2022. március 31., csütörtök

A VIRÁGTÜNDÉREK TITKAI 4

 A VIRÁGTÜNDÉREK TITKAI 4



Eljött a virágvarázslat ideje, az év legizgalmasabb napja! Ám ezúttal még az ünnepség sem olyan emelkedett, amilyen szokott lenni.

A varázsgömbben egy ismert és úton-útfélen előforduló növény képe jelenik meg. Ó, hiszen ez a közönséges cickafark!

Vajon ki lesz a tündére?

Cili személyében egy olyan tündérlány kapja ezt a feladatot, aki képes maga körül meglátni a hétköznapi csodákat is. A történetek során feltárulnak a cickafarkfű titkai; ahogy a tündér egyre többet tud meg róla, az olvasók is képet kaphatnak a gyógynövény csodálatos hatásairól és a használatáról.

A kedves mesék amellett, hogy egy igazán szerethető tündérkét ismertetnek meg az olvasóval, sok-sok titokba is beavatják a gyerekeket a gyógynövények csodálatos világából.

5 évnél idősebbeknek ajánljuk

Termékadatok
Cím: A virágtündérek titkai 4. - Cili és a varázscseppek
Szerző: Mechler Anna
Kiadó: MANÓ KÖNYVEK
Sorozat: A virágtündérek titkai
Oldalak száma: 64
Megjelenés: 2022. március 11.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635841301
Méret: 196 mm x 196 mm


2 990 Ft



2022. március 30., szerda

MINNA, A MACSKAKISASSZONY

 MINNA, A MACSKAKISASSZONY



Killendoorn városában mindenki szereti a macskákat. Főleg Tibbe, a félénk újságíró, aki főnöke legnagyobb bosszúságára másról sem ír, csak macskákról. Éppen a legjobb pillanatban csöppen az életébe Minna kisasszony, aki nemcsak úgy dorombol és dörgölőzik, mint egy igazi cica, de ráadásul még beszélni is tud a macskákkal! Az emberi szem számára láthatatlanul ugyanis egy egész macskasajtó-szolgálat működik a városban: mindenhol ott vannak, mindent látnak, mindent hallanak - és mindent el is mesélnek Minnának, aki a lakhatásáért cserébe megosztja a híreket Tibbével.

Az Andersen-díjas Annie M.G. Schmidt abszurd humorú klasszikusát tökéletesen egészítik ki Carl Hollander, a Harisnyás Pippi-könyvek illusztrátorának különleges rajzai.

Termékadatok
Cím: Minna, a macskakisasszony
Szerző: Annie M.G. Scmidt
Kiadó: Pagony Kiadó
Megjelenés: 2022. március 25.
ISBN: 9789635871353


3 490 Ft



A ZÁRT KOPORSÓ

 A ZÁRT KOPORSÓ



Lady Playford, a detektívregényeiről híres gyerekkönyvíró váratlanul írországi kastélyába hívja az egész családját és két nyomozót: a neves Hercule Poirot-t és angol barátját, Edward Catchpoolt.

A meghívottak között a család két ügyvédje is szerepel - vacsora közben ugyanis Lady Playford komoly bejelentést tesz a végrendeletét illetően. Hatalmas vagyonának új várományosa egyből a figyelem középpontjába és a hoppon maradt korábbi örökösök kereszttüzébe kerül.

A kastély fölbolydul, és az éjszaka folyamán brutális gyilkosság történik, amelynek az egyik alkalmazott a szemtanúja lesz. Az indíték egyértelműnek tűnik, a gyanúsítottnak viszont alibije van.

A gyilkosság meghökkentő és értelmetlennek látszó körülményei azonban egyre rejtélyesebbé teszik a bűntényt, mely komoly kihívást jelent még a rutinos Poirot-nak is.

Termékadatok
Cím: A zárt koporsó - Hercule Poirot rejtélye
 
Kiadó: Helikon Kiadó
Oldalak száma: 376
Megjelenés: 2022. március 25.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634798378
Méret: 198 mm x 128 mm


3 799 Ft



2022. március 20., vasárnap

TELJES HOLDFOGYATKOZÁS

 TELJES HOLDFOGYATKOZÁS



A Vérvörös Hold Bálját megelőző éjszakán a Védelmezők mély álomba merülnek, és legrettegettebb félelmeik kerítik hatalmukba őket. A hercegnők épp felvennék a harcot ellenségükkel, amikor Egor újabb bűbájt szór vetélytársaira...

Öt bátor hercegnő, öt hűséges segítő. A küldetésük: megmenteni a Varázslatok Földjét!

A gonosz Egor újra és újra támadást indít a Varázslatok Földje ellen, és a hercegnőkre vár a feladat, hogy megküzdjenek az Árnyak seregével. Samah, Nives, Yara, Kalea és Diamante minden áldozatra készek, hogy megvédjék birodalmuk békéjét.

A sorozatban már megjelent:
A titkos küldetés
Az álmok őrzői
Emlékek bűbája
Lángok gyűrűje
Fondorlatok kastélya
A szirének kincse

Termékadatok
Cím: Teljes holdfogyatkozás - Varázslatok Földje 7.
Szerző: Tea Stilton
Fordító: Varsányi Szabolcs
Kiadó: KOLIBRI GYEREKKÖNYVEK KFT
Sorozat: Varázslatok földje
Oldalak száma: 128
Megjelenés: 2022. március 16.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634379485
Méret: 186 mm x 142 mm


2 599 Ft



2022. március 14., hétfő

 HAJÓK, FESTMÉNYEK, NAGYMAMÁK



Óxisz mesebeli szigete matematikai feladványairól híres, amelyekkel a sziget lakói szórakoztatják az odatévedő vendégeket. A könyvben 13+1 fejezeten keresztül kalandozunk feladatról feladatra. A három jó barát - Albrecht, Tarkal és Zsordi - expedíciója a matematika sok területét érinti: van, amikor nyolcszöget kell felezni, máskor egy vasúti szerelvény optimális összeállításáról van szó, vagy éppen egy kétszemélyes játékban kell megtalálni a győzelemhez vezető stratégiát. A feladatokat 12 éven felüli, a matematika iránt érdeklődő diákoknak ajánljuk, de úgy véljük, a felnőtteknek is jó szórakozást jelenthet a fejtörőkön való gondolkodás. A kötet szerzői elméleti matematikusként végeztek az ELTE-n, és ma mindhárman középiskolások matematikai tehetséggondozásával foglalkoznak. Hogy így alakult, biztosan nem független a Dürer Versenytől...

Termékadatok
Cím: Hajók, festmények, nagymamák - Matematikai kalandok Óxisz szigetén
Szerző: Hujter Bálint - Lenger Dániel - Szűcs Gábor
Kiadó: Typotex Kiadó
Oldalak száma: 232
Megjelenés: 2022. március 09.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9789634931799
Méret: 235 mm x 165 mm x 13 mm


3 700 Ft



2022. március 11., péntek

A MAGYAR HONFOGLALÁSA MONDÁI - ELSŐ KÖTET

 A MAGYAR HONFOGLALÁSA MONDÁI - ELSŐ KÖTET



Sebestyén Gyula (Szentantalfa, 1864. március 7. - Balatonszepezd, 1946. február 12.) folklorista, irodalomtörténész, a Magyar Nemzeti Múzeumi könyvtár igazgató-őre és a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.
A magyar honfoglalás mondái I-II. kötetében a szerző minden adatot összegyűjtött és feldolgozott, amit a honfoglalás kori őseinkről tudni lehet. A szerező segítségül hívta a középkor krónikásait és történetíróit, valamint a millennium idején élt művészeket és azok alkotásait, hogy minél szélesebb rálátást biztosítson a tisztelt Olvasóknak és a téma iránt érdeklődőknek.

Termékadatok
Cím: A magyar honfoglalása mondái Első kötet
Szerző: Dr. Sebestyén Gyula
Kiadó: Nemzeti Örökség Kiadó
Oldalak száma: 560
Megjelenés: 2022. március 09.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156385154
Méret: 200 mm x 130 mm x 40 mm


4 400 Ft



2022. március 10., csütörtök

TŰZBEN ÉGVE

 

TŰZBEN ÉGVE



A Netflix népszerű STRANGER THINGS sorozata és a HAT c. képregényben megismert szereplők története végre folytatódik!

Évekkel azután, hogy megszöktek Dr. Brenner laboratóriumából, Marcy és Ricky még mindig próbálnak beilleszkedni a normális életbe. Amikor azonban hírét veszik, hogy a laboratórium bezárt, elindulnak megkeresni Marcy ikertestvérét, a tűzgyújtási képességgel rendelkező Kilencet. Hamarosan rájönnek, hogy barátjukat nem csak kiszabadítaniuk kell, de kimenteniük is saját elméjének rabságából, mielőtt Jamie mindent elpusztítana maga körül. És ahogy közelebb kerülnek Kilenchez, egyre több titokra jönnek rá a Dr. Brenner kisérleteivel kapcsolatban, olyan titkokra, ami mindannyiukat mélyen megrázza...

Ez a képregénygyűjtemény a Dark Horse Comics, Stranger Things: Inti The Fire c. sorozatának mind a 4 számát tartalmazza, Ryan Kelly rajzaival és a díjnyertes Jody Houser szövegével. A fordítást Uray Márton készítette.

Termékadatok
Cím: Stranger Things: Tűzben égve
Szerző: Jody Houser-Ryan Kelly
Kiadó: Szukits Kiadó
Oldalak száma: 112
Megjelenés: 2022. március 09.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634976578

4 990 Ft



VAS MEGYE VÉDETT NÖVÉNYEI

 VAS MEGYE VÉDETT NÖVÉNYEI




Vas megye védett növényeiről olyan tudományos igényű ismeretterjesztő könyvet mutatunk be az érdeklődőknek, amelyben öt - a térségben élő és kutató - botanikus három évtizedes, vonatkozó tapasztalatai alapján született. A vasi táj sokat megőrzött természeti kincseiből. Nemcsak az Őrség, hanem az Alpok előhegye, a Kőszegi-hegység is sok sajátos védett növényritkaságot rejteget, elég csak a fehér sáfrányt, a havasalji tarsókát, vagy a hegyi ledneket említeni. De az őrségihez hasonló fenyves fajokat rejtegetnek a Vasi-Hegyhát, vagy Ják környékének erdei, míg Kőszeg körül gazdag tőzegmohás mészkedvelő lápok is előfordulnak. A melegkedvelő fajokban gazdag pannon lejtők kis maradványait őrzik a már majdnem elbányászott bazaltvulkánok, amelyek a vasi síkságból szigetszerűen emelkednek ki. Sajátos a Pinka szurdoka, ahol a Vas-hegy táján először lép be hazánkba, szikláin a nálunk igen ritka csipkeharaszttal. A Vas-hegy geológiailag is unikum, egykor itt nagy mennyiségű zsírkövet bányásztak, ami a talkum (púder) alapanyaga. A vasi táj tehát egy változatos tájképi és növénytakarójú terület, bizonyos részein még természetes vagy félig természetes a növénytakaró, ahol a ritka, védett növények otthont találnak és még számos fajuk fordul elő. A könyvben található "hot spots" vagyis "forró foltok" - a védett növények együttes elterjedésére nézve módszertanilag újszerű - térképe ezeknek a fajoknak a megye területén különböző arányú jelenlétét mutatja be. Vas megyében számos olyan ritka növény él, amelynek hazánkban ez a terület egyedüli termőhelye. Védelmük az eddiginél fokozottabb gondosságot igényel. A könyvben összesen 296, hazánkban törvényes védelem alatt álló és Vas megyében előfordulási adattal rendelkező edényes növényfaj adatait rögzítettük. A részletesen ismertetettek közül 16 fokozottan védett.

Termékadatok
Cím: Vas megye védett növényei
Szerző: Kulcsár László-Mesterházy Attila-Keszei Balázs-Király Gergely-Balogh Lajos
Kiadó: Szülőföld Könyvkiadó
Oldalak száma: 566
Megjelenés: 2022. március 14.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786156172396
Méret: 235 mm x 165 mm


7 990 Ft


Könyvesbolt

2022. március 7., hétfő

ÖRÖKSÉG

 ÖRÖKSÉG



Egy regény anyáról és leányáról, becsvágyról és romantikáról, valamint egy szörnyű fenyegetés hatására újjáéledő múltbéli traumáról...

A New York Times bestsellerszerzőjétől

Adrian Rizzo hétéves volt, amikor először találkozott az apjával, aki még aznap majdnem megölte őt, mielőtt Lina, az anyja közbelépett. Nem sokkal ezután Adrian nagyszülei marylandi házába került, ahol egy hosszú nyáron át limonádét ivott, játszott a kutyákkal, új legjobb barátnőre tett szert... és barátnője tízéves bátyjával megtapasztalta az első szerelem izgalmát. Lina eközben bejárta az országot, fitneszmárkáját népszerűsítve és milliárdos üzletté fejlesztve. Nem volt értelme a múlton rágódni.

Tíz évvel később Adrian, Lina nyomdokaiba lépve, de a kreatív irányítás fenntartására törekedve, elkészítette saját jóga- és edzővideóit. Anyjához hasonlóan ő is hűvös fejű és becsvágyó. Nem állnak közel egymáshoz, de szívélyes a kapcsolatuk... mindaddig, amíg nem keresztezik egymás útját.

Ám míg Lina elutasítja azokat a halálos fenyegetéseket, amelyeket a lánya szinte rutinszerűen kap, ahogy a népszerűsége növekszik, Adrian nem tehet róla, de nyugtalanítónak találja az ördögi mondókákat. Évről évre folyamatosan érkeznek. A postai bélyegző változik, de a fenyegető hangnem ugyanaz marad. Az után is kapja őket, hogy visszatér Marylandbe, és újra találkozik Raylannel, gyerekkori szerelmével, aki immáron felnőtt férfi, és zöld szeme igézőbb, mint valaha. Néha úgy tűnik, hogy a fenyegető üzenetek valóban csak rutinszerűek, és semmi sem lesz belőlük. Egészen addig, míg a gyilkosságok el nem kezdődnek, és az izgalom fokozódik.

Termékadatok
Cím: Örökség
Szerző: Nora Roberts
Kiadó: GABO KIADÓ
Oldalak száma: 528
Megjelenés: 2022. március 02.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635661886


3 990 Ft



2022. március 4., péntek

SZOMJÚSÁG

 SZOMJÚSÁG 


Harry Hole három éve visszavonult a nyomozói munkától, a rendőrtiszti főiskolán tanít, kiegyensúlyozott életet él. Ám a boldogság vékony jég, amely bármikor beszakadhat az ember lába alatt...
Amikor egy fiatal nőt brutálisan meggyilkolnak a fővárosban, Mikael Bellman rendőrfőkapitány személyes okokból Harry segítségét kéri. Hamarosan újabb hasonló gyilkosság történik, Harry pedig - sutba dobva élete szerelmének és önmagának tett ígéretét - beleveti magát a munkába. Mindössze két nyom van, amelyen elindulhatnak: az első áldozat nyakán lévő sebekben talált rozsda- és festékmaradványok, valamint a tény, hogy mindkét nő társkereső oldalak rendszeres látogatója volt.
Harry azonban valami mást is lát. Valamit, ami megragadja a figyelmét, és arra ösztökéli, hogy mit sem törődve a kockázattal újra a nyomába eredjen a gyilkosnak, aki egyszer már túljárt az eszén...

Termékadatok
Cím: Szomjúság
Szerző: Jo Nesbo
Kiadó: Animus Kiadó
Sorozat: Harry Hole
Oldalak száma: 496
Megjelenés: 2017. november 07.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633245361


2 980 Ft



URALKODJ RAJTAM

 URALKODJ RAJTAM



Egy férfi, akinek a lába előtt hever a világ, mégis tőlem lopott csókot

És itt véget is kellett volna érnie, mivel fogalmam sem volt, ki az. Csakhogy a csókot megörökítette egy kamera, és a kép világszerte a bulvársajtó címlapjáról köszön vissza

Fel kellett volna ismernem. Alexander volt, Cambridge hercege.

A királyi család rosszfiúja. A száműzetésben lévő trónörökös.

Egy irányításmániás, követelődző, veszélyes férfi.

Figyelmeztetett, hogy tartsam távol magam, hogy a sajtó és a családja tönkre fognak tenni. Menekülnöm kellene, de képtelen vagyok rá, mert bekövetkezett, amire a legkevésbé számítottam: szerelmes lettem, ami annál rosszabb, mivel ő sosem fog szeretni...

Szenvedély, intrika és szerelmi románc - Add át magad a több, mint kétmillió példányban eladott, világsikerű sorozat, a Royal saga sötét, érzéki világának.

Termékadatok
Cím: Uralkodj Rajtam
Szerző: Geneva Lee
Kiadó: MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ
Oldalak száma: 400
Megjelenés: 2022. február 28.
ISBN: 9786156186911


3 990 Ft



2022. március 2., szerda

NAGY SÁNDOR, A HÓDÍTÓ

 NAGY SÁNDOR, A HÓDÍTÓ



Nagy Sándor (III. Alexandrosz) meghódította a saját korában ismert világ Makedóniától Egyiptomon át Indiáig terjedő hatalmas területeit. Az ókori krónikások a történelem csodájaként emlegették tetteit, ám a modern történetírás számos kritikát fogalmaz meg a birodalmakat leigázó királlyal kapcsolatban.

A szerző Makedóniától a Kaukázus vidékéig végigjárta a hadvezér-uralkodó hadjáratainak útvonalát. Így szerzett élményei és több évtizedre nyúló tanulmányai indították arra, hogy közreadja Nagy Sándor történetét úgy, ahogyan ő látja. Olvasója pedig maga döntheti el, hogy Nagy Sándor valóban kiérdemelte-e történelmi melléknevét.

Termékadatok
Cím: Nagy Sándor, a hódító
Szerző: Kertész István
Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalak száma: 416
Megjelenés: 2022. március 02.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635446605
Méret: 230 mm x 157 mm


5 990 Ft



2022. március 1., kedd

KÉNYSZER ALATT

 KÉNYSZER ALATT



Gibby mindkét bátyja járt a háborúban: az egyikük elesett, a másik visszatért ugyan, de teljesen megváltozott - annyira, hogy börtönbe is került.

Amikor Jason szabadul, fel akarja venni a kapcsolatot az öccsével, ezért eltöltenek egy napot egy tó mellett - napsütésben, whisky és nők társaságában.

Az egyik nőt azonban pár nappal később brutálisan meggyilkolják, Jason pedig a büntetett előélete miatt azonnal első számú gyanúsítottá válik.

Amikor pedig a másik nőt elrabolják, Gibby is a rendőrség látókörébe kerül. A fiú be akarja bizonyítani, hogy a bátyja ártatlan, és a rendőrséget megkerülve nyomozni kezd Jason múltjában. Amit talál, még a legrosszabb rémálmánál is borzasztóbb.

Termékadatok
Cím: Kényszer alatt
Eredeti cím: The Unwilling
Szerző: John Hart
Kiadó: General Press Kft.
Sorozat: Világsikerek
Megjelenés: 2022. március 01.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634525912
Méret: 197 mm x 137 mm


4 290 Ft