2021. november 26., péntek

GONDOLATAINK FOGSÁGÁBAN

 GONDOLATAINK FOGSÁGÁBAN



A krétai gyökerekkel rendelkező görög-amerikai dr. Alex Pattakos és felesége, Elaine Dundon mentálhigiénés és üzleti tanácsadóként sok éve elhivatottan azon dolgoznak, hogy bebizonyítsák: lehet és kell értelmet felfedezni a munkában, a munkahelyen és a hétköznapi életben. Legismertebb könyvük a Gondolataink fogságában, amelyet már több mint húsz nyelvre lefordítottak. A munka nemes és értelemteljes voltát már sokan és sokféle módon igyekeztek bemutatni, ugyanakkor korábban senki sem írt arról, milyen haszna és tanulsága lehet a munka világában Viktor Frankl, a holokausztot túlélő orvos-filozófus, a logoterápia megalapítója szellemiségének. Dr. Pattakos arra kapott felhatalmazást és biztatást Frankltól élete vége felé, 1996-ban, hogy tegye elérhetővé a logoterápia tanítását az ebben a körben tevékenykedő emberek számára is, hozzájárulva ezzel a frankli örökség minél szélesebb körben való terjesztéséhez. A kötet hét alapelv bevezetésével, számos jól eltalált történettel teszi könnyen emészthetővé és kézzelfoghatóvá az olvasó számára a logoterápia téziseit, új szempontokat hozva a karrier-tanácsadás, az üzleti coaching és a szervezetfejlesztés világába. "Az élet nem csak úgy megtörténik velünk - felelősek vagyunk érte, és rajtunk múlik, hogy aktív módon értelmet találjunk benne, ahogy Frankl tette még a náci haláltáborban is. Nem lehetünk áldozatok, nem lehetünk életünk passzív elszenvedői, és legfőképpen nem lehetünk gondolataink foglyai!" idézet a könyvből

Termékadatok
Cím: Gondolataink fogságában
Szerző: Alex Pattakos - Elaine Dundon
Kiadó: Ursus Libris
Oldalak száma: 264
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786155786419
Méret: 200 mm x 140 mm x 4 mm


3 500 Ft



MÉHEK AJÁNDÉKA

 MÉHEK AJÁNDÉKA



"E könyv olvasmányosan vezet be a méz, a virágpor, a propolisz, a méhpempő, a méhméreg, a méhviasz, a kaptárlevegő világába és gyakorlati alkalmazásába.
Az olvasó megtudhatja, miért egészségesebb édesítőszer a méz a cukornál, és miként használja, hogy az kifejtse jótékony hatását: többek között gátolja a fogszuvasodást, javítsa a koleszterin- és vércukorszintet, segítse a sebgyógyulást, táplálja a mikrobiomot, vagy megóvjon a légúti fertőzésektől járványok idején.
A hazánkra jellemző mézeket és néhány egzotikus mézet is bemutat a szerző.Az egyszerű receptek a méz, a propolisz, a virágpor és a méhpempő élvezeti illetve gyógyászati értékének növelését teszik lehetővé. A közérthető tanácsok alapján pedig bátran kipróbálhatjuk a mézeskalácssütést, a mézes csoki vagy a mézbor- és a mézsörkészítést.
De a mézzel való masszírozást, arc- és bőrápolást is elsajátíthatjuk a könyvből. A készítmények közül néhányat mi magunk is el tudunk majd készíteni.
Az utolsó fejezetben pedig a méhek csodálatos világába nyer betekintést az olvasó és megtudhatja, milyen technikai újításokra inspirálták a méhek az embert.
A szerző tanár, méhész, szakújságíró. E kötetben több évtizedes tapasztalatát sűríti egybe a méhészeti termékekről, továbbá néhány személyes gyógyulástörténetét is megosztja velünk. "

Cím: Méhek ajándéka - Méhészeti termékek, Receptek, Tanácsok, Életmód
Szerző: HEVESI MIHÁLY
Kiadó: Szépnap Könyvek
Oldalak száma: 136
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786150131344
Méret: 230 mm x 150 mm

3 990 Ft



A FILM MINT MOZGÁS

 A FILM MINT MOZGÁS



A film szépségére vonatkozó elméletek értékelő összegezését és a szerző saját filmelméleti eszmefuttatásait tartalmazó mű először jelenik meg puhakötésben.

A gazdag gondolatgyűjteményt mintegy kétszázötven világfilm és jónéhány magyar film elemzése teszi teljessé.
A szerző kiindulópontja szerint a film nem audiovizuális, hanem kinetovizuális művészet, azaz nem a hang és a kép, hanem a mozgás és a kép művészete. A film mint mozgás egyfelől legendákat búcsúztat, másfelől számos új fogalommal és megfigyeléssel szolgál. Ilyenek az itt először megfogalmazott valóságtöbblet-elmélet, a filmszerű mozgások, az autoszelekciós szerepválasztás elmélete, a kamera, a montázs, a premier plán és a totálkép művészi lehetőségeivel kapcsolatos megfontolások.

Az első kiadás alkalmával egy televíziós interjújában a szerző így szólította meg a filmszakma szereplőit: "Azért kellett megírnom ezt a könyvet, mert tudom, hogy aki egyszer elolvassa, soha többé nem mer rossz filmet csinálni".

A film mint mozgás azonban nemcsak filmeseknek szól, hanem minden filmrajongónak, akit érdekelnek a hetedik művészet kulisszatitkai.

Termékadatok
Cím: A film mint mozgás
Szerző: Bokor Pál
Kiadó: Atlantic Press Kft.
Oldalak száma: 364
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635570188
Méret: 205 mm x 140 mm x 30 mm


3 990 Ft



HIBA

 HIBA



A könyv 30 fejezete az élet legfontosabb területeit érintik, legyen az szerelem, álmok, nőiesség, párkapcsolat, gyereknevelés vagy pénzügyek. Őszintén és hitelesen beszélek ezekről, hiszen minden, amiről írok, azt átéltem, megéltem és határozottabb lettem általuk. Hiszem, hogy kortól és élethelyzettől függetlenül mindenki hasznosítani tudja a benne foglaltakat. Ezzel a könyvel szeretnék visszaadni a követőimnek. Jó olvasást!

Termékadatok
Cím: Hiba [előrendelhető]
Szerző: Vasvári Vivien
Kiadó: Vasvári Vivien
ISBN: 9786150087320

2 990 Ft



THE BEATLES

 THE BEATLES




Az eredeti angol kiadással egy időben magyarul is olvasható lesz az új Beatles-filmhez kapcsolódó exkluzív könyv!

1969 januárjában a Beatles azzal a nagyszabású tervvel vágott neki az új esztendőnek, hogy egy különleges show keretében filmre veszik, ahogy dalokat írnak és próbálnak, majd előadják őket közönség előtt. A később Get Back néven ismertté vált projekt kétszeresen is visszatérést jelentett, hiszen az együttes ekkor már két és fél éve nem koncertezett, a kísérletező korszakukat követően pedig vissza akartak kanyarodni az eredeti rockos gyökerekhez. Egy hónapon keresztül kamerák és mikrofonok rögzítették minden szavukat, ám hogy végül mi valósult meg az elképzelésekből, azt meséli el az akkor rögzített dialógusok alapján ez a fotókkal gazdagon illusztrált kötet, amely szorosan kapcsolódik a Peter Jackson rendezte, azonos című új Beatles-filmhez.

Termékadatok
Cím: Get Back
Szerző: The Beatles
Fordító: Ipacs Tibor
Kiadó: Helikon Kiadó
Oldalak száma: 240
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634796725
Méret: 301 mm x 252 mm

9 999 Ft



2021. november 25., csütörtök

AMIKOR MINDEN VÉGET ÉR

 AMIKOR MINDEN VÉGET ÉR




"Átgondolt, eredeti és megható." - Jill Childs, nemzetközi bestsellerszerző

"Készülj fel, mert összetöri a szíved." - Woman & Home

"Bölcs, gyengéd és igaz." - Liane Moriarty, New York Times bestsellerszerző

"Gyönyörű, szívszorító, reményt adó." - Joshilyn Jackson, New York Times bestsellerszerző

Max és Pip a legösszetartóbb házaspár a világon. Tökéletes barátok és szeretők - szétválaszthatatlanok. Ám kisfiuk egyszer csak megbetegszik, és az orvosok a szülők kezébe helyezik a gyermek sorsát. Életükben először Max és Pip nem értenek egyet. Mivel képtelenek döntésre jutni a rettenetesen nehéz kérdésben, bíróságra kerül az ügy. Mindketten más sorsot képzelnek el a fiuknak. De mi lenne, ha mindkét jövőkép megvalósulna?

#1 Sunday Times bestsellerszerző, Clare Mackintosh szívbe markolóan és sodró erővel tárja fel a szerelem, a házasság, a szülői lét és a járatlan utak titkait. A mélyére ás egy kérdésnek, amelyet egyetlen szülő sem akar hallani soha, és megmutatja, mi történt és mi történhetett volna, ha az anya vagy az apa álláspontja kerekedik felül. Egy csodálatos és szívszorító olvasmány Jodi Picoult rajongóinak.

"Felemelő." - Adele Parks, Sunday Times bestsellerszerző

"Megindító." - Lisa Jewell, New York Times bestsellerszerző

"Lélegzetelállító és lehengerlő." - Sunday Post

Termékadatok
Cím: Amikor minden véget ér
Szerző: Clare Mackintosh
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 400
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635702176

4 299 Ft



DOPPLER 

 DOPPLER 



Andreas Doppler mintaszerű életet élő, norvég családapa: felesége csodás asszony, gyerekei nagyszerűek, jövedelme stabil, a háza szép nagy. Más szóval a tökéletesség már-már elviselhetetlen méreteket ölt, megágyazva egy klasszikus, skandináv bekattanásnak. Irigykedve nézzük, ahogy lerázza társadalmi béklyóit, és a természet hívó szavát követve az Oslo fölötti erdőségekbe költözik, totemoszlopot farag, és mély barátságot köt egy széplelkű jávorszarvassal.

A Doppler az életközepi válság regénye, a férfilélek mélyén lázadozó kisfiú diadala a felnőtt világgal szemben.

Doppler a civilizációkritika regénye is, és bár nem mond újat a fogyasztói társadalom infantilizmusáról, szelíd naivitása mégis arra késztet, hogy újragondoljuk a közhelyek sorába száműzött örök kérdéseket.

Erlend Loe a magyar olvasók körében is méltán népszerű Doppler-trilógia első kötetében a szabadság kereséséről, a határok feszegetésről, sőt azok átlépéséről ír, fantasztikusan kifinomult humorával pedig feltárja az odavezető utat kísérő ellentmondásokat is.

Az abszurd humorú kultregény főhőse korunk sikeres és okos embere, Andreas Doppler, aki nem akar többé korunk sikeres és okos embere lenni. Hirtelen elhatározásból felmond a munkahelyén, és kiköltözik az erdőbe. Vadember lesz. Túlkoros viking Maugli, modern Robinson, aki minden nehézség ellenére megkísérli függetleníteni magát a civilizáció romboló hatásaitól és béklyózó kötöttségeitől. Harcot vív... talán azért, hogy megtalálja önmagát. S az örökös küzdelem közepette egyre őszintébbé és szerethetőbbé válik.

2017 tavaszán a Doppler című regény már hangoskönyvként is megvásárolható lesz: Rudolf Péter színművész előadásában.

Termékadatok
Cím: Doppler
Szerző: Erlend Loe
Fordító: Lőrincz Balázs Bendegúz
Kiadó: Scolar Kiadó
Oldalak száma: 192
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635094295
Méret: 190 mm x 115 mm
2 950 Ft



ELSŐ VILÁGATLASZOM

 ELSŐ VILÁGATLASZOM



Pillanatkép a világunkrólFedezd fel a Föld legmagasabb hegyeit, legnagyobb erdőit és legmélyebb óceánjait, és ismerd meg a bolygónkon élő embereket és állatokat! Tudj meg többet az ókori műemlékekről, híres épületekről és különleges élőhelyekről. Ismerkedj meg a különböző nemzetekhez kötődő sportágakkal, különféle országok ételeivel, öltözékével, kultúrájával és az ott beszélt nyelvekkel. Tudj meg többet a valamennyiünket érintő problémákról, a környezetszennyezésről, az éghajlati változásokról, a vadvilág védelméről, és arról, hogy miként őrizhetjük meg bolygónkat a következő generációk számára.

Termékadatok
Cím: Első világatlaszom
Szerző: David Owen
Kiadó: Kreatív Kiadó, Marosvásárhely
ISBN: 9786066469050

3 990 Ft



LEWIS HAMILTON

 LEWIS HAMILTON


Lewis Hamilton 2020-ban mind a futamgyőzelmek, mind a világbajnoki címek terén felzárkózott Michael Schumacher mellé, és vele együtt viseli a "minden idők legsikeresebb autóversenyzője" címet, emellett ő a valaha élt legnagyobb brit Formula-1-es pilóta is.

Már 2007-es bemutatkozó idényével világszerte rajongók millióit nyerte meg, hogy a rákövetkező évben minden idők legfiatalabb világbajnokaként vonuljon be az F1 történetébe. Habár az azóta eltelt években is folyamatosan róla szóltak a szalagcímek - hol Nico Rosberggel és Sebastian Vettellel folytatott párharcával, hol viharos párkapcsolataival került a címlapokra -, a rázúduló médiafigyelem dacára megmaradt hihetetlenül tehetséges és a végletekig elszánt profinak, aki kitartóan uralja a motorsport világát.

Alapos és olvasmányos életrajzával a népszerű sportújságíró, Frank Worrall nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy nyomon kövesse a világ leggyorsabb emberét. Egy rendkívüli fiatalember történetét ismerhetjük meg, aki előtt már újonc korában is olyan élő legendák tisztelegtek, mint Sir Jackie Stewart, és akiből idővel sokszoros világbajnok és Nagy-Britannia legsikeresebb sportolója lett.

Termékadatok
Cím: Lewis Hamilton
Szerző: Frank Worrall
Fordító: Babits Péter
Kiadó: Central Könyvek
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789633249284

4 980 Ft



2021. november 24., szerda

RECEPCIÓS KISASSZONYOK

 RECEPCIÓS KISASSZONYOK



1925. Bécs

A Recepciós kisasszonyok folytatásában újra az arany húszas években találhatja magát az olvasó, egy korban, ahol a változás szele nem csupán a női lelkeket kuszálja össze, hanem egy identitását vesztett nagyváros minden szegletét is. Miként alakul Dalma, Berta és Liselotte sorsa a neves bécsi hotelben? Létezik-e felhőtlen boldogság? Honnan tudhatjuk, hogy jó úton járunk-e?

Politikai és erkölcsi vívódások, mély érzelmek és a múlt hatalma szövik át Palotás Petra fordulatokkal teli, korhű regényét, a Recepciós kisasszonyok második részét.

Termékadatok
Cím: Recepciós kisasszonyok
Szerző: Palotás Petra
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Sorozat: Recepciós kisasszonyok-sorozat
Oldalak száma: 320
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635702336

4 299 Ft



UDVARHELYSZÉKI NÉPMESÉK

 UDVARHELYSZÉKI NÉPMESÉK



Vadrózsák címmel 1863-ban jelent meg Kriza János és munkatársainak székely népköltési gyűjteménye. Népdalok és balladák, gyermekjátékok, mondókák, találós kérdések, szólások és közmondások, táncszók, valamint háromszéki és udvarhelyszéki népmesék olvashatók benne. Udvarhelyszék Székelyföld nyugati részén fekszik, az egykori székely székek egyike, önálló tájegység. A Vadrózsákban nyolc udvarhelyszéki népmese jelent meg. Ez a kötet válogatást nyújt a 19. században gyűjtött mesékből, gyermekek számára átdolgozott változata a korabeli udvarhelyszéki nyelvjárást tükröző szövegeknek.k számára átdolgozott változata a korabeli udvarhelyszéki nyelvjárást tükröző szövegeknek.

Termékadatok
Cím: Udvarhelyszéki népmesék
Szerző: KRIZA JÁNOS
Kiadó: Kreatív Kiadó, Marosvásárhely
ISBN: 9786066469081

2 990 Ft



VADON TERMŐ BOGYÓK

 VADON TERMŐ BOGYÓK



Vadon termő bogyók gyűjtése és felhasználása
Ez a kis kötet könnyed bevezetést ad a vadon termő bogyók szüretelésének művészetébe, mégpedig a 12 legfinomabb, őshonos bogyós gyümölcs ismertetésén keresztül. Ragyogó fotók, részletes rajzok és a fajok élőhelyének bemutatása segítenek abban, hogy minél alaposabb ismereteket szerezzünk ezekkel a gyümölcsökkel kapcsolatban. A szerző minden egyes fajról részletes leírással szolgál, tippekkel segít a bogyók megtalálásában, felhívja a figyelmünket arra, hogy milyen ártalmas termésekkel téveszthetjük őket össze, és remek recepteket is kapunk. Ennek az útmutatónak a segítségével még abszolút kezdők számára is könnyűvé válik a gyűjtögetés.


Termékadatok
Cím: Vadon termő bogyók
Szerző: Otmar Diez
Kiadó: Sziget Kiadó Bt.
Oldalak száma: 120
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786155723513

2 500 Ft



AZ ELVESZETT VÁROS

 AZ ELVESZETT VÁROS



A VILÁG LEGNAGYOBB KÓDFEJTŐJE.  MINDENKI RÁ VADÁSZIK.  Amikor a Big Ben órája hirtelen megáll, a kódfejtő zseninek, William Wentonnak azonnal vissza kell térnie a Kutatóintézetbe. Egy titokzatos ügynök azzal a feladattal bízza meg, hogy vigyázzon egy hatalmas erejű ősi fegyverre. William hamarosan a London alatti, rég elfeledett alagutak labirintusában találja magát.  Eltemetett titkok, egy tengeri robotszörny és életének eddigi legnehezebb kódja... Williamnek minden tudására szükség lesz a túléléshez!

Termékadatok
Cím: Az Elveszett Város - William Wenton 3. [eKönyv: epub, mobi]
Szerző: Peers, Bobbie
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634375517

2 999 Ft



KRIPTOPORTÁL 

 KRIPTOPORTÁL 


William Wenton a világ legjobb kódfejtője. De van olyan feladvány, amely rajta is kifog. A fiú visszatér nagyapja titkos intézetébe, ahol azonban időközben minden megváltozott. William szobája most egy börtöncellára hasonlít, az épület biztonsági robotokkal van tele, és szigorú szabályokat vezettek be. Az intézkedések oka a pincében lefagyasztva fekvő férfi, Abraham Talley, aki korábban William életére tört. Ám a fiú elől eltitkolnak valamit - és mindenkit rettegésben tart valami... Vagy valaki? William talán csak régi barátjában, Isciában bízhat. Kettejükre vár a feladat, hogy kiderítsék, mi okozza a fiú különös rohamait, és ki az a félelmetes, kísértetként közlekedő alak az intézetben. Mit akarhat a fiútól? És vajon milyen világba vezet át a Kriptoportál? A William Wenton kötetek közel 40 nyelven jelennek meg világszerte. Az első rész, A Lurídiumtolvaj megfilmesítési jogát a nagy sikerű Kódjátszma rendezője vásárolta meg.

Termékadatok
Cím: Kriptoportál - William Wenton 2. 
Szerző: Peers, Bobbie
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634373636

2 999 Ft



2021. november 23., kedd

A MEG NEM ÉRTETT NŐK

 A MEG NEM ÉRTETT NŐK



Molnár Ferenc-sorozatunk legújabb kötetét átlengi a századelős hangulat.

Bohózatok, tragédiák, tragikomédiák... bennük a feleség-szerető-férj-háromszög újabb és újabb rejtélyei, emberi és társadalmi konfliktusok jelenetekbe és felvonásokba zsúfolt esszenciája - Molnár-módra. A szerző népszerűsége töretlen mind itthon, mind a világ nagyszínpadain - ez a kötet azonban más.

Ismeretlen és kevéssé ismert, vagy teljességgel elfeledett Molnár-darabok és -villanások gyűjteménye, amelyek közt pazar egyperces bohózat és három felvonásos darab egyaránt található. A dialógusmester Molnár újra és újra megcsillogtatja bennük páratlan tehetségét.

Termékadatok
Cím: A meg nem értett nők - Színművek I.
Szerző: MOLNÁR FERENC
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalak száma: 320
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635430970
Méret: 183 mm x 124 mm x 25 mm

3 990 Ft



A FÉRFI, AKI KÉTSZER HALT MEG

 A FÉRFI, AKI KÉTSZER HALT MEG



A csütörtöki nyomozóklub folytatása!

A következő csütörtökön újra együtt a nyomozóklub.

Elizabeth levelet kapott egy régi kollégájától, aki fontos szereplő volt a nő életében. A férfi most a segítségét kéri egy olyan üggyel kapcsolatban, amelyben ellopott gyémántok és egy rettegett maffiafőnök is szerepel, és ami miatt veszélyben forog az élete.

Miközben egyre nő a halottak száma, Elizabeth csatasorba állítja Joyce-t, Ibrahimot és Ront a kíméletlen gyilkos utáni hajszában. És ha még a gyémántokat is megtalálnák, az lenne csak az igazi ráadás.

Ezúttal azonban egy olyan ellenséggel néznek szembe, akinek nem jelentene különösebb gondot eltenni négy öregembert az útból. Vajon képes lesz a csütörtöki nyomozóklub elkapni a gyilkost, mielőtt ő kapná el Elizabethéket?

"Richardnak vele született képessége van arra, hogy ösztönös humorérzéke a szereplőkben és a párbeszédekben is megmutatkozzon." - Kate Atkinson

"Osman újabb, humorral és érzelmekkel teli remekművet írt. Imádtam." - Harlan Coben

"Osman a bűnügyi regények új nagy reménye." - Daily Mail

"Egyszerűen imádtam a regényt. Osman másodszor is megcsinálta, ráadásul jobban, mint elsőre." - Philippa Perry

Termékadatok
Cím: A férfi, aki kétszer halt meg
Szerző: Richard Osman
Fordító: Orosz Anna
Kiadó: Agave Könyvek
Sorozat: A csütörtöki nyomozóklub
Oldalak száma: 368
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634199557

4 480 Ft



2021. november 22., hétfő

A FÁK TITKOS ÉLETE

 A FÁK TITKOS ÉLETE


Az erdő a csönd, az érintetlen természet, a mese és a titkok birodalma. Egy hely, ahol bármi megtörténhet.

Peter Wohlleben, a neves német erdész a fák titkos életébe enged betekintést, és meglepő dolgokat tár fel. Mert az erdőben ámulatba ejtő dolgok történnek: a fák beszélgetnek egymással. Nemcsak utódaikról gondoskodnak odaadóan, de idős és beteg szomszédaikat is ápolják. A fák éreznek és emlékeznek. Hihetetlen? Pedig igaz!

Peter Wohlleben fényt visz az erdő sűrűjébe, és bepillantást enged egy titokzatos világba. A fák eddig nem is sejtett képességeiről írott lebilincselő tudományos esszéiben a legújabb felfedezéseket éppúgy figyelembe veszi, mint saját tapasztalatait és érzéseit. És az olvasó nem győz álmélkodni a természet csodáin.

"Tanulságos, mély empátiával megírt könyv, amely lehetővé teszi számunkra, hogy új szemszögből lássuk az erdőt. Peter Wohlleben könyve az erdőhöz intézett szerelmi vallomás." - Literatur Spiegel

Peter Wohlleben (1964) már kisgyermekként természetvédő akart lenni. Erdőgazdálkodást tanult, és több mint húsz éven át a tartományi erdőfelügyelőség alkalmazottjaként dolgozott. Hogy ökológiai elképzeléseit a gyakorlatba is átültesse, felmondott, és napjainkban az Eifel-hegységben vezet egy környezetbarát erdőgazdaságot, ahol az őserdők visszaállításán munkálkodik. Számos tévéműsor vendége, előadásokat tart és gyakorlatokat vezet; több erdővel és a természetvédelemmel foglalkozó mű szerzője.
Magyarul ez az első könyve.

Termékadatok
Cím: A fák titkos élete
Szerző: WOHLLEBEN, PETER
Fordító: Balázs István
Kiadó: Park könyvkiadó
Oldalak száma: 220
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633558270
Méret: 210 mm x 140 mm

3 950 Ft



A BOLDOGSÁG HIPOTÉZISE

 A BOLDOGSÁG HIPOTÉZISE



Jonathan Haidt azt vizsgálja, honnan ered a boldogság, és ennek kapcsán milyen elméletek bukkantak fel a történelem során.A modern tudományos kutatások fényében Haidt ősi bölcsességek nyomába ered, hogy belőlük megfogalmazhassa a lehetséges tanulságokat, és megvilágítsa, ezek hogyan is alkalmazhatók a mindennapi életben.

A szerző tíz gondolatot állít a középpontba, amelyeket a múlt nagy filozófusai és gondolkodói - Buddha, Konfuciusz, Platón, Jézus, Marcus Aurelius, Mohamed és mások - a kiegyensúlyozott és boldog életről vallottak, és egyben különféle recepteket ad számunkra, hogy megtalálhassuk a mindennapjainkban a legfontosabb célokat, és egyáltalán választ találhassunk az ősi kérdésekre: "Mi életünk értelme?" "Hogyan éljünk boldogan?"

A boldogság hipotézise arról szól, hogyan tudunk egymással kijönni, boldogságra lelni, erkölcsi és pszichés értelemben fejlődni, és célt és értelmet találni az életben.

"Ez az üde és egyéni hangú könyv bepillantást nyújt abba, hogy az emberek a különféle történelmi korszakokban és kultúrákban miképp vélekedtek a boldogságról. Élvezetes, fontos és rendkívül olvasmányos munka." - Csíkszentmihályi Mihály

"Humánus, szellemes és egyben megnyugtató olvasmány... Briliánsan ötvözve nyújt bepillantást az ősi kultúrákba és egyben a modern pszichológiába." - The Times

Termékadatok
Cím: A boldogság hipotézise
Eredeti cím: The Happiness Hyphotesis
Szerző: Jonathan Haidt
Fordító: Papolczy Péter
Kiadó: Corvina Kiadó
Oldalak száma: 328
Megjelenés: 2021. november 15.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789631367799
Méret: 214 mm x 138 mm

4 990 Ft



2021. november 19., péntek

FEKETE SZÍV

 FEKETE SZÍV



Cassel Sharpe pontosan tudja, hogy bérgyilkosnak használták, de próbál megszabadulni a múltjától. Próbál jó útra térni annak ellenére, hogy a családjában számos hivatásos szélhámos is van, és ezért a hazugság és megtévesztés mindennél természetesebb számára. Próbálja a helyes megoldást választani, bár a lány, akibe szerelmes éppen az, akit ha van egy kis esze, messze elkerül. Próbálja meggyőzni magát arról, hogy az lesz a legokosabb, ha a Szövetségiek rendelkezésére bocsátja a képességeit annak ellenére, hogy a kormány képviselőiben egész életében ellenséget látott.

Ugyanakkor miközben az édesanyjának bujkálnia kell, a szerelme éppen arra készül, hogy csatlakozzon a maffiához, ráadásul korábban titokban tartott részletek kerülnek napvilágra, a jó és rossz közötti határvonal egyre jobban elmosódik. Amikor pedig a Szövetségiek arra kérik Casselt, hogy éppen azt tegye, amivel kapcsolatban megfogadta, hogy soha nem teszi még egyszer, már csak saját magára hagyatkozhat, hogy eldöntse, mi a szélhámosság, és mi az igazság. Ebben a veszélyes játékban, amiben a saját élete a tét, lehet, hogy kénytelen lesz mindennél kockázatosabb szerencsejátékba fogni - ezúttal a szerelméért.


Termékadatok
Cím: Fekete szív (Átokvetők 3. könyv) - Puha borítós
Szerző: Black, Holly
Fordító: Császár László
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
Sorozat: Vörös pöttyös könyvek
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633992074
Méret: 204 mm x 136 mm

2 999 Ft



A ZABOLÁTLAN

 A ZABOLÁTLAN



Edward Craven különleges megbízatással tér vissza a napóleoni háborúkból, amelyet közvetlenül a miniszterelnöktől kapott.
Rövid úton annak az embernek az alkalmazásában találja magát, aki eget-földet megmozgatott azért, hogy előkerítse őt. Csakhogy Redcliff grófjának zabolátlan öccse nem szokott megfutamodni a kihívások elől.

Sophie Valentine, Ashford grófjának rejtegetett lánya egyedül éli az életét vidéki birtokukon, és közben fényűző bálokról álmodozik. Egy nap egy titokzatos idegen jelenik meg az otthonában, akiről azonnal tudja, hogy nem az, akinek mondja magát. Mégis, ahelyett, hogy felfedné a férfit apja előtt, egymaga szeretné kideríteni, ki ő valójában.

Vajon Edward le tudja leplezni Ashford ténykedését, mielőtt kiderülne a titka? És Sophie képes lesz szembeszállni az édesapjával egy olyan férfiért, akinek a kiléte is hazugság?

Termékadatok
Cím: Emily Hart - A korona lovagjai 3. - A zabolátlan
Szerző: Emily Hart
Kiadó: Book Dreams
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635860326

4 500 Ft

2021. november 17., szerda

AZ ÉV MAGYAR SCIENCE FICTION ÉS FANTASYNOVELLÁI 2021

 

AZ ÉV MAGYAR SCIENCE FICTION ÉS FANTASYNOVELLÁI 2021



Biológiai gépek és vízi tündérek, élmunkás táltosok és underground vámpírkolóniák, hullámok fehérítése és játék a halállal: a 2018-ban indult antológiasorozat idei kötetében tizenöt különös és izgalmas novella található ismert és új szerzőktől.

Termékadatok
Cím: Az év magyar science fiction és fantasy novellái 2021
 
Kiadó: GABO KIADÓ
Oldalak száma: 336
Megjelenés: 2021. november 13.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635662241

4 490 Ft



2021. november 16., kedd

CALTH PENGÉI

 CALTH PENGÉI



Miután a Primaris űrgárdistává válik, Uriel Ventris a Roboute Guilliman által irányított hadjáratban részt vevő egység, a Negyedik Század harcosait az Ultramar határvidékének egyik bolygójára vezeti. A Sycorax, amely hajdan az orkok ellen vívott háborúk hadszíntere volt, most a letűnt idők ködéből előkerült ellenség, a nekronok támadása alatt áll.

Az Ultragáristák már korábban is szembenéztek ezekkel az iszonyatos idegen lényekkel, de Uriel érzi, a Sycoraxon a saját múltjából előbukkant ellenség mozgatja a szálakat, így valójában egy régi ügy lezárásáról és az Impériummal szembeni adósság megfizetéséről van szó

Miközben az egyik elpusztított város mélyén csapdába esve Uriel csatába vezeti Calth Pengéit, hozzá kell szoknia új inkarnációjához, a tényhez, hogy most már ő is Primaris. Ez olyan kihívást jelent számára, amely nem csak a lelkét teszi próbára, de harcosként is komoly feladat elé állítja.

Termékadatok
Cím: Calth Pengéi
Eredeti cím: Uriel Ventris: The Swords of Calth
Szerző: Graham McNeill
Kiadó: Tuan Könyvkiadó
Oldalak száma: 256
Megjelenés: 2021. november 12.
ISBN: 9786156075994


4 690 Ft



GYILKOS LÁJKOK

 GYILKOS LÁJKOK


A sajtószabadság elleni támadásokról való beszéd idehaza erősen fókuszál Orbán Viktorra. A bírálatok alapja erős, mivel a magyar miniszterelnök sokat tett azért, hogy a független média helyzete mind rosszabbá váljon. Ám ha minden energiáját e célra fordítja, akkor sem lenne képes annyi kárt okozni a szabad nyilvánosságnak, mint a Facebook. Ez a szöveg arra tesz kísérletet, hogy bemutassa, a liberális demokrácia mély belső ellentmondásai miként ágyaztak meg a legsúlyosabb fejleményeknek a Facebook médiaroncsolásától a fake news világhódító útjáig. A kötet ugyanakkor vidám disztópia: bár sötétre festi a nagy képet, egyúttal állítja, hogy a mindennapok valósága világos, mert az újságírás tartja magát. Még nem hitte el mindenki, hogy nincs igazság.

Termékadatok
Cím: Gyilkos lájkok
Szerző: Pető Péter
Kiadó: Noran-Libro Kiadó
Oldalak száma: 136
Megjelenés: 2021. november 10.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635173310
Méret: 195 mm x 125 mm

2 990 Ft



HOGYAN VESZETT EL A FELVIDÉK?

 HOGYAN VESZETT EL A FELVIDÉK?



A felvidéki születésű Szviezsényi Zoltán egyebek mellett tanár, miniszteri tanácsos, a Nemzeti Kisebbségek Minisztériumában a Tót Főosztály vezetője volt. Szviezsényi, aki maga is szlovák származású, vázolja nemcsak a szlovák nép történelmét, de elemzi az első Csehszlovák Köztársaság létrejöttét is. Bemutatja a politikai légkört, a cseh propagandát, az I. világháborút, a Monarchia szétverését és a Felvidék elfoglalását. De ír a szlovák önrendelkezési törekvésekről, a szlovákok és a csehek viszonyáról, illetve a szlovákok magyar honban maradásának szándékáról is. A könyv rámutat, milyen hazugságokat, csalásokat, lopásokat, szörnyűségeket követtek el a csehek a magyarokkal és "testvérnemzetükkel", a szlovákokkal szemben. Ugyanakkor szembenézés is, hiszen rámutat a magyarok által a múltban elkövetett politikai hibákra. A szerző saját bőrén tapasztalta meg a Felvidék elfoglalását, üldöztetését és halálos ítéletét, amiért elhagyni kényszerült hazáját.

Termékadatok
Cím: Hogyan veszett el a Felvidék?
Szerző: Szviezsényi Zoltán
Kiadó: Trianon Kutatóintézet
Oldalak száma: 196
Megjelenés: 2021. november 12.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786158169295
Méret: 270 mm x 121 mm

2 500 Ft





2021. november 15., hétfő

KÜLÖNBEN DÜHBE JÖVÖK

 KÜLÖNBEN DÜHBE JÖVÖK



Meghökkentően őszinte önéletrajz a hagymás bab és a pofonok nagymesterétől. Bár westernfilmek hőseként ismerte meg a nagyvilág, Carlo Pedersoli sokkal több ennél: forgatókönyvíró, dalszövegíró, úszóbajnok, olimpikon. Mielőtt aláírta első filmes szerződését, utolsó vízilabda-mérkőzését a magyar válogatott ellen vívta. Bud Spencer, akit 1991-ben a Time a leghíresebb olasznak nevezett, könyvében megható öniróniával mesél gyermekkoráról, a sportolóként töltött évekről, arról, hogy hogyan került bele szinte véletlenül a filmek világába, barátságáról Terence Hill-lel, a tengerentúli élményeiről és végül a visszatéréséről Rómába.

Termékadatok
Cím: Különben dühbe jövök
Szerző: Bud Spencer
Kiadó: Open Books
Oldalak száma: 248
Megjelenés: 2021. november 12.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635720934

3 999 Ft



2021. november 14., vasárnap

MESÉK, MELYEK MEGTANÍTOTTAK SZERETNI

 MESÉK, MELYEK MEGTANÍTOTTAK SZERETNI



Egy intim és gyengéd regény-, és kézikönyv, a boldogság kereséséről.

Demian egy középkorú férfi, aki nehezen tud szembenézni a mindennapok gondjaival, a problémákkal a munkájában, a házasságában. Új utakra és élményekre vágyik.

Ekkor határozza el,hogy hosszú idő után ismét felkeresi a szokatlan eszközökkel operáló különleges pszichoterapeutát, Jorge-t.

Jorge minden egyes alkalommal elmesél egy történetet:mindig az adott helyzethez illőt.

Meséket, melyek segítenek régi barátjának legyőzni félelmeit, és megtalálni újra az útját a boldogsághoz.

Meséket, melyek nekünk is segítenek jobban megismerni önmagunkat, kapcsolatainkat, félelmeinket. És segítenek megtalálni a saját utunkat az életben.

Jorge Bucay világhírű argentin pszichoterapeuta, író . Könyvei több mint 1o millió példányban fogytak el világszerte.

Termékadatok
Cím: Mesék, melyek megtanítottak szeretni
Szerző: Jorge BUCAY
Kiadó: MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ
Sorozat: Jorge Bucay
Oldalak száma: 300
Megjelenés: 2021. november 15.
Kötés: Kartonborított, ragasztott
ISBN: 9786156186096
Méret: 200 mm x 125 mm

3 850 Ft



A lurídiumtolvaj

 A lurídiumtolvaj



Elolvasta a főcímet: A világ legbonyolultabb kódja Norvégiába érkezik, állt ott öles betűkkel. William már legalább százszor olvasta, de most újra végigfutotta. Szemügyre vette a fényképen szereplő titokzatos fémhengert, amelyen a legjobb kriptológusok egy maroknyi csoportja dolgozott több mint három éven át, most pedig a világ legnehezebb kódjaként tárták a világ elé. Az a hír járta, hogy szinte lehetetlen megfejteni. A leghíresebb kódfejtők közül már többen is megpróbálkoztak vele, de nem jártak sikerrel. És most végre Norvégiába érkezett. Hamarosan a saját szemével fogja látni. Alig várta már. A kiállítás holnap továbbköltözik Finnországba. Úgyhogy most vagy soha.

 

Termék adatok
Cím: A lurídiumtolvaj
Szerző: Bobbie Peers
Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft
Oldalak száma: 240
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786155591501
 

2 999 Ft



SAKK MINDENKINEK

 SAKK MINDENKINEK


Cím: Trend Bookazine - Sakk mindenkinek
 
Kiadó: IQ PRESS KFT.
Sorozat: Trend Bookazine
Megjelenés: 2021. november 12.
ISBN: 9786156344090

2 990 Ft



SZÁMLÁLD MEG A CSILLAGOKAT

 SZÁMLÁLD MEG A CSILLAGOKAT



1943-at írunk. A Koppenhágában élő tízéves Annemarie Johansen élete sajátos keveréke a hétköznapi otthoni és iskolai életnek, az élelmiszerhiánynak és a náci katonák állandó jelenlétének. A bátorságról úgy gondolja, hogy az a mesebeli páncélos lovagok erénye, az ő életében nem sok szerepe lehet.
Amikor a német megszállók elkezdik a dániai zsidók összegyűjtését, Johansenék befogadják Annemarie legjobb barátnőjét, Ellen Rosent, s ettől kezdve a külvilág felé ő is a család tagja lesz. A két kislánynak nagy lélekjelenlétre van szüksége, amikor a késő éjszaka a házba érkező náci tiszt arról faggatja őket, miért nem szőke Ellen is, mint a testvérei.

A könyv olvasói - a főhős kislány nézőpontjából - megismerik a dániai ellenállást, azt a bravúrt, ahogyan csaknem a teljes zsidó lakosságot - mintegy hétezer embert - csónakokon, kis hajókon átmenekítették Svédországba. Lois Lowry története arra emlékeztet, hogy a háború és a terror idején is létezhet büszkeség és emberi tartás.

Termékadatok
Cím: Számláld meg a csillagokat
Szerző: Lois Lowry
Fordító: Bátori Tamás
Kiadó: Animus Könyvek
Oldalak száma: 144
Megjelenés: 2021. november 12.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633248713


2 490 Ft



2021. november 13., szombat

VIRGIN RIVER

 VIRGIN RIVER


A nagysikerű Netflix sorozat alapjául szolgáló újabb regény!

Egy év alatt immár másodszor toppan be éjnek idején egy asszony Virgin Riverbe, hogy végre a háta mögött tudja a múltat.

John "Preacher" Middleton egy esős októberi estén éppen be akarja zárni a bárt, amikor egy fiatal nő nyit be hároméves kisfiával. Preacher, az egykori tengerészgyalogos, aki bőven tapasztalt fájdalmat, azonnal észreveszi, hogy egy válságos helyzet elől menekülnek, amikor meglátja, hogy az asszony csupa kék folt. Preacher szeretné megvédeni őket, és megbüntetni azt, aki ezt tette velük, de azonnal tudja, hogy most nem csak az ösztönös segíteni akarás hajtja. Paige Lassiter olyan érzéseket kavar fel ebben a szelíd óriásban, amiket Preacher sosem engedett elhatalmasodni magában.

Azután Paige volt férje is felbukkan Virgin Riverben. És ha van valami, amire a haditengerészet mottója - Semper Fi, azaz örök hűség - megtanította Preachert, akkor az az, hogy vannak dolgok, amikért érdemes küzdeni.

Termékadatok
Cím: Virgin River 2 - Shelter mountain
Szerző: Robyn Carr
Kiadó: MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ
Megjelenés: 2021. november 22.
Kötés: Kartonborított, ragasztott
ISBN: 9786156186430
Méret: 200 mm x 125 mm

3 990 Ft