termékadatok
Cím: A Feynman-előadások fizikából V. 
Szerző: Richard P. Feynman - Robert B. Leighton - Matthew Sands
Fordító: Benkő Lázár, Nagy Elemér, T. Pósch Margit, Telbisz Ferenc, Vesztergombi György
Kiadó: Typotex Kiadó
Oldalak száma: 500
Megjelenés: 2022. május 23.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634931706
Méret: 238 mm x 168 mm x 33 mm


7 500 Ft


2022. május 23., hétfő

PECZ SAMU - AZ ÉPÍTÉSZET MESTEREI

 PECZ SAMU - AZ ÉPÍTÉSZET MESTEREI



Pecz Samu (1854-1922) építész, műegyetemi tanár, a historizmus kiemelkedő alakja, számos emblematikus műve a mai napig meghatározza Budapest építészeti összképét. Legismertebb munkái a Szilágyi Dezső téri református templom, a Központi Vásárcsarnok, a műegyetemi épületek, köztük a könyvtár, az Üllői úti tisztviselőház vagy az Országos Levéltár, de nem csak Budapesten valósultak meg tervei, a Monarchia Magyar Királysághoz tartozó távolabbi területeiről is bőven kapott megbízásokat.
Építészetét sajátos formanyelv jellemzi, néhány neoreneszánsz stílusú műtől eltekintve egész alkotó korszakára a középkori történeti elemek használata, illetve sajátos vegyítése a jellemző. E formai jegyek ellenére épületeit funkcionális gondolkodás és szerkezeti szemlélet határozta meg, és élete végéig kitartott elképzelése mellett, hogy a historizáló homlokzatképzéssel összeegyeztethetőek a korszerű anyagok és szerkezetek. Ez a szemlélet oktatói munkásságából eredt: 34 éven át volt a Középítéstani Tanszék tanszékvezető professzora, ahol - mai néven - épületszerkezettant tanított építész- és mérnökhallgatók nemzedékeinek. Tanári pályája, tankönyve, jegyzetei és nagyszámú publikációja révén jelentős hatást gyakorolt a következő generációra.
Pecz Samuról eddig nem készült összefoglaló munka. E kötet eredeti tervekkel, archív és mai fényképfelvételekkel minden eddiginél részletesebben mutatja be szakmai munkásságát, a 20. század folyamán változó megítélését, emellett Pecz Samu személyisége is kirajzolódik.

Termékadatok
Cím: Pecz Samu [előrendelhető]
Szerző: Balogh Gy. Ágnes és Róka Enikő
Kiadó: Holnap Kiadó
Sorozat: Az építészet mesterei
Oldalak száma: 224
Megjelenés: 2022. május 19.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789633493618
Méret: 240 mm x 240 mm x 20 mm


9 900 Ft



2022. május 20., péntek

MADAME EXUPÉRY ÉS AZ ÉGBOLT CSILLAGAI

 

MADAME EXUPÉRY ÉS AZ ÉGBOLT CSILLAGAI




A nő álmai szárnyra keltek a férfival, de túl közel kerültek a csillagokhoz.

Párizs, 1930. Amikor a fiatal festőnő, Consuelo egy partin megismerte Antoine de Saint-Exupéryt, első látásra szerelem bontakozott ki közöttük. A temperamentumos közép-amerikai nő a rejtélyes pilóta múzsájává válik, aki a repülés helyett szívesebben szentelné magát az írásnak és a rajzolásnak. Halhatatlan érzelmeiből születik meg a Kis herceg, amelyben Consuelo a mindennél jobban szeretett rózsa, akit a kis herceg üvegbúrával szeretne megvédeni, és akire szüntelenül gondol, bármely idegen bolygóra vetődik is utazásai során. A könyv világszerte ismertté teszi Exupéry nevét, de a való élet a férfi oldalán nem könnyű Consuelo számára. A nő küzd a férfi hűtlenségével, és azért, hogy festőként végre kiléphessen híres férje árnyékából - amíg Antoine 1944-ben útra nem kel egy sorszerű felderítő repülésre a Földközi-tenger fölött...


Termékadatok
Cím: Madame Exupéry és az égbolt csillagai
Szerző: Sophie Villard
Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalak száma: 384
Megjelenés: 2022. május 20.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635446568
Méret: 205 mm x 130 mm


4 500 Ft



2022. május 19., csütörtök

RÉMTÖRTÉNETEK

 RÉMTÖRTÉNETEK



Meglepetés, nem várt ajándék Nádas Péter új regénye. Meghökkentő történetszövésével, sűrűn váltakozó regiszterekben áradó nyelvén egy vízparti település hétköznapi világát tárja elénk.

A Rémtörténetek hősei a falu élőképének karakterisztikus alakjai: gazdák és napszámosok, katolikus pap és a református lelkész, egy szellemileg sérült fiatal nő, aki többszörös leányanya, és apja a községi pásztor, a tanító és egy hetven éve megesett öregasszony, aki azóta sem szerezte vissza a becsületét, egy ördögtől megszállott péksegéd és egy lenyűgöző diáklány, kitelepített arisztokraták és nyaraló úriasszonyok. Micsoda figurák és jellemek, valamennyien a jóságukba és a gonoszságukba merülve. Nem beszélve a kísértő szellemekről. A néhány napot átfogó cselekményben az elesettség, kiszolgáltatottság, függőség és az erőszak újabb és újabb változatait ismerjük meg, amelyeket a szenvedők a saját egyetlen életükként érzékelnek.
Céline és Móricz, Csehov és Borbély Szilárd, Csalog Zsolt és Tompa Andrea világához kapcsolódó univerzumban járunk, ahol a nyelv a beszédképtelenséggel érintkezik, ahol nemcsak a nyers önérdek és az ösztönös önzetlenség tör utat magának, hanem kaotikus és démonikus erők sodorják ismeretlen irányokba a szereplőket és az eseményeket.
Az elbeszélés látszólag ráérősen, egyre újabb helyszíneket és szereplőket felvonultatva, széles ívekben kanyarog, miközben ellenállhatatlanul sodródunk a közös balvégzet felé.

"Úgy beszéltek róla az asszonyok, úgy cifrálták, mintha tisztességes apai neve nem lenne ennek a Teréznek, a Szipirtyó Teréznek, a Banya Teréznek, amiből lassan Bánya lett. Bánya Teréz. Az ő drágalátos szülőhelyén, ahol mink is megszülettünk, vagy kinn a határban, a mezőn, az erdőn, a málnásban, a pajták között a szérűn közvetlenül a temetődomb alatt, mert az örökös nyárutói tűzveszély miatt a pajták, rosseb tudja, mióta, künn álltak a végen, és amint hordták be a szénát és a szalmát, nehogy már valaki tüzet rakjon, kárt ne tegyen, vagy a termésből ne capcaráljon magának, a pajtát mezőőr vigyázta, de másutt is, ahová csak mentünk, mindenütt, az ártéri erdőkben, ahol együtt szedték az asszonyok a csiperkét, nehogy a másiknak több jusson belőle, és az egészet magának leszedje, ők is lássák, miként szedi, mennyit talál a másik, és akkor én mért nem találom, a legelőn, a sok buzgárnál és a közeli szőlőkben a gyümölcsfák között bizony elhagyták a rendes családnevét, mikor róla vagy neki beszéltek, bizony beszélték, nevették, de úgy elhagyták ám, úgy szájaltak róla, úgy emlegették, mintha nem tudnák többé, azonos családnevet visel egy igen híres nagy családdal, s akkor azért vigyázzanak ám, hogy mit beszélnek."

Termékadatok
Cím: Rémtörténetek
Szerző: Nádas Péter
Kiadó: Jelenkor Kiadó
Oldalak száma: 464
Megjelenés: 2022. május 19.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635181544
Méret: 210 mm x 140 mm


4 999 Ft



2022. május 18., szerda

AZ ELVESZETTEK

 AZ ELVESZETTEK



Az elveszettek

Lucy Clarke

Sunday Times bestseller
Waterstones - A hónap thrillere

AZT KÍVÁNOD, BÁRCSAK ITT LEHETNÉL?
GONDOLD ÁT MÉG EGYSZER...

EGY TITKOS BEACH.
ÉLETED LEGJOBB NYARALÁSA.
AZT KÍVÁNOD, BÁRCSAK ITT LEHETNÉL?

GONDOLD ÁT MÉG EGYSZER...

"Megtippeljük: 2021 egyik legjobb könyve." Marie Claire
"Totális függőséget okoz, agyas és hangulatos." Erin Kelly
"Idegesítően feszült, érzelmekkel teli." C. L. Taylor
"Képtelenség félbehagyni." Jane Fallon
"Zsúfolásig telt intrikával." Heidi Perks

Egy gyönyörű, távoli szigeten ébredsz. Szikrázó, kék óceán, arany naplemente, a homokban alig egy-két lábnyom.

De ez nem szokványos vakáció.

A repülőgép roncsai mellett idegen járkál. Egy másik kést élez, az egyik pálma törzsére húz rovátkákat: számolja, hányan haltak meg. Mások a tábortűz árnyékai közül figyelnek - egyikükről sem tudod, mi a sztorija. Mindnek féltve őrzött titkai vannak.

Ez nem szokványos vakáció.
Nem szokványos sziget.
Nem szokványos strandolvasmány.

"Csodálatosan megírt könyv, a 2021-es év egyik legjobb olvasmánya" - MARIE CLAIRE

"Tökéletesen addiktív, okos és hangulatos regény. Egy ritkaságszámba menő thriller, amely egyszerre olvasztja meg a szíved, és ösztönöz a továbbolvasásra." - ERIN KELLY

"Az elveszettek eredeti, letehetetlen olvasmány - egy feszes és magával ragadó mese." - T. M. LOGAN

"Színtiszta, megengedő nyári eszképizmus - egy egzotikus, feszültséggel teli kaland lakatlan szigettel, drámával, színes karakterekkel és fenyegető, trópusi atmoszférával." - EMMA STONEX

"Intrikával és csodálatosan megalkotott karakterekkel teli regény, ott kell lennie mindenki nyári olvasmánylistáján." - HEIDI PERKS

"Feszült, nyugtalanító és érzelmes pszichológiai thriller." - C. L. TAYLOR

"Micsoda sztori! Remek tempójú, feszült és fordulatos, rettenetesen élveztem!" - B. A. PARIS

"Ügyesen megírt, izgalmas thriller, amely magas érzelmi intelligenciával kezeli a testvérek közötti komplex dinamikát." - KATE RIORDAN

"Lélegzetelállító, letehetetlen thriller, amely révén láthatjuk, milyenek is vagyunk, amikor senki sem figyel minket." - LISA BALLANTYNE

"Lebilincselő, gyors tempójú thriller megfelelő atmoszférával, és szívvel, amely elrepít egy másik világba." - KATE HAMER

"Imádtam a könyvet! A környezet, a perzselő feszültség, az intrika és a rejtély... szemléletesen és zseniálisan megírt regény!" - KAREN HAMILTON

"Benne van minden, amit egy lebilincselő thrillertől várnál - okos, feszült és addiktív, rákényszerít az olvasás folytatására, egészen a megjósolhatatlan végkifejletig... a díszlet pedig lélegzetelállító." - DEBBIE HOWELLS

"Jó tempójú, magával ragadó olvasmány, csak úgy faltam!" - MEL MCGRATH

"Lebilincselő és fordulatos... remekül megírt, feszültséggel teli regény!" - ANSTEY HARRIS

"Mélyen érzelmes és feszült... egyszerűen tökéletes." - JULIE CLARK


Kiadó: 21. Század Kiadó
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789635682065
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2022
Fordító: Novák Gábor


4 890 Ft



2022. május 2., hétfő

CSERNOBIL

 CSERNOBIL




1986. április 26-án, 01:23:40-kor Alekszander Akimov megnyomta a vészleállító gombot a csernobili négyes reaktorblokkban.

Ami történt, azóta történelem - Csernobil fogalommá vált, az események pedig évtizedeken át egymásnak ellentmondó, eltúlzott és pontatlan történeteket szültek. A szerző ötéves kutatómunkának eredménye egy átfogó és olvasmányos beszámoló arról, mi is történt valójában.

A reaktorok működését is közérthetően bemutató könyv egyben a szerző saját, hirtelen jött utazásának története is, amellyel a még mindig elhagyatott Pripjatyba és a tágabb csernobili zónába vezeti az olvasót.

A mintegy 32 oldalnyi, a mai Pripjatyról készült fotókkal és az erőmű műszaki ábráival kiegészített Csernobil 01:23:40 a világ legsúlyosabb nukleáris katasztrófájáról készült lebilincselő, új beszámoló.


A grafikus és fotografikus szerző Angliában él a családjával. 2011-ben járt először Csernobilban, és megszállottja lett a nukleáris katasztrófa történetének. Könyve világszerte hatalmas siker lett.

Termékadatok
Cím: Csernobil 01:23:40 - A világ legsúlyosabb nukleáris katasztrófájának hiteles története
Eredeti cím: CHERNOBYL 01:23:40
Szerző: Andrew Leatherbarrow
Fordító: Sziklai István
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalak száma: 336
Megjelenés: 2022. április 25.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635431748
Méret: 200 mm x 125 mm x 26 mm


4 499 Ft