2022. január 31., hétfő

X ÁLMA

 X ÁLMA



"Ami a valóságon túli ábrázolását illeti, Mr. Hodgson talán rögtön Algernon Blackwood után következik. Kevesen vannak, akik felvehetik vele a versenyt abban, ahogy a névtelen erők és a szörnyűséges ostromló lények közelségét némely odavetett megjegyzéssel vagy jelentéktelen apró részlettel sejteti, illetve ahogy a kísérteties és a valóságfölötti érzéseket kifejezi egy-egy táj vagy épület kapcsán."

H. P. Lovecraft

Termékadatok
Cím: X ÁLMA
Szerző: William Hope Hodgson
Kiadó: Attraktor Kiadó
Oldalak száma: 180
Megjelenés: 2022. január 28.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156173447

2 800 Ft


Könyvesbolt

A BOSZORKÁNY HAGYATÉKA

 A BOSZORKÁNY HAGYATÉKA



Meg kell értened, mielőtt késő lesz!

1728 nyarán titokzatos alakok tűntek fel Szegeden. Suttogó lázításuk hatására a várost sújtó könyörtelen szárazságot és éhínséget az ott megbúvó boszorkányokkal hozták összefüggésbe. Futótűzként kezdett terjedni a gyűlölet. A boszorkányüldözés végén tizenhárom boszorkánynak tartott szegedi lakost küldtek a Tisza árterében felállított máglyákra.

2018 tavaszán egy szegedi kollégiumból négy középiskolás jó barát tűnik el nyomtalanul. A rendőrségi nyomozás döcögősen indul, mivel csellengőként kezelik őket.

Angyal Janka, az egyik eltűnt fiú nővére nem tud belenyugodni, hogy napok telnek el eredménytelenül, így barátnője, Szépvölgyi Léna segítségével maga is testvére keresésére indul. Janka gyerekkora óta epilepsziával küzd, ráadásul a nagyobb rohamai alkalmával tragikus eseményeket lát előre, újabban pedig álmaiban egyre gyakrabban tűnnek fel fekete hollók, egy hátborzongató csontvázló, valamint egy különös asszony, akinek egész testét fekete lepel borítja.

Néhány nap múlva az egyik eltűnt fiú brutálisan megcsonkított holtteste a Boszorkány-szigetnek nevezett ártéri erdőben kerül elő. Innentől kezdve a rendőrségnek és a két lánynak is nyilvánvalóvá válik, hogy versenyt kell futniuk az idővel, mert a másik három fiú valahol egy könyörtelen gyilkos fogságában várja a végzetét.

John Cure hazánk legolvasottabb horror- és misztikusthriller-írója. Izgalmas regényének újrakiadásában a napjainkban játszódó események mellett hitelesen eleveníti fel a 18. század eleji Magyarország történetének legtöbb áldozatot követelő boszorkányüldözését.

Termékadatok
Cím: A boszorkány hagyatéka
Szerző: John Cure
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 415
Megjelenés: 2022. január 27.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635703333


4 399 Ft




2022. január 28., péntek

HAJÓZNI KELL, ÉLNI NEM KELL

 HAJÓZNI KELL, ÉLNI NEM KELL



Egy polgárőr életében adódnak nehéz helyzetek. De vannak olyanok, amelyek kilátástalannak tűnnek. Előbb a polgármester talál holttestet autója csomagtartójában, majd az önkormányzatnál dolgozó Tomanek hullája kerül elő. Mi áll a rejtélyes esetek hátterében? Lehet-e fogást találni Galba fején? Meddig lojális egy polgárőr, és milyen lépésre szánja el magát, ha ideiglenesen ki kell vonni valakit a forgalomból? A regényből megtudjuk azt is, hogyan bolygatja fel egy falu életét egy névtelen szatirikus színdarab, hogy miként lett a falu gazdaságának fellendítője előbb a Hangya szövetkezet, majd a szexuális segédeszközök gyártása, és hogy mit tervez a plébános arra az esetre, ha a gyűjtőládával nem érné el a célját.
A költőként elismert Bognár Péter első regénye bravúros nyelven megírt történet, amelynek elementáris humorában mesteri módon keveredik életöröm és melankólia.

Termékadatok
Cím: Hajózni kell, élni nem kell
Szerző: Bognár Péter
Kiadó: Magvető Kiadó
Oldalak száma: 320
Megjelenés: 2022. január 20.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789631441192
Méret: 197 mm x 125 mm


3 499 Ft



2022. január 26., szerda

HÉTVÉGE

 HÉTVÉGE



Három nő összegyűlik, hogy karácsonykor kitakarítsák elhunyt barátnőjük tengerparti házát.
Mindannyian a hetvenes éveikben járnak, de nem is lehetnének különbözőbbek. A főnökösködő, maximalista Jude alig várja, hogy túl legyenek a feladaton, és eltölthessen egy hetet a házban a szeretőjével. Az egykor ünnepelt színésznőnek, Adele-nak épp egy szakítással kell megbirkóznia, Wendy, az elismert értelmiségi pedig visszasírja a régi sikereit, és próbál megbarátkozni a gondolattal, hogy hamarosan el kell búcsúznia leghűségesebb társától, öreg és beteg kutyájától, Finntől. Az együtt töltött hétvége felszínre hozza az évtizedes konfliktusokat, és a három nő elkezd gondolkodni azon, hogy egyáltalán miért is barátok. A lelki és fizikai nagytakarítást váratlan vendégek bonyolítják, és még egy hatalmas vihar is közbeszól.

Charlotte Wood regénye megmutatja, hogyan formálják át a barátságot az évek, és mi történik, ha elkezdünk igazat mondani önmagunknak. Bölcs és empatikus történet hűségről, öregedésről és az élet szépségeiről, felejthetetlen figurákkal, sok nevetéssel és könnyel.




Termékadatok
Cím: Hétvége
Eredeti cím: The Weekend
Szerző: Charlotte Wood
Fordító: Morcsányi Júlia
Kiadó: Magvető Kiadó
Oldalak száma: 272
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789631441062
Méret: 197 mm x 125 mm



3 699 Ft



2022. január 25., kedd

AZ ÖRÖM EZER NEVE

 AZ ÖRÖM EZER NEVE



"Byron Katie Munkája olyan, mint egy borotvaéles penge, amely kettéhasítja az illúzióinkat, és lehetővé teszi számunkra, hogy megismerjük önmagunkat, a lényünk időtlen lényegét." - Eckhart Tolle


Első két könyvében (Négy kérdés, Szükségem van a szeretetedre, vagy mégsem?) Byron Katie megmutatta, hogy az általa Munkának hívott önvizsgálati módszer segítségével, miként vethetünk véget a szenvedésnek azáltal, hogy megkérdőjelezzük az azt létrehozó gyötrő gondolatokat.

Az elme ragyogó otthona című könyvében a Gyémánt szútra bölcsességének esszenciáját ragadta meg. Az öröm ezer neve a felébredt elmét kívánja bemutatni működés közben. Egy rendkívül érdekes beszélgetés ez, amelyben Byron Katie egyedi és elgondolkodtató véleményét és kommentárjait ismerhetjük meg a Tao Te Kingről, a kínai klasszikusról, amelyet az emberi történelem egyik legbölcsebb könyveként tartanak számon. Ezen ősi szöveg válogatott részleteire reagálva fejti ki gondolatait azokról a kérdésekről, amelyekkel mindnyájunknak szembe kell néznünk: élet és halál, jó és rossz, szeretet, munka és kiteljesedés. Katie mélyenszántó, ámde közvetlen bölcsességével arra buzdít bennünket, hogy fedezzük fel az önvizsgálaton túl lakozó szabadságot.

Az öröm ezer neve feltárja előttünk a belső békéhez vezető utat. Rávilágít arra, hogy mélyen legbelül az öröm mi magunk vagyunk, mindannyian.


"Nem osztogatok tanácsokat. Hiszek benne, hogy amit én tudok, azt mindenki más is tudja a maga módján. Negyvenhárom éven át tudatlanságban éltem, de aztán ráleltem az útra, vagyis kellően nyitottá váltam ahhoz, hogy az út találjon rám. Ezért hiszek benne, hogy te is megtalálhatod az utat." - Byron Katie

Termékadatok
Cím: Az öröm ezer neve
Eredeti cím: A Thousand Names for Joy
Szerző: BYRON, KATIE
Kiadó: Édesvíz Kiadó
Oldalak száma: 302
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635071838
Méret: 205 mm x 135 mm x 25 mm

5 490 Ft



2022. január 22., szombat

A MINDENNAPI ÉLET MÁGIÁJA

 A MINDENNAPI ÉLET MÁGIÁJA



"A mágia valójában erőt jelent, a képzelet önmagát megvalósító varázserejét". S ha e varázserőt valaki megkérdőjelezné, az írónő az orvostudomány legújabb felismeréseire hivatkozik: "amelyek szerint a legtöbb betegség pszichoszomatikus - idegi - eredetű, és többnyire valamely betegséget feltételező képzelgéssel, rettegéssel kezdődik". A betegségbe menekülés "teremtő képzeletünk"
kóros elburjánzásából adódik.
Szepes Mária önfejlesztő gyakorlatai segítenek a kozmosz irányába szárnyat bontani, áttörni a "beszűkült tér-idő káprázat ködfalait". Velük - tapasztalni fogjuk - hatalmas gyógyító erő támad fel bennünk.
Ne mellőzzük mindennapjainkban öngyógyító tanácsait sem, mert "lábadozásunk örömét nagyobb aktivitás és fénylő egyensúly formájában nemsokára tapasztalni fogjuk".
Mindez összefügg A FÉNY MÁGIÁJÁval, amelyben a hermetikus filozófia titkos tanaival ismerkedhetünk, s általa erőnk (mágiánk) megszilárdul.


Termékadatok
Cím: A mindennapi élet mágiája
Szerző: SZEPES MÁRIA
Kiadó: Édesvíz Kiadó
Oldalak száma: 157
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635072835
Méret: 205 mm x 135 mm


3 990 Ft



A HOLTAK ERDEJE

 A HOLTAK ERDEJE



A huszadik század első felének egyik legkiemelkedőbb fantasztikus és horror-szerzője kétségtelenül Algernon Blackwood. Jelentőségét mi sem szemléltetheti jobban, mint hogy a természet és a természetfeletti által átjárt és áthatott művei napjainkban, egy évszázad múltán is tökéletesen összetalálkozhatnak a közönség ízlésével.

Kötetünk tartalmazza az író két, talán legismertebb novelláját - ezek a Füzek és A wendigo. Ám életműve még számtalan kincset és meglepetést rejt...

Termékadatok
Cím: A HOLTAK ERDEJE
Szerző: Algernon Blackwood
Kiadó: Attraktor Kiadó
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156173485

2 800 Ft



A BÉKAKIRÁLYNŐ

 A BÉKAKIRÁLYNŐ



(Könyvpont Kiadó)Egy fiatal színésznő tíz év után újra találkozik az apjával... Egy testvérpár, akiket rejtelmes, kibogozhatatlan érzelmek kötnek össze... Disztópikus jövőkép a jelen idősíkjáról, ahol a férfiakat és a nőket szigorú törvények választják el egymástól... Rendszerváltáskor játszódó bűnügyi történet, amely egy krimiíró és ellenállhatatlan humorú unokája megejtő lelkivilágába kalauzol... Egy orvos és exbarátnője teljes megsemmisüléssel fenyegető érzelmi hullámvasúton a karantén idején...
Az öt drámaszövegben annyi a közös, hogy az összes a harmadik évezredben született. Minden más hasonlóság a véletlen műve.
KÁLLAI KATALIN író, művészetkritikus. "Későn érő típus vagyok. Az emberek szeretik becetlizni a másikat. (Én is.) Eleinte naivan úgy gondoltam, hogy lassan fölkapaszkodom a szamárlétrán, mert az iskolában valami ilyesmire tanítottak. De a dolgok nem így működnek. Sokkal nagyobb ellenállásokat kellett áttörnöm a pályám során, mintha már az egyetem alatt tudatosítottam volna a környezetemben, hogy én bizony író leszek. De ha nem így történik, talán nem is lettem volna író. Legalábbis nem ez az író. Mondom a stációkat. Üzemi lap, Esti Hírlap kulturális rovat, elméleti, művészeti folyóiratok, az első regény, az első dráma, versek a Ligetben és az Új Írásban. Ez röviden negyven év története. Olyan határátlépésekkel, amelyek nagyon sokáig meghaladták az erőmet. Szögesdrót kerítéseket kellett lebontanom. De valami mindig vitt előre. És ez így teljesen rendben van."

Termékadatok
Cím: A békakirálynő
Szerző: Kállai Katalin
Kiadó: L Harmattan Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 342
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786155436345


2 400 Ft



2022. január 19., szerda

EGY MACSKA TITKOS ÉLETE

 EGY MACSKA TITKOS ÉLETE



MacGyver, az eszes, ám kleptomániás cirmos cica méltó a nevére: minden szorult helyzetből és minden bezárt házból ki tud szabadulni. Ennek a képességének köszönhetően boronálta össze félénk, ám kedves gazdáját élete szerelmével. Most, hogy a gazdija nászútra indul, a cica ahelyett, hogy a jól megérdemelt pihenését töltené, új feladatot tűz ki maga elé: megpróbálja megoldani a macskavigyázó Briony magánéleti gondjait. A lány ugyanis faképnél hagyta a vőlegényét, mégpedig az oltárnál.

Termékadatok
Cím: Egy macska titkos élete
Eredeti cím: The Secret Life of Mac
Szerző: Melinda Metz
Fordító: Gieler Gyöngyi
Kiadó: General Press Kft.
Oldalak száma: 336
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634525776
Méret: 200 mm x 125 mm x 28 mm

3 490 Ft



MARADJ MELLETTEM

 MARADJ MELLETTEM



"Ray egykor tehetséges fotós volt, de negyvenéves korára zsákutcába jutott az élete, és paparazzóként keresi meg a mindennapi betevőt. Egy napon azonban felsejlik egy alak a múltból. Valaki, aki miatt minden félrecsúszott.
Megan igazi kertvárosi anyuka: van két tökéletes gyereke, egy tökéletes férje, és boldogan élnek tökéletes házukban. Megan mégis egyre elégedetlenebb az életével. Nosztalgiával gondol vissza arra az időszakra, amikor korántsem volt minden ennyire tökéletes körülötte.
Broome nyomozó tizenhét éve próbál a nyomára bukkanni egy helyi családapának, aki egyik napról a másikra megmagyarázhatatlanul eltűnt. Már ő maga sem hisz abban, hogy valaha megtalálja a megoldást, amikor váratlanul történik valami.
Ahogy felgyorsulnak az események, mindhárman rájönnek: bármilyen mélyre temették is titkaikat, a múlt sosem halványul el teljesen, és egy nap mindenkinek szembe kell néznie tettei következményével...


"Zseniális bűvészmutatvány, a kortárs krimiirodalom talán legmegrázóbb jeleneteivel" - Booklist

"Coben a feszültséget intelligenciával kombinálva vezeti el olvasóit az élet sötét oldalára" - Suspense Magazine


HARLAN COBEN napjaink egyik legnépszerűbb krimiírója. Regényeit a műfaj gyöngyszemeiként tartják számon, eddig negyven különböző nyelvre fordították le, és közel ötvenmillió példányt adtak el belőlük világszerte.


- Gunther nem sokkal a gyilkosság előtt találkozgatni kezdett egy Stacy Paris nevű lánnyal. A probléma csak az volt, hogy Stacy jegyben járt a hírhedten indulatos Ricky Mannionnal. Mindkét férfi elég kisajátító típus volt, ha érted, mire gondolok.
Broome nagyon is jól értette, mire gondol Erin. Számtalan ilyen férfival találkozott a pályafutása során - féltékeny, hirtelen haragú fickók, akik a szerelmet összetévesztik az uralkodással. Nyilvános helyen mindig a lány kezét fogják, mint egy kutya, amelyik körbevizeli a territóriumát. Ezek a férfiak a saját bizonytalanságukat próbálják palástolni ezzel a macsó pózzal. Sosincs jó vége."

Termékadatok
Cím: Maradj mellettem
Eredeti cím: Stay close
Szerző: Harlan Coben
Kiadó: Jaffa Kiadó
Sorozat: Hard Boiled sorozat
Oldalak száma: 320
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634755531
Méret: 200 mm x 140 mm x 200 mm

3 499 Ft



ORVOSI LATIN KIFEJEZÉSEK

 ORVOSI LATIN KIFEJEZÉSEK



Kiadványunk az egészségügyi szakképzésben tanulók és az egészségügyi főiskolai (BSc) képzésekben részt vevők számára kíván segítséget nyújtani az orvosi latin kifejezések elsajátításában.

A könyvben több mint 1300, tematikusan összerendezett orvosi latin kifejezés található, amelyeket a mindennapi gyakorlatban a leggyakrabban használnak az egészségügyi ágazatban tanulók és dolgozók. A kifejezések a szószedetekben latin nyelven, a szaknyelvi használat szerint és magyarul is szerepelnek, biztosítva a megértést és a helyes alkalmazás elsajátítását. A szakszavak megtanulását, begyakorlását ábrák és feladatok is segítik, amelyek megoldásai is megtalálhatók a könyvben, ezzel segítve a gyors és hatékony önellenőrzést.

A kiadvány hátsó belső borítóján egyedi kódot aktiválva hozzáférést biztosítunk a könyv digitális változatához. A digitális változatban - a könyv anyagán túl - extra tartalomként a szerveket és szervrendszereket bemutató 3D-jelenetek is elérhetők, amelyekkel az anatómiai ismeretek gazdagíthatók, bővíthetők.

Termékadatok
Cím: Orvosi latin kifejezések - Egészségügyi ágazatban tanulóknak
Szerző: Szentgyörgyi Krisztina
Kiadó: MOZAIK KIADÓ
Oldalak száma: 184
Kötés: Kartonborított, ragasztott
ISBN: 9789636978679
Méret: 238 mm x 168 mm x 10 mm


3 980 Ft



2022. január 12., szerda

SÜTIMESÉK

 SÜTIMESÉK



Ide süss! Mese még soha nem volt ilyen finom...
Égre vágyó habcsók, kincset őrző zserbógolyó, óriáskeksz, vándorló muffin, hiú linzerek és mákhiányos mézes-mákos süti. Talán cukrászda nyílt meseországban? Az ám! De még milyen! Életre kelt sütemények, és mellettük izgalmas kalandok és finom sütireceptek. Mindez egy könyvben, hat önálló történetben, hat recepttel kiegészítve. Édesszájú mesefalók álma.

Bódai-Soós Judit könyve a közös mesélésen túl kiváló családi programot nyújt, amihez nem is kell messzire menni, csak a konyháig. A kötetnek köszönhetően a gyerekek megismerkedhetnek a konyha világával, a süteménykészítés örömeivel és azzal a mesebeli sikerélménnyel, hogy a jól végzett munka gyümölcsét meg is kóstolhatják és meg is oszthatják másokkal.

Kóstolj bele te is ezekbe a különleges mesékbe!

"Nagyon szerettem a meséket, igazán aranyosak, bájosak. A Hangyányi segítség mese pedig azért volt különleges számomra, mert ahhoz nekem kellett kitalálni egy új süteményt. Izgalmas feladat volt." - Kálmán Tündi, akitől a sütireceptek származnak

Felolvasásra 5, önálló olvasásra 7 éves kortól ajánljuk!

Termékadatok
Cím: Sütimesék
Szerző: Bódai-Soós Judit
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
Oldalak száma: 56
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635613922


2 999 Ft



SKANDINÁV MITOLÓGIA

 

SKANDINÁV MITOLÓGIA



Bernáth István több évtizedes kultúrtörténeti és műfordítói munkásságának eredménye ez az egyedülálló könyv, amely részletesen bemutatja a skandináv mitológia hiedelemvilágát, rendszerét, alakjait és eseményeit, ugyanakkor hiteles és költői magyar fordításban először közli teljes terjedelmükben a mitológia klasszikus szövegforrásait: a Próza- Eddát és az Edda-verseket.

Termékadatok
Cím: Skandináv Mitológia
Szerző: Bernáth István
Kiadó: Corvina Kiadó
Sorozat: ÉSZAKI FORRÁSOK
Oldalak száma: 344
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789631363319
Méret: 165 mm x 238 mm

3 990 Ft


Könyvesbolt

BLOGOK KEZDŐKNEK ÉS PROFIKNAK

 BLOGOK KEZDŐKNEK ÉS PROFIKNAK


Személyes vagy üzleti blogot szeretnél, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá?A saját blogod elkészítéséhez egyáltalán nincs szükséged tapasztalatra. Ebben a könyvben a világ egyik legtapasztaltabb blogszerzője, Triss Hussey mutatja be, mit kell tenned. Mindent megmutat: az első lépésektől a legolcsóbb eszközökön és az írói fortélyokon át egészen az olvasói közösséged felépítéséig. Vedd meg ezt a könyvet, és profi módon, villámgyorsan képes leszel bármilyen célú blogot elkészíteni!6 féle blog - egyszerűen. Bármelyiket könnyedén felépítheted!- Személyes blogok- Üzleti blogok- Rádióblogok (podcast-blogok)- Videoblogok- Portfólióblogok művészeknek- Életfolyam-blogok (naplóblogok)Tippek, trükkök és ügyes megoldások a szakértőtől- Blog létrehozása és beállítása percek alatt- Blogbejegyzések, amelyeket szívesen olvasnak majd- Hozzászólások - a negatív hozzászólás is kezelhető- Párbeszéd és közösségépítés- A blog reklámozása- A megfelelő ingyenes vagy olcsó eszközök kiválasztása- Hogyan kerülheted el a kezdőkre jellemző hibákat?- A blog mint pénzforrásTriss Hussey előadó, tanár, a Hivatásos Blogszerzők Szövetségének alapító tagja, valamint közösségmédia-tanácsadó, Kanada egyik legelső hivatásos blogszerzője. A közösségi média, a blogírás és a számítástechnika szakértőjeként 2004 óta több ezer blogbejegyzést és cikket tett közzé. Hivatásos fotóművész; emellett rendszeresen tart előadásokat a blogszerzésről, a WordPressről és a közösségi médiáról Kanadában, a Vancouverhez közeli egyetemeken.

Termékadatok
Cím: Blogok kezdőknek és profiknak - 6 féle blog - egyszerűen
Szerző: Tris Hussey
Kiadó: Kiskapu Kft.
Oldalak száma: 300
Kötés: Fűzött
ISBN: 9789639637849


2 800 Ft



A GRAFIKAI TERVEZÉS KÉZIKÖNYVE

 A GRAFIKAI TERVEZÉS KÉZIKÖNYVE



A grafikai tervezés kézikönyve átfogó képet ad arról a szerteágazó tudásanyagról, amelyet a tervezőgrafikusoknak feltétlenül ismerniük kell a mindennapok kihívásainak sikeres megoldásához. A kötetben ötletek és példák százai teszik szemléletesebbé azokat az alapelveket, amelyek a hatékony tervezői munkához elengedhetetlenek.
Az angol nyelven először hét éve megjelent, azóta töretlen sikerű könyv átdolgozott, kibővített második kiadása részletesen foglalkozik az oldaltervezés kompozíciós szempontjaival, a képek és illusztrációk alkalmazásának kérdéseivel, a színhasználattal, a tipográfiával, valamint az észlelés, történetmesélés és értelmezés vizuális aspektusaival; illetve azzal, hogy miként gyúrhatjuk mindezeket egybe a hatásos kommunikáció érdekében.
A könyv azon túl, hogy minden eddiginél alaposabban tárgyalja a grafikai tervezés alapelveit, azt is bemutatja, hogyan szeghetjük meg a szabályokat anélkül, hogy az a kommunikáció kárára válna vagy összezavarná a befogadót.

Mit várhatunk a könyvtől?
- Részletesen ismerteti és jellemzi a grafikai tervezés vizuális eszközkészletének alapvető elemeit - a pontot, a vonalat, a síkidomokat, a textúrát, a térbeliséget és a kontrasztot -, valamint azt, hogy ezekből hogyan állítható össze hatásos kompozíció.
- Mélyrehatóan elemzi a színeket - színtani jellegzetességeiktől és a szövegre gyakorolt hatásuktól kezdve a különböző fogalmak és érzelmek kifejezésében betöltött szerepükig.
- Sokoldalúan tárgyalja a tipográfia kérdéseit - többek között a betűformák szerkezeti felépítését és optikai jellegzetességeit, a betűtípusok keverésének szabályait, a szöveg szedésével és a szövegképpel kapcsolatos tudnivalókat, és a képi elemként használt betűket.
- Sorra veszi a képek felhasználásának szempontjait - bemutatja a különböző technikákban és ábrázolásmódokban, az absztrakció mértékében és a stilizáció jellegében rejlő lehetőségeket, és hogy ezek miként segíthetik a kommunikációt.
- Bemutatja a szöveg és kép egységét megteremtő módszereket, és az oldal szerkezetének keretet biztosító rácsháló megtervezésének különféle módjait.
- Csokorba gyűjti a jó design 20 szabályát - és példákkal szemlélteti azt is, hogy miként szeghetjük meg ezeket.
- A világ legkülönbözőbb tájairól származó tervezők munkáit bemutató több mint 1000 fotó, továbbá 100 sematikus ábra gondoskodik arról, hogy a bonyolult összefüggések is világosak és érthetőek legyenek.

Termékadatok
Cím: A grafikai tervezés kézikönyve
Szerző: Timothy Samara
Kiadó: Scolar Kiadó és Szolgáltató Bt.
Oldalak száma: 320
Kötés: Cérnafűzött
ISBN: 9789632446004

11 125 Ft



LEGENDÁK ÉS MÚLTAK

 LEGENDÁK ÉS MÚLTAK



A könyv első felében a spanyol múlt idők részletes bemutatását nézheted át, második felében pedig igazi különlegességet hoztam: tíz eredeti spanyol legendát dolgozunk fel a múlt idők tükrében.

A legendák által nem csak a múlt időket gyakorolhatod be tökéletesen, hanem betekintést kapsz a középkori Hispánia mindennapjaiba: a mórokkal vívott csatákba, a középkori ember problémáiba és vágyaiba, a szövevényes emberi kapcsolatokba, ahol az ellenségből barátok, a barátokból pedig ellenségek lesznek.

Termékadatok
Cím: Legendák és múltak
Szerző: Jusztin Ági
Kiadó: Online Learning Kft.
ISBN: 9785150134925

2 690 Ft



A VASÚT TÖRTÉNETE

 A VASÚT TÖRTÉNETE



A könyv érdekfeszítő módon tárja fel a vasúti közlekedés történetét a legelső gőzmozdonyoktól egészen a legmodernebb nagy sebességű gyorsvasutakig. Bemutatja a vérrel és verejtékkel épített vasútvonalak történetét, a forradalmi újításokat, valamint az azok hátterében álló tragédiákat és diadalokat - mindazt, ami világszerte meghatározta a vasút történetét.

Megismerhetjük belőle többek között a transzszibériai vasútvonal, az Orient Expressz, vagy a mágneses lebegő vasutak történetét, valamint azt, miként befolyásolta a vasút, a mozdonyok és vonatok fejlődése a világ folyását. A fotókkal, térképekkel és diagramokkal gazdagon illusztrált kötet bemutatja a kontinenseket, hegyeket-völgyeket átszelő vonalakat, a különböző korszakok fontosabb, olykor korszakalkotó vonatait és mozdonyait, valamint a mögöttük rejlő mérnöki munkát.

Termékadatok
Cím: A vasút története
Szerző: Christian Wolmar
Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalak száma: 400
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635442232
Méret: 234 mm x 153 mm

4 990 Ft



2022. január 11., kedd

50 VÁLLALKOZÁS, 50 CSALÁD, 50 TÖRTÉNET

 50 VÁLLALKOZÁS, 50 CSALÁD, 50 TÖRTÉNET



Tudjuk, hogy nincs jól működő, fejlődő gazdaság erős helyi középvállalkozások nélkül.

Érdemes azonban néha megállni egy pillanatra és megnézni, hol tart Magyarország ebből a szempontból. Könyvünkben erre teszünk kísérletet, 50 olyan vállalkozást mutatunk be, amelyek családi tulajdonban vannak. Ha velünk tartanak, olyan cégalapítók történeteit olvashatják, aki elkezdték kicsiben, és sok akadályon átverekedve magukat a saját erejükből lettek egy adott iparág vagy terület meghatározó szereplői.

Termékadatok
Cím: 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet
 
Kiadó: Alinea Kiadó (Alinea Fonte Bt.)
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786155669637


4 980 Ft



2022. január 6., csütörtök

HAJNALPÍR

 HAJNALPÍR



Az Ecce homo című kései önéletrajzi írásában, amit Nietzsche eredetileg előszónak szánt soha el nem készült "fő művéhez", a Minden érték átértékeléséhez, így jellemzi az először 1881-ben megjelent Hajnalpír című művét:

"Ezzel a könyvemmel kezdődik hadjáratom a morál ellen. A könyvtől félénken, óvakodva búcsúzik el az olvasó, óvakodva mindattól, amit eleddig morál néven tiszteltek, mi több, imádtak, ám ez mégsem ellenkezik azzal, hogy az egész könyvben egyetlen negatív szó, támadás, gonoszság sem fordul elő - ez az írás telten, boldogan heverészik a napon, mint egy sziklán sütkérező, tengeri állat. Végül is én magam voltam e tengeri állat; szinte minden mondata a Genova melletti sziklatengerben született, bújt elő; egyedül éltem itt, és titkaim voltak a tengerrel... Számtalan hajnalpír van, mely nem ragyogott még föl"

Termékadatok
Cím: Hajnalpír
Szerző: Friedrich Nietzsche
Fordító: Horváth Géza
Kiadó: Szenzár Könyvek
Oldalak száma: 332
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634792048
Méret: 197 mm x 130 mm


3 999 Ft



BÖJTE CSABA FÜVESKÖNYVE 2

 BÖJTE CSABA FÜVESKÖNYVE 2




Mi teszi az embert boldoggá?

Isten mindenkinek megadja a boldogság kegyelmét, amit az ember rendszerint valahol elront. Azt hisszük, hogy önző vágyaink kielégítése, a világi kincsek gyűjtögetése, a másik ember fölötti hatalom gyakorlása vezet a boldogsághoz, pedig dehogy.

A válasz egyszerű: rendezett viszony Istennel. Ha ezt a lépést megtettük, meglehetősen közel kerülünk a boldogsághoz, de csak akkor élhetjük meg azt, ha tudomásul vesszük, hogy a boldogság nem statikus állapot, a boldogságért minden nap küzdenünk kell, és tudnunk kell azt is, hogy az ember nem lehet egyedül boldog. Akkor vagyok boldog, ha a környezetemet boldoggá tudom tenni- írja Avilai Szent Teréz. Lépjünk a boldogság ösvényére, küzdjünk meg érte, legyünk bátrak ahhoz, hogy a boldog élet mellett döntsünk és a körülöttünk élőket is boldoggá tegyük!

Legyen ezen az úton is kísérőnk Csaba testvér, aki bölcs tanácsaival, gazdag élettapasztalatával, építő gondolataival, pozitív személyiségével a kétezer éves Evangélium fényében velünk együtt járja végig a boldogsághoz vezető utat.

Termékadatok
Cím: Böjte Csaba füveskönyve 2. - Boldogsághoz segítő gondolatok
Szerző: BÖJTE CSABA Csender Levente
Kiadó: Helikon Kiadó
Oldalak száma: 180
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634797364
Méret: 185 mm x 110 mm

3 999 Ft



WEST SIDE STORY

 WEST SIDE STORY




Az 1950-es években New Yorkban játszódó történet két egymással rivalizáló banda összetűzéseiről szól. A Jets második generációs amerikai fiatalokból áll, a Sharks Puerto Ricó-i emigránsokból - mindkettő legfőbb célja a környék fölötti uralom megszerzése.

A gyűlölködés közepette is feléled azonban a romantikus érzés, legalábbis két fiatalban: Tony, a Jets korábbi vezére beleszeret a Sharks bandát vezető Bernard húgába, Mariába.
Mint ahogy Shakespeare klasszikus szerelmi története is örök, az általa ihletett West Side Story témája sem látszik avulni: olyan társadalmi problémát ábrázol, amely újra és újra felbukkan mindenhol, gyakran még emigránsok sem kellenek hozzá.

Irving Shulman regénye a Leonard Bernstein zenéjével világsikerré vált musical alapján készült, amely igazi örökzöld: ezt nemcsak a számtalan színházi bemutató és a 10 Oscar-díjjal kitüntetett, 1961-es film igazolja, hanem az is, hogy most, 60 évvel később a Steven Spielberg rendezésében készült újabb feldolgozást is hatalmas érdeklődés kíséri.

Termékadatok
Cím: West side story
Szerző: SHULMAN, IRVING
Fordító: Wiesenmayer Teodóra
Kiadó: Helikon Kiadó
Oldalak száma: 208
Megjelenés: 2021. december 06.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634797746
Méret: 198 mm x 128 mm

3 499 Ft



A HALÁLBÜNTETÉS TÖRTÉNETE

 A HALÁLBÜNTETÉS TÖRTÉNETE



Az Ecce homo című kései önéletrajzi írásában, amit Nietzsche eredetileg előszónak szánt soha el nem készült "fő művéhez", a Minden érték átértékeléséhez, így jellemzi az először 1881-ben megjelent Hajnalpír című művét:

"Ezzel a könyvemmel kezdődik hadjáratom a morál ellen. A könyvtől félénken, óvakodva búcsúzik el az olvasó, óvakodva mindattól, amit eleddig morál néven tiszteltek, mi több, imádtak, ám ez mégsem ellenkezik azzal, hogy az egész könyvben egyetlen negatív szó, támadás, gonoszság sem fordul elő - ez az írás telten, boldogan heverészik a napon, mint egy sziklán sütkérező, tengeri állat. Végül is én magam voltam e tengeri állat; szinte minden mondata a Genova melletti sziklatengerben született, bújt elő; egyedül éltem itt, és titkaim voltak a tengerrel... Számtalan hajnalpír van, mely nem ragyogott még föl"

Termékadatok
Cím: Hajnalpír
Szerző: Friedrich Nietzsche
Fordító: Horváth Géza
Kiadó: Szenzár Könyvek
Oldalak száma: 332
Megjelenés: 2021. december 11.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634792048
Méret: 197 mm x 130 mm

4 990 Ft