2022. április 29., péntek

TRAGÉDIA BURMÁBAN

 TRAGÉDIA BURMÁBAN



A fiatal George Orwell, ekkor még Eric Arthur Blair néven, egyetemi ösztöndíj híján utazott vissza Indiába, hogy 1922-től a burmai gyarmati rendőrségnél helyettes felügyelőként dolgozzon, ezzel biztosítva megélhetését és élettapasztalatainak - egész életművére kiható - bővítését. 1927-re azonban végleg megundorodott az angol gyarmati politikától, ezért kilépett a szervezetből. Az itt szerzett élményeit fogalmazta bele első, a brit gyarmatosítás rendszerét élesen bíráló szépirodalmi művébe, az 1934-ben megjelent Tragédia Burmában című regényébe. Hőse, Flory az 1984 Winstonjának előképe. Nélkülözi a heroikus karakterjegyeket, mégis elutasítja a képmutatást, és a végsőkig elviszi a küzdelmeit abban a határhelyzetben, amit a halódó gyarmatbirodalom és a rabszolgasorban tartott burmai lakosság találkozása jelent. A regény egészen 1989-ig az egyetlen legálisan kiadott Orwell-mű volt Magyarországon.

A fikusz és az Antikrisztus Orwell 1935-ben írott, második regénye. Ifjú hőse, Gordon Comstock otthagyja ígéretes és sikeres állását az "Új Albion" reklámügynökségnél, s egy kopott antikváriumba szegődik eladónak jóval szerényebb életvitelre váltva. A lázadó Comstock egyetlen vágya ugyanis, hogy elismert költő legyen, és a pénzvilág zsarnokságából kitörve megírhassa végre a nagy művét: a Londoni örömök-et. A regény a férfi hányattatásait kíséri nyomon izgalmas fordulatokon és keserű felismeréseken át egész az abszurd végkifejletig. A pénz és a reklámok világával szembeforduló, magányosan küzdő hétköznapi figura ismerősen hat majd Orwell olvasói számára, az író szociális érzékenysége és éles társadalomkritikája is pontosan kirajzolódik.

Termékadatok
Cím: Tragédia Burmában - A fikusz és az Antikrisztus 
Eredeti cím: Burmese Days
 
Kiadó: Európa Kiadó
Oldalak száma: 624
Megjelenés: 2022. április 27.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635045129
Méret: 197 mm x 142 mm


5 499 Ft



2022. április 25., hétfő

AZ ÖRÖKSÉG ÁRA

 AZ ÖRÖKSÉG ÁRA



Az Örökösök viadala című kötet folytatása

Alig egy hét telt el a villában tett sokkoló felfedezés óta, és Avery semmivel sem jutott közelebb a megfejtéshez, hogy miért hagyta rá az öreg milliárdos, Tobias Hawthorne a vagyonát. A DNS-teszt bebizonyította, hogy a lány nem vérrokon, a jelek mégis arra utalnak, hogy sokkal szorosabb szálak fűzik a rejtélyes családhoz, mint hitte.

Avery próbál kizárólag a rejtély megoldására összpontosítani, de nem könnyű tiszta fejjel gondolkodni, amikor a két szívdöglesztő Hawthorne testvér, Grayson és Jameson egyre jobban beférkőzik a bizalmába, és ez talán kockázatosabb, mint a folyamatosan rá leselkedő veszélyek.

Hónapok óta a New York Times bestsellerlistájának élén!

Olvasók írták a könyvről a moly.hu-n

"Pontosan ilyesmiről álmodoztam valahányszor magam elé képzeltem Az örökösök viadalának folytatását, de be kell valljam a végeredmény még ütősebb lett, mint amit el tudtam volna képzelni." - felícia97

"Annyira jó volt!!! Szeretnék még olyan jó könyveket olvasni, mint ez!! És ilyen jó szereplőkről is szeretnék olvasni, ahol semmi sem kiszámítható és olvasás közben szinte érzem magam körül a szereplők vibrálást… Teljes sokkban vagyok még mindig!!" - cukorborsoooooo

"Hölgyeim és Uraim, ÍGY kell második kötetet írni! Sok sorozat folytatással ellentétben itt nem laposodott el a történet, egy pillanatra sem unatkoztam, miközben Avery és a fiúk újabb és újabb titkokat fedtek fel." - Juc007

Termékadatok
Cím: Az örökség ára
Szerző: Jennifer Lynn Barnes
Fordító: Bottka Sándor Mátyás
Kiadó: Lampion Könyvek
Megjelenés: 2022. április 25.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633248096


4 299 Ft



2022. április 21., csütörtök

ADDIE LARUE LÁTHATATLAN ÉLETE

 ADDIE LARUE LÁTHATATLAN ÉLETE



Franciaország, 1714: egy fiatal nő végső elkeseredésében fausti alkut köt egy titokzatos szellemalakkal, hogy örökké éljen, ám ezért cserébe súlyos árat fizet. A férfi megfosztja a világban elfoglalt helyétől, és arra kárhoztatja, hogy mindenki elfelejtse, akivel találkozik.

Így kezdődik Addie LaRue évszázadokat és kontinenseket átívelő, felejthetetlen története. Művészek múzsájaként vonul végig a történelmen, melynek során egyetlen társa a titokzatos kísértet, aki minden évben felkeresi az egyezségük évfordulóján.

Aztán egy napon, egy manhattani antikváriumban Addie belebotlik valakibe, aki emlékszik rá. És ekkor rájön, hogy nem menekülhet örökké a végzete elől.

Az Addie LaRue láthatatlan élete egyrészt a szerelem és az élet utáni végtelen vágyódás gyönyörű története, másrészt a művészetek és a tudás ünnepélyes himnusza. V. E. Schwab regénye a megjelenését követően számos országban bestsellerré vált, az olvasók és a kritikusok egyaránt ezt tartják írói pályája eddigi legfontosabb és legjobb művének.

V. E. Schwab tavaly ősszel megjelent regénye letarolta az amerikai piacot, több mint 200.000 példányos eladásával az elmúlt évek egyik legnagyobb fantasy sikere lett, ráadásul a mai napig megtalálható az ország nemzeti listájának legjobb húszas mezőnyében.

Több kritikus szerint ő napjaink legjobb fantasy szerzője, tehetségét Neil Gaimanéhez hasonlítják, aki ugyancsak rendkívüli elismeréssel beszélt erről a könyvről.


Termékadatok
Cím: Addie LaRue láthatatlan élete
Szerző: V. E. Schwab
Fordító: Ballai Mária
Kiadó: Agave Könyvek
Megjelenés: 2021. augusztus 31.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634199618


5 980 Ft



ARANYLÁNC

 ARANYLÁNC 



Az árnyvadászok élete az Edward korabeli Londonban!

Üdv itt, az elektromos lámpák és a hosszúra nyúlt árnyékok idejében! Vannak, akik a művészetek szépségét ünneplik, vannak, akik az örömöket hajszolják vadul, és persze vannak, akik démonokkal küzdenek. Éveken át béke honolt az árnyvadászvilágban, James és Lucie Herondale, Will és Tessa gyermekei idillben nőttek fel, szerető családjuk és barátaik körében, történeteket hallgatva a jó diadaláról a rossz fölött, s arról, hogy a szerelem mindent legyőz. De minden megváltozik, amikor a Blackthorn és a Carstairs család megérkezik Londonba... és velük együtt egy ismeretlen démon is.

James Herondale a nagy szerelemre vár, s úgy véli, hogy megtalálta a gyönyörű és titokzatos Grace Blackthorn személyében. Cordelia Carstairs nagyon szeretne hős lenni, megmenteni a családját a romlástól, titokban tartva a James iránti szerelmét. Ám amikor katasztrófa sújtja az árnyvadászokat, James, Cordelia és a barátaik vad kalandokba keverednek, hihetetlenül sötét erőkkel találkoznak, és kiderül számukra a hősi lét valódi, kegyetlen ára... mint ahogy a szerelemé is.

"Tudtam, hogy imádni fogom az Aranyláncot. Azért halogattam az olvasást, mert tudtam, hogy nem voltam rá felkészülve érzelmileg. Igazam lett." - Cait, goodreads.com

Szereted a Vörös pöttyös könyveket? Vidd haza nyugodtan! Tetszeni fog.

16 éves kortól ajánljuk!

Termékadatok
Cím: Aranylánc (Az utolsó órák 1.)
Szerző: Cassandra Clare
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
Sorozat: Az utolsó órák
Oldalak száma: 704
Megjelenés: 2022. február 18.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635619863


6 599 Ft



2022. április 19., kedd

HAMUPOGÁCSA

 HAMUPOGÁCSA


12 népmese a világ minden tájáról!12 kortárs magyar író meséje!
24 hangulatkártyával és játékötletekkel!

A kötet szerzői: Berg Judit, Dániel András, Gimesi Dóra, Kiss Judit Ágnes, Kollár Árpád, Lackfi János, Maksai Kinga, Mészöly Ágnes, Molnár Krisztina Rita, Somfai Anna, Szabó Imola Julianna, Várfalvy Emőke
Szerkesztette: Csörgei Andrea, Kreil Melinda
Illusztrátor: Keszeg Ágnes
Hangulatkártyák, pszichológiai tanácsadás: Kertész Erzsi

"Mesékkel dolgozó szakemberként nap mint nap megtapasztalom a mesék összerendező, megnyugtató hatását. Az alkotó-fejlesztő meseterápia egyik célja ugyanis épp az, hogy konkrét segítséget nyújtson különféle élethelyzetekben, többek között például olyan nevelési szituációkban, amelyekkel gyakran találkozik szülő és pedagógus."
Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta, a Metamorphoses Meseterápiás Módszer kidolgozója

Termékadatok
Cím: Hamupogácsa. Mesekönyv az érzelmekről
Szerző: Csörgei Andrea-Kreil Melinda
Kiadó: CERKABELLA KÖNYVKIADÓ
Oldalak száma: 232
Megjelenés: 2022. március 01.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786155808586
Méret: 240 mm x 168 mm x 30 mm


6 990 Ft


2022. április 14., csütörtök

MEDVEASSZONY

 MEDVEASSZONY



"Az írás függőséget okoz. Nagyon sokszor olvastam már ezt, de csak most értettem meg. Kivezető utat rejt minden válságból, nagyból és kicsiből egyaránt, és ott lebegett csábítóan karnyújtásnyira, valahányszor nehézségbe ütköztem, amit így aztán soha nem kellett megoldanom, elég volt a szöveghez fordulnom. Életem függővé vált a könyvoldalról áradó erős, fehér fénytől, de a tudattól is, hogy soha nem kell semmiben részt vennem, nem kell ugyanazon rettenetes feltételek mellett léteznem, mint mindenki másnak, hiszen amíg írhatok, soha nem lesz szükségem senki másra."

1542-ben egy nemrégiben megárvult fiatal francia nő átkel az Atlanti-óceánon egy expedícióval, amit a gyámja vezet. Az út során általa elszenvedett rendkívüli igazságtalanság és az embertelen élmények három kortársát is megihlették, hogy papírra vessék a történetet.

Bő ötszáz évvel később - azaz napjainkban - egy írónő felfedezi magának a történetet, amely nem hagyja őt nyugodni. Mi tudható erről a nőről és a sorsáról? Mit árulnak el a korabeli forrásszövegek, amelyek természetesen ellentmondanak egymásnak? Melyik szerzőt mi motiválhatta, hogy megírja a történetet, és ennek fényében mennyit és miért torzított rajta?

Az írónő kutatómunkája mindvégig összefonódik általánosabb kérdésekkel is az írásról és saját írásművészetének fejlődéséről. Miközben próbálja áthidalni a fél évezredes szakadékot, amely elválasztja őt a főhősétől, és próbálja megérteni, mit tarthatott egy fiatal nő a reneszánszban szerelemről, erotikáról, tisztességről, férfihatalomról, a saját gondolatai is fejlődnek, alakulnak.

A Medveasszony szerzője páratlan intellektuális kalandra hívja az olvasót, melynek során nemcsak a késő középkori történetet, hanem az alkotói folyamatot is végigkísérheti.

A Gothenburgban született Karolina Ramqvist (1976) generációja egyik legbefolyásosabb feminista szemléletű svéd írónője. Családjával Stockholmban él. Ez idáig öt regényt jelentetett meg, melyek közül A fehér város (Den vita staden) elnyerte a rangos P. O. Enquist Irodalmi Díjat. Íróként és újságíróként a jelen olyan alapvető témái foglalkoztatják leginkább, mint a szexualitás, a kommercializálódás és az elmagányosodás. Írói stílusa egyszerre letisztult és lírai, feszültséggel teli és meditatív.

Termékadatok
Cím: Medveasszony
Szerző: Karolina Ramquist
Fordító: Papolczy Péter
Kiadó: Gondolat Kiadó
Oldalak száma: 258
Megjelenés: 2022. április 08.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635561629


3 800 Ft



2022. április 13., szerda

NYÚL ÉS MEDVE

 NYÚL ÉS MEDVE



"CSENDRE vágyom, és NYUGALOMRA! - üvöltötte Nyúl. - EZ MINDEN, AMIT AKAROK!"

De így, hogy a barátja, Medve horkol, odafönt a fán meg valaki egyfolytában kopácsol, Nyúl tudja, hogy Egyszerűen Muszáj Tenni Valamit!

Csakhogy a nyulak nem másznak fára. Vagy mégis? Egy biztos: odafentről más értelmet nyernek a dolgok.

Mókásan komoly történet barátságról, bölcsességről, és arról, hogyan érdemes örülni a Tavasznak.


Gyönyörűen illusztrált, fergetegesen vicces történet egy nyúlról és egy medvéről, akiknek a barátságát egy nagyon zajos harkály teszi próbára... Ideális azoknak a gyerekeknek, akik lassan az önálló olvasás útjára lépnek .

Termékadatok
Cím: Nyúl és Medve - Hűha!
Szerző: Julian Gough
Fordító: Vereckei Andrea
Kiadó: Scolar Kiadó
Sorozat: Nyúl és Medve
Oldalak száma: 112
Megjelenés: 2022. április 12.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635094967
Méret: 181 mm x 129 mm


2 999 Ft



MENGELE

 MENGELE 



"Minden idők egyik leghírhedtebb háborús bűnöse, dr. Josef Mengele a náci rezsim gonoszságának szimbóluma lett a 2. világháború után. David G. Marwell történész új, tudományos ismeretekre és forrásokra támaszkodva vizsgálta Mengele életét és pályafutását, egyetemi tanulmányait, amelyek két PhD-fokozathoz és ígéretes tudósi karrierhez vezethettek volna. Az Auschwitzban általa alkalmazott szelekciót követően azonban százezreket gyilkoltak meg, "tudományos" törekvései pedig további ezrek traumatizálását és halálát okozták.
"

Termékadatok
Cím: Mengele
Szerző: David G. Marwell
Kiadó: Könyv Népe Kiadó Kft.
Megjelenés: 2022. március 30.
ISBN: 9786150143187


4 990 Ft



2022. április 8., péntek

Dominus

 Dominus



Steven Saylor harmadik Róma-nagyregénye az ókori Róma történetét mesélik el a Pinarius család szemszögén keresztül.
A történelem legfontosabb pillanatait mutatja be rendkívül izgalmas cselekményvezetéssel.


„Saylor mesterien szövi egybe az ókori Róma igaz történelmét kitalált polgárainak életével és szerelmeivel.” - Daily Express

Kr. u. 165: a Római Birodalom fejlődése eléri csúcspontját. Beköszönt az egyetemes béke - a Pax Roma - korszaka Britanniától Egyiptomig, Galliától Görögországig. Marcus Aurelius tartja fenn ezt az aranykort, aki legalább annyira filozófus, mint császár. A Pinarius család műhelye aranyozott szobrokkal és hatalmas, márványból faragott emlékművekkel járul hozzá a város ékesítéséhez. Ez a művészet és a józan ész kora. Csakhogy a történelem nem áll meg.

Az elkövetkező évek háborúkat, járványokat, tűzvészeket és éhínséget hoznak. A történelem legjobb császárait a legrosszabbak követik. Végtelen hullámokban támadnak a barbárok, akik egészen Róma városáig merészkednek. Katonák kaparintják meg a hatalmat, és a legmagasabb ajánlatot tevőnek adják a trónt. A birodalomban kitör a káosz.

Mindeközben a Pinarius család fennmarad, és ez javarészt a fascinumnak köszönhető, a Rómánál is régebbi talizmánnak, számtalan nemzedékük misztikus örökségének.

Végül még nagyobb katasztrófa sejlik fel a láthatáron. Bizonyos szekták a társadalom pereméről veszélyes, lázító gondolatokat terjesztenek. Meggyőződésük, hogy mindenki csak egy istent imádhat, az ő istenüket. Keresztényeknek nevezik magukat. Egyes császárok megtűrik őket, mások kegyetlenül leszámolnak velük. Aztán az egyik császár felfoghatatlan lépést tesz. Felveszi a kereszténységet. Constantinusnak hívják, és az általa elindított forradalom örökre megváltoztatja a világot.

Saylor százhatvan évet és hét generációt felölelő, az ókori Róma legélénkebb alakjait felvonultató eposza életre kelti az emberiség történelmének egyik legmozgalmasabb és legmeghatározóbb fejezetét, amelynek eseményei máig hatást gyakorolnak ránk.

Termékadatok
Cím: Dominus 
Szerző: Steven Saylor
Fordító: Heinisch Mónika
Kiadó: Agave Könyvek
Sorozat: Ready Player One
Oldalak száma: 512
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634199410

5 980 Ft



2022. április 7., csütörtök

SHERLOCK HOLMES SAKKREJTÉLYEI

 SHERLOCK HOLMES SAKKREJTÉLYEI



Ezek a sakkfeladványok jellegzetes detektívrejtélyek. Nyomozni kell az ügyükben! Valamennyit a detektívregényekből ismert "krimi-logika" jellemzi, és Holmes ezeket a rejtvényeket már csak a hangulatuk miatt is érthető rajongással kezeli. Szerencsénknek mondhatjuk, hogy Holmes oly tündökletesen vezeti le a rejtvényeket a könyv I. részében, hogy aki csupán a sakklépéseket ismeri, az is élvezettel követheti a fejleményeket. Így, mire a II. rész elkövetkezik, az Olvasó egy kicsit szakértője lesz már az elemző feladványok mindenféle típusának -- és várhatja az újabb változatokat. Kalandregény következik ekkor: Marston kapitány elrejtett kincsét kell Holmesnak előkerítenie, természetesen az elemzés eszközeivel, ám közben egy különös kettős gyilkosság ügye is megoldásra, sherlocki zsenialitásra vár.

Termékadatok
Cím: Sherlock Holmes sakkrejtélyei - 50 izgalmas sakknyomozás [előrendelhető]
Szerző: Raymond Smullyan
Kiadó: Typotex Kiadó
Sorozat: A logika világa
Oldalak száma: 210
Megjelenés: 2022. március 20.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9789634931461
Méret: 180 mm x 120 mm x 12 mm


2 900 Ft



INFLUENCER LESZEK!

 INFLUENCER LESZEK!



Akarsz sztár lenni a neten ?

Saját profil, saját üzlet, saját bevétel - sokan álmodoznak erről, de vajon lehetetlen ?

Biztosan nem, hiszen sokaknak sikerült már elérni azt, hogy influencerként sokan megismerjék, sok emberhez eljusson, saját bevétele legyen és életét a nyilvánosság előtt élje.

Ez a könyv a kezdeti lépésektől vezeti végig az olvasót az influencerré válás lépcsőin úgy, hogy elkerülhesse a kezdők hibáit és már az első pillanattól kezdve profi módon érkezhessen a három legfontosabb közösségi média az Instagram, a YouTube és a TikTok porondjára.

Senki ne várja azt, hogy ebben a könyvben valamilyen szakmai zsargont, netes nyelvezetet vagy divatos szlengeket ismerjen meg : tankönyv ez a javából, az influencerré válás tankönyve.

Az olvasó itt megismerheti a legelemibb első lépésekkel együtt a technikai részleteket, a minőségi tartalom létrehozásának módszereit, a tartalom optimalizálását, a média algoritmusokat, ingyenes és fizetős külső segédprogramokat, az analitikák működését, az alkotókat segítő belső alkalmazásokat, a tömeges követő-szerzés különböző trükkjeit, a versenytárs influencerekkel való együttműködés lehetőségeit, az önreklámozás technikáit, a közösségi finanszírozást, a megbízó-szerzés módszereit, a bevétel-szerzés lehetőségeit és sok minden mást - valamint minden részletet a három média működéséről.

+ 50 ötlet a kreatívokhoz !

Termékadatok
Cím: Influencer Leszek!
Szerző: Rhédey S. István
Kiadó: Pult Kft.
Oldalak száma: 276
Megjelenés: 2022. április 06.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9780997025491
Méret: 195 mm x 135 mm


5 490 Ft



TIGER I & TIGER II

 TIGER I & TIGER II



A német Tiger I-es és Tiger II-es - utóbbi Königstiger, vagyis Királytigris néven is ismert - a II. világháború leghíresebb, leghatalmasabb nehézpáncélosai voltak. Félelmetes hírük a szövetséges katonák körében akkora nyugtalanságot keltett, hogy hajlamosak voltak elsiklani e nagyszerű, ám korántsem hibátlan konstrukciók gyengeségei fölött. Gazdagon illusztrált könyvében Anthony Tucker-Jones górcső alá veszi e páncélosok születésének és fejlesztésének történetét, harctéri alkalmazásukat, valamint eloszlatja az őket övező félreértéseket és hamis legendákat.

A Tigerek túlbonyolított szerkezetek voltak, az előállításukhoz szükséges nyersanyag szűkösen állt rendelkezésre, előállításuk sok időt vett igénybe, és nehéz volt elvontatni őket a harcmezőről. Összesen csak mintegy 1300 Tiger I-est és kevesebb mint 500 Tiger II-est gyártottak, így legfeljebb helyi szinten voltak hatással a harcok alakulására. Ennek ellenére a 8,8 cm-es löveggel ellátott, vastag páncélzatú, brutális Tigerek köré idővel olyan mítosz szövődött, hogy a II. világháború legpusztítóbb páncélosainak tartják őket.

A nevezetes harckocsikról szóló tényszerű ismertetőt a főbb változatokat, a kiegészítő berendezéseket és az azonosító számokat szemléltető színes ábrák teszik érthetőbbé.

Anthony Tucker-Jones jó néhány könyvet írt a harcjárművek és a páncélos-hadviselés történetéről, emellett más történelmi témákról és a terrorizmusról is számos munkát jelentett meg. A hírszerzési közösségben végzett tevékenység után szabadúszó katonai szakértőként és hadtörténészként folytatta pályafutását.

Termékadatok
Cím: Tiger I & Tiger II
Eredeti cím: Tiger I & Tiger II
 
Kiadó: Hajja Book
Sorozat: 20.századi hadtörténet
Megjelenés: 2022. április 05.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789637054976
Méret: 290 mm x 210 mm x 18 mm

6 990 Ft