2021. október 31., vasárnap

VÉRES VÁROS

 VÉRES VÁROS



"1944. március 19-én Magyarországot megszállták a német fegyveres erők. Bár a náciellenes értelmiség javarészét letartóztatták vagy elhurcolták, bőséggel akadtak kisebb-nagyobb csoportosulások, szervezkedések, amelyek olykor egymással konspirálva, máskor önálló utakat járva igyekeztek menteni a menthetőt: rávenni a kormányzót a németekkel való szembefordulásra, majd az október 15-ei sikertelen kiugrási kísérlet után - az egyre fokozódó veszélyekkel dacolva - a maguk eszközeivel küzdeni a nácik és a nyilasok ellen, megóvni a nemzeti vagyont és mindenekelőtt menedéket nyújtani az üldözötteknek.

Bartha Ákos hatalmas forrásanyagra támaszkodva és az összefüggéseket megvilágító erővel feltárva mutatja be a budapesti fegyveres ellenállás fordulatokban és pálfordulásokban igencsak gazdag történeteit. Könyvéből kiderül, hogy a második világháború alatt a magyar fővárosban működő német- és náciellenes erők zavarba ejtően sokféle ideológiai háttérrel és motivációval rendelkeztek: voltak köztük konzervatívok, legitimisták, kommunisták, liberális demokraták, cionisták, sőt radikális jobboldaliak is. Az ismertebb példák mellett a szerző részletesen szól a kiugrás előkészítésén dolgozó tiszti szervezkedésekről, a németellenes nacionalista-fajvédő csoportosulásokról, a Teleki tér környékén összpontosuló cionista fegyveres ellenállásról és az embermentésben fontos szerepet játszó kisegítő karhatalmi alakulatokról. Felbukkannak kalandorok, árulók, provokátorok, kommunista akciógárdisták, szó esik a fegyveres ellenállás árnyoldalairól - és természetesen arról is, hogy sokan még a legsötétebb órákban is képesek voltak bátran és emberségesen cselekedni.

Termékadatok

Cím: Véres város
Szerző: Bartha Ákos
Kiadó: Jaffa Kiadó
Sorozat: Modern magyar történelem
Oldalak száma: 424
Megjelenés: 2021. október 25.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634755272
Méret: 200 mm x 140 mm x 25 mm

4 199 Ft



VERHETETLEN PÁROS

 VERHETETLEN PÁROS


Hat évtizeddel ezelőtt, a Hannibál történelmi filmmel indult el Bud Spencer és Terence Hill közös filmes pályafutása.

Ebből a különleges alkalomból 60 pályatárs, köztük színészek, rendezők, segédrendezők, operatőrök, forgatókönyvírók, producerek, kaszkadőrök, akrobaták, látvány- és jelmeztervezők, zeneszerzők, asszisztensek és a színészpáros dublőrjei mesélik el személyes élményeiket a legendás pofonosztókkal kapcsolatban.

A különleges történetekből többek között azt is megtudhatjuk, miért nevezte Sergio Corbucci rendező Bud Spencert versenylónak, aki krémbombákkal és százkilós férfiak emelgetésével hozta formába magát a forgatásokra.

Kiderül az is, hogyan mentette meg a mackós mozgású bumburnyák Giuseppe Colizzi filmrendező fiának életét, és miért hagyta majdnem abba az egyik film forgatását egy nézeteltérés miatt. Megtudhatjuk, miért tépték össze először a később kasszasikert hozó Az ördög jobb és bal keze forgatókönyvét, és miért dobták a kukába az azóta világhírű slágerré vált film zenéjét. Kiderül, milyen tanácsokat adott a halálos parasztlengőket osztogató Bud Spencer a kezdő színésztársaknak, hogyan tanította lovagolni őket, milyen ingeket és cipőket szeretett hordani forgatások közben, és mi volt az a "Scopa" nevű nemzetközi kártyajáték, amelyet a forgatások szünetében Terence Hill-lel játszottak.

A stábtagok exkluzív interjúiból megtudhatjuk azt is, milyen ízletes ennivalókat fogyasztott Bud Spencer a pihenők alatt (többek között "orecchie di elefante"-t, azaz elefántfüleket), és hogyan csapott át a forgatás sokszor estig tartó közös buliba. Arra is fény derül, hogy milyen nehézségek árán sikerült filmet készíteni a Kolumbia és Venezuela között kitört véres polgárháború közepette a dzsungelben, és miért nem valósult meg a vékony színész és dagi haverjának nagy álma, hogy az Antillákon leforgassák a Mi, kalózok című filmet.

A kalandos történetek sorából az is megtudható, hogy a szőke, kék szemű, ravasz tekintetű színésszel hová mentek sétalovaglásra a film női szereplői, vagy hogy miként sikerült rávenni Bud Spencert, hogy minden közös filmjüknél az ő neve szerepeljen másodikként a stáblistán, de az is kiderül, miért keveredett Terence Hill késelésbe New York forgalmas főutcáján.

A könyv eddig soha nem hallott, érdekes történetek sokaságán keresztül mutatja be arról az oldaláról az olasz sztárpárost, amely eddig ismeretlen volt.

Termékadatok
Cím: Verhetetlen páros
Szerző: Király Levente
Kiadó: Macro-Media Bt
Sorozat: Bud Spencer és Terence Hill
Oldalak száma: 240
Megjelenés: 2021. október 25.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786150117928

4 199 Ft



FEDŐSZTORI

 FEDŐSZTORI


Trükkös titkosszolgálati játszmák, árulások, titkok és bűnök, meglepő fordulatok Dezső András új könyvében.

A Maffiózók mackónadrágban és a Magyar kóla című bestsellerek szerzője ismét egy zárt, a nyilvánosság előtt kevéssé ismert világba merül el és ragadja magával az olvasót. Egy olyan világba, ahol a legtöbbször semmi sem az, aminek látszik.

Megtörtént, ám hosszú időn át szigorúan titkos aktákban lapuló és eddig nem publikált magyar kémsztorik részletes rekonstruálásán túl a szerző felfedi mindazokat a módszereket, manipulációkat és játszmákat, amelyekkel a magyar és külföldi titkosszolgálatok dolgoznak egy folyamatosan változó világban, hol egymást segítve, hol egymás ellen - sokszor nemes, vagy nem túl nemes célok érdekében.

A Fedősztori nem csak azoknak az olvasóknak jelent újdonságot, akiknek a hírszerzők, kémek és ügynökök világa ismeretlen, hanem azoknak is, akik sokat tudnak erről a területről, akár úgy is, hogy egy-egy történeten keresztül magukra ismernek.

A szerző ősszel megjelenő, harmadik könyvében a hazai titkosszolgálatok és a Magyarországon is aktív külföldi titkosszolgálatok világába vezet be minket.

Dezső Andrást nem kell bemutatni senkinek, a volt indexes, jelenleg HVG-s oknyomozó újságíró neve egyet jelent a hitelességgel, kérlelhetetlen igazságkereséssel, és az izgalmas, szórakoztató, őszinte könyvekkel.

A nagy sikerű Maffiózók mackónadrágban és a Magyar kóla méltán népszerű szerzője, akinek első kötetei több tízezres példányban keltek el, sikerét több dolognak köszönheti. A társadalom számára fontos, ám gyakran elhallgatott, vagy kevésbé ismert témáknak megy utána, dolgozza fel olyan formában, mely a nagyközönség számára könnyen értelmezhető. Művei egytől-egyig hiánypótlók, könyveivel egyben közéleti missziót is teljesít, hiszen az általa feltárt, gyakran szenzitív témák amúgy nem kerülnének szóba.


Termékadatok
Cím: Fedősztori
Szerző: Dezső András
Kiadó: 21. Század Kiadó
Megjelenés: 2021. október 25.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635681150


4 290 Ft


Könyvesbolt

ILLATOK ŐRZŐJE

 ILLATOK ŐRZŐJE



Emmeline egy mindentől elzárt szigeten tölti varázslatos gyermekkorát apjával, aki az érzékelés útján tanítja őt a világ megismerésére. Egy dologról azonban nem beszél neki: honnan származnak a házukat beborító, titokzatos illatokat tároló fiolák, és az ezeket előállító szerkezet? Az évek múltával Emmeline kíváncsisága egyre nő, míg egy nap a lányt váratlan események lökik a szerelemmel, árulással, ambícióval és bosszúval teli külvilágba. Múltja megértéséhez követnie kell a nyomokat, amelyek elvezetik a rejtélyes illatok eredetéhez.

A fantasztikumot és családi drámát mesterien vegyítő Illatok őrzője az életünk legmélyebb titkait rejtő illatok kifürkészhetetlen és veszedelmes világába vezet minket.
Erica Bauermeister nagy sikerű regényét Reese Witherspoon is könyvklubjába választotta.

Termékadatok
Cím: Illatok őrzője
Eredeti cím: The Scent Keeper
Szerző: Erica Bauermeister
Kiadó: Alexandra Kiadó
Oldalak száma: 352
Megjelenés: 2021. október 30.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156187345
Méret: 208 mm x 140 mm x 28 mm

3 999 Ft






OMEGA A GITÁR MÖGÜL

 

OMEGA A GITÁR MÖGÜL



"- Már megint mit csináltál?! - förmedt rám édesanyám az ajtóban állva, pofonnak is beillő hangsúllyal. - Itt voltak az omegások. Téged kerestek valami üzleti ügyben. Egy órán át vártak, aztán elmentek, de azt mondták, holnap visszajönnek."

Így indult a legendás gitáros, Molnár György Elefánt pályafutása az Omegában 1967 augusztusában, a folytatást pedig az egész ország ismeri: elsöprő magyar és nemzetközi sikerek, a magyar rockzenét örökre megváltoztató slágerek és lemezek, az alkalmankénti összezördülések ellenére is összetartó alkotóközösség. A sokórányi beszélgetésen alapuló és több mint száz korabeli fotóval illusztrált Omega a gitár mögül nem Molnár György önéletrajza, és nem is az Omega története, de egy kicsit talán mindkettő. Pillanatfelvételek egy páratlanul gazdag, s ma már alig elképzelhető korszakból, életből, amely a szocializmus szűkös keretei között szökkent szárba és virágzott ki, és a vadkapitalizmusban ért a tetőpontjára. Kötelező olvasmány a zenekar rajongóinak - és azoknak is, akik hiteles nézőpontból szeretnék megismerni a magyar rockzene történetét.

Termékadatok
Cím: Omega a gitár mögül
Szerző: Molnár György-Tóth Péter
Kiadó: Alexandra Kiadó
Oldalak száma: 152
Megjelenés: 2021. október 29.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635822423
Méret: 250 mm x 176 mm x 17 mm


6 999 Ft



Szürke árnyékok Maya Banks

 Szürke árnyékok Maya Banks



A sorozat mindegyik kötete önálló történet - bár a szereplők és egyes motívumok visszatérőek, a regények sorrendiség nélkül olvashatóak.

KELLY GROUP INTERNATIONAL (KGI): Szupertitkos elit csapat, a Kelly fivérek családi vállalkozása.

ADOTTSÁGOK: Magas szintű intelligencia, kőkemény test, katonai előképzettség.

TEVÉKENYSÉGI KÖR: Válaszlépés emberrablás vagy túszejtés esetén.

A KGI megoldja azokat az ügyeket, amelyekkel az amerikai állami szervek nem boldogulnak...

P. J. és Cole gyakran vetélkedtek, hogy melyikük a jobb mesterlövész. Ugyanabban a KGI-csapatban teljesítettek szolgálatot, egyszerű, bajtársias viszonyban álltak egymással.
Egészen addig, amíg egy este megadják magukat a vágyaiknak...

Az egyéjszakás románcot követően bevetésre hívják őket, ami szörnyen rosszul sül el, ezért P. J. otthagyja a KGI-különítményt. Elhatározza, hogy a bajtársait nem rántja magával a baljós árnyak közé, ahova alá kell szállnia.

Cole fél évvel később még mindig P. J.-t keresi. A nőt viszont csak a bosszú hajtja. Játszmába kezd, amelynek során meg kell kérdőjeleznie mindent, amiben addig hitt.

Cole és a KGI-csapat tagjai azonban nem hagyják, hogy P. J. egyedül szálljon harcba. Még akkor sem, ha ehhez mindent fel kell áldozniuk.
A lojalitást, amely a KGI-hez fűzi őket, sőt az életüket is...

Maya Banks világhírű amerikai bestselleríró, több mint ötven regény szerzője. Egyaránt ír romantikus regényeket, történelmi románcokat és thrillert. A KGI-sorozat, amelynek kötetei a 21. Század Kiadónál jelennek meg, Maya Banks egyik legsikeresebb szériája. Maya Texasban él férjével és három gyerekével.

A KGI-sorozat eddig megjelent részei:
o A második esély - KGI-sorozat #1
o A szabadság kulcsa - KGI-sorozat #2
o A rejtőzködő - KGI-sorozat #3
o Suttogó angyal - KGI-sorozat #4
o Hajnali visszhangok - KGI-sorozat #5
o Napkeltekor, lágyan - KGI-sorozat #5,5
o Szürke árnyékok - KGI-sorozat #6

Termékadatok
Cím: Szürke árnyékok
Eredeti cím: Shades of Gray
Szerző: Maya Banks
Fordító: Lukács Andrea
Kiadó: 21. Század Kiadó
Sorozat: KGI-sorozat
Megjelenés: 2021. október 29.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635680405

3 990 Ft



2021. október 30., szombat

A karácsony ígérete Donna VanLiere

 A karácsony ígérete Donna VanLiere



Minden karácsonykor ígéretet kapunk a mennyből: a szeretet és a kegyelem ígéretét.
Hét évvel ezelőtt Gloria is tett egy ígéretet a férjének, annak halála előtt. Azóta minden karácsonykor elhelyez egy borítékot a karácsonyfán, benne egy emlékeztetővel, arról a bizonyos ígéretről. Gloria azonban nemcsak a férjének tett ígéretet, de önmagának is: megfogadta, hogy megtesz minden tőle telhetőt, hogy a rászorulókon segítsen. Legyen szó akár egy fiatal, egyedülálló anyáról, aki nem tudja kifizetni a villanyszámlát, akár egy olyan családról, akinek élelmiszersegélyre van szüksége, Gloria, a maga vehemenciájával, mindig megtalálja a módját, hogyan oldja meg a felmerülő problémákat. Kivéve egyet: amit a szomszédja, Miriam jelent. Miriam egy végtelenségig kritikus, folyamatosan elégedetlenkedő nő, aki nem szűnő gyanakvással tekint mindenre, amit Gloria tesz. Amikor ők ketten a sors szeszélye folytán szomszédokból lakótársak lesznek, az lesz a türelem és a hit végső próbája...
Ez a finom humorú, ugyanakkor mélyen megindító történet emlékeztet minket arra, hogy milyen fontos az elfogadás, és arra is, hogy "az élet mindig utat tör magának"...

Termékadatok
Cím: A karácsony ígérete
Szerző: Donna VanLiere
Kiadó: Lazi Kiadó
Oldalak száma: 176
Megjelenés: 2021. október 28.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789632675343
Méret: 18 mm x 122 mm x 197 mm


2 890 Ft



2021. október 29., péntek

Vírus Robin Cook

 Vírus Robin Cook



Nem felhőtlen nyaralásra készül Brian Murphy és családja. A Covid-19 járvány elől menekülnek Cape Codra, a kedvelt nyaralóhelyre az Atlanti-óceán partján. A kényszerű pihenés azonban nem tart sokáig, Emma, a feleség megbetegszik. Jobbnak látják, hogy hazautazzanak, de csak a kórház intenzív osztályáig jutnak el, ahol kiderül, hogy a nőnek súlyos fertőzése van. A vírust egy agresszív ázsiai tigrisszúnyog terjeszti, és úgy tűnik, sokkal fenyegetőbb mint a Covid-19. A család szörnyű helyzetbe kerül. Nemcsak a halálos kórral kell megküzdeniük, de az egészségügy tarthatatlan rendszerével és a betegbiztosítók pénzéhes mohóságával is. Pedig tenni kell valamit! A vírus csak egyet akar: áldozatokat.
Robin Cook legújabb orvoskrimije sürgető figyelmeztetés a klímaszennyezés ellen is, hiszen a tétlenség csak az agresszív vírusterjesztőknek kedvez.

Termékadatok
Cím: Vírus
Eredeti cím: Viral
Szerző: Robin Cook
Kiadó: Geopen
Oldalak száma: 400
Megjelenés: 2021. november 19.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635160969
Méret: 198 mm x 130 mm x 4 mm


3 990 Ft



Aki betölti a hiányt Mátrai Szilvia

 Aki betölti a hiányt Mátrai Szilvia




"Szórakoztató, elgondolkodtató, lélektanilag is hiteles történet arról, ahogy a múltunk alakítja jelenünket - ha hagyjuk." - Dr. Buda László pszichiáter

"A krimik feszültségével vetekedő szerelmi szálak teszik letehetetlenné Mátrai Szilvia első
könyvét." - Rácz Zsuzsa írónő

Vajon elég a nőnek a férfi és a férfinek a nő, hogy csillapítsák egymás lelkének sóvárgó éhségét?

Kollár Nelli bántalmazással teli gyermekkorát hátrahagyva sikeres pszichoterapeutaként dolgozik, nyugodt mindennapjai kutyája társaságában telnek, mígnem egyszer csak találkozik Tomival, aki miatt szédítő fordulatot vesz az élete.

Liptai Julcsi érzelmileg nélkülöző kislányból befolyásos nagyvállalati vezetővé küzdi fel magát, de negyvenes évei elején egyre erősödik benne a félelem, hogy már nem talál társat, és gyermeke sem lesz. Ekkor találkozik Szaszával, a tökéletes férj- és apajelölttel, aki ráadásul őrjítően vonzó.

Nyíri Kriszti, egykori biológus-kutató sorsa úgy alakul, hogy vidéki gazdálkodó életet kénytelen élni férjével és négy gyermekével. Esze ágában sincs házasságtörő viszonyba kezdeni, de amikor véletlenül Csabába botlik, ellenállhatatlan erővel zuhan bele a sok-sok év szeretettelen házasság okozta űrbe. Zuhanásából csak Csaba karja mentheti meg.

Mindhárom nő megéli a teljesség illúzióját egészen addig, míg Nelli kutyája ki nem szagol valami érdekeset.

Mátrai Szilvia első regénye lélektani korrajz a kiteljesedés kereséséről. Nelli, Julcsi és Kriszti sorsának különös összefonódásán keresztül jelenik meg a ma emberének egyik legnagyobb dilemmája: képesek vagyunk-e belátni, hogy hiábavaló a külső ingereket hajszolni, amikor valójában belső hiányosságaink miatt szenvedünk.

Termékadatok
Cím: Aki betölti a hiányt
Szerző: Mátrai Szilvia
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 272
Megjelenés: 2021. október 28.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635702930

4 199 Ft



2021. október 28., csütörtök

Rád hangolva A. L. Jackson

 Rád hangolva A. L. Jackson




Richard Ramsey a világhírű zenekar, a Carolina George új gitárosa. Tehetséges, karizmatikus és pokolian szexi. Csak hallgasd, ahogy játszik, és rabul ejt. Ám az ő figyelmét senki sem kelti fel, hisz a szívét szülővárosában hagyta évekkel ezelőtt. Sosem nézett vissza, de húga esküvőjét nem hagyhatja ki. Tudhatta volna, hogy Ő is ott lesz.

Violet Martin még mindig haragszik rá, amiért annak idején magára hagyta. Kisemmizve, a kapcsolatuk romjai között. Egyedül próbálta újra fölépíteni magát, és most éli az életét, amennyire tudja. De a múltbéli kötelék erős. Vonzalmuk végtelen. Csupán egy pillantás, és kettejük világa ismét összeolvad. Egy érintés, és a parázsból újra tűz lobban.

Csakhogy Richard sötét titkokat őriz. Ha megértette volna a hírnév igazi árát, már rájött volna, hogy
eladta a lelkét és az ár, amivel tartozik, megfizethetetlen. Képtelen elengedni Violetet, de a szerelem mindent megér?

A. L. Jackson, New York Times és USA Today bestsellerszerző legújabb sorozatában a Carolina George nevű countryzenekar tagjainak szerelmeiről mesél. Szenvedélyes kapcsolatok, fülledt éjszakák, siker és a reflektorfénytől űzött sebzett lelkek.

"Megdobogtatja a szívet és megérinti a lelket." - Modern Belle Books

"Mesterien szívfacsaró regény." - Claudia Burgoa, USA Today bestsellerszerző

Termékadatok
Cím: Rád hangolva
Szerző: A. L. Jackson
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Sorozat: Összhang-sorozat
Oldalak száma: 384
Megjelenés: 2021. október 11.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635700592

4 199 Ft



A kolibri Sandro Veronesi

 A kolibri Sandro Veronesi



Sandro Veronesi új regényének főszereplője Marco Carrera, a kolibri. Az élete teli van kétségekkel, végzetes véletlenekkel, kegyetlen veszteségekkel és örök szerelmekkel. De ő sosem zuhan a mélybe: szüntelen, állhatatos szárnycsapásokkal próbál helyben maradni, és amikor ez nem lehetséges, megállítani a zuhanást - mert túlélni nem azt jelenti, hogy kevésbé élni. Körülötte Veronesi felejthetetlen karaktereket épít, amelyek tökéletes regénystruktúrát alkotnak. Egy egész kis világ az idő tengerében, a hetvenes évek elejétől a komor közeljövőig, amikor feltűnik Marco Carrera kitartásának gyümölcse: egy kislány, akit, Miraijinnek hívnak, és ő lesz az Új Ember. Nagyhatású regény az élet megrázó erejéről, elvarázsol és megindít.

A kötet a legrangosabb olasz irodalmi díj, a Premio Strega győztese, illetve megkapta a legjobb külföldi könyvnek járó France Inter/Le Point díjat Franciaországban.

"Te egy kolibri vagy, mert ahogyan a kolibri, minden energiádat arra fordítod, hogy egy helyben maradj."

Termékadatok
Cím: A kolibri
Eredeti cím: Colibri
Szerző: Sandro Veronesi
Fordító: Matolcsi Balázs
Kiadó: Partvonal Kiadó
Oldalak száma: 350
Megjelenés: 2021. október 26.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156058454
Méret: 200 mm x 125 mm x 30 mm

3 999 Ft



2021. október 27., szerda

Az Arab öröksége Borsa Brown

 Az Arab öröksége Borsa Brown



Szaúd-Arábia. Ahol megannyi titok, gyalázat, szerelem, szenvedély és fájdalom lapul meg a királyi család mindennapjaiban.

Billal al-Szudairi a birodalom koronahercege, Amerika szerint a világ legveszélyesebb embere, szerelme azonban töretlen Anna iránt. De mi történik, ha a nő hibázik, és nem az elvártak szerint viselkedik?

Gamal al-Szudairi olykor azt hiszi, már nem kell a gyermekei gondját viselnie, de rá kell jönnie, hogy egyik családtagját egyenesen a pokoltól kell megmentenie. Apaként mindent elkövet, hogy megóvja szeretteit.

Anna al-Szudairinek ambíciói vannak, amelyek nehezen összeegyeztethetőek a tradíciókkal. Minden férfi ellene fordul? Szépségével meg tudja szelídíteni férjét, vagy van, ami sosem változik? A nők hibájukért sokszor az életükkel fizetnek az Arab-félszigeten, a szabadság pedig csak vágyálom.

A karakterek élete szorosan összefonódik, miközben mindenki a saját boldogságáért is küzd. Elrendelt sorsok térnek le a kijelölt útról, elfeledett szerelmek ébrednek fel újra, a vágy és a szenvedély mindegyikük életének hajtómotorja.

Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai nem véletlenül váltak az olvasók kedvenceivé. Az írónő rendhagyó módon, három főszereplő hangján folytatja az utóbbi évek legnagyobb sikerű sorozatát, "Az Arab"-ot, amely ismét bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben.

Termékadatok
Cím: Az Arab öröksége
Szerző: Borsa Brown
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Sorozat: Az Arab sorozat
Oldalak száma: 512
Megjelenés: 2021. október 25.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635702558


4 499 Ft



10 vakrandi Ashley Elston

 10 vakrandi Ashley Elston




Sophie egy dolgot szeretne csak karácsonyra: egy kis függetlenséget az őt túlságosan féltő szüleitől. Amikor a szülei úgy döntenek, hogy a karácsonyt az anyai örömök elé néző nővérénél töltik Louisiana államban, Sophie már alig várja, hogy végre édes kettesben lehessen Griffinnel, akivel jó ideje barátok. Csakhogy kiderül, Griffin maga is egy kis függetlenséget szeretne, egy kis szünetet a kapcsolatukban. Sophie összetört szívvel a nagyszülei házába menekül, ahol minden karácsonykor összegyűlik a kissé lármás család apraja-nagyja. A nagymamája ekkor előáll azzal a (nem túl) zseniális tervvel, hogy az elkövetkező tíz napban a család más-más tagja szervezzen Sophie-nak egy-egy vakrandit. Köztük a drágalátos unokatestvére, Sara, aki egy zártkörű föld alatti partiba küldi el egy nagyon helyes sráccal. Vagy az őrült nagynénje, Patrice, aki iskolai betlehemezésben szán főszerepet neki egy síró kisbabával a karjában, ráadásul egy olyan fiú oldalán, aki a válláig ér. Amikor Griffin váratlanul felbukkan, hogy egy újabb esélyt kérjen, Sophie csak még jobban összezavarodik. Merthogy talán, de tényleg csak talán gyengéd érzelmeket ébresztett benne valaki... Valaki, aki határozottan nem szabad. Vajon ez lesz Sophie legrosszabb karácsonyi szünete... vagy mégsem? Egy összetört szív, tíz vakrandi és egy kész bolondokháza!

Termékadatok
Cím: 10 vakrandi, hogy megtaláld a nagy Őt
Szerző: Ashley Elston
Fordító: Őri Péter
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Sorozat: Dream válogatás
Oldalak száma: 284
Megjelenés: 2021. október 27.
Kötés: Kartonborított, ragasztott
ISBN: 9789634992646
Méret: 137 mm x 209 mm

3 799 Ft



2021. október 26., kedd

Hajsza Arne Dahl

 Hajsza Arne Dahl



Desiré Rosenkvist, a stockholmi rendőrség főfelügyelője rejtélyes és bizarr levelet kap, amelyből azonban két dolog teljesen világosan kiderül: egyrészt, hogy egy végsőkig kétségbeesett, valamint súlyosan paranoiás ember írta, másrészt pedig, hogy a levélíró olyan részleteket ismer Desiré egyik korábbi gyilkossági ügyéből, amelyekről csak a gyilkos tudhat.
Desiré kapcsolatba lép Sam Berger exnyomozóval, aki a bűnüldöző szervek elől a svéd tundra sűrűjében bújkál a társával, Molly Blommal, és őket bízza meg a levél írójának felkutatásával. Csakhogy valaki mindenáron meg akarja akadályozni, hogy a rejtély mélyére ássanak, és állandóan figyeli őket. A nyomozás hamarosan irányt vált - az üldözöttből üldöző, a nyomozókból préda lesz.

A Valaki figyel nemzetközi bestseller lélegzetelállító folytatása, a Hajsza hátborzongató utazás a sötétség jéghideg szíve felé. Arne Dahl a legjobb formáját hozza.

Termékadatok
Cím: Hajsza
Szerző: Arne Dahl
Fordító: Szieberth Ádám
Kiadó: Animus Könyvek
Sorozat: Skandináv Krimik
Oldalak száma: 360
Megjelenés: 2021. október 25.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633248911

3 790 Ft



2021. október 25., hétfő

Fabriczy Kováts Mihály Pintér Zoltán Árpád

 Fabriczy Kováts Mihály Pintér Zoltán Árpád



"Fabriczy Kováts Mihály huszárezredes neve már egy évszázada ismert a had- és emigrációtörténet kutatói, illetve szűkebb hazája, a Nagykunság és Karcag lakosai számára. Ha a hadművészet neves alakjainak képzeletbeli aranykönyvében fejezet nyílna magyar huszártisztek számára, Kováts Mihály alighanem helyet kapna benne.
Ahogy azonban egy mesterét dicsérő szövetnek is van szemnek tetsző színe és kevésbé tetszetős fonákja, úgy minden eredménye ellenére Kováts élete sem jellemezhető meredeken felfelé ívelő karrierrel, ahogy nem minden esetben felelt meg az elképzeléseink világában élő huszárok nehézkes, de egyenes katonaerényeinek sem. Életútja olyan volt, mint saját kora: a nagyhatalmi vetélkedéssel és vérrel szennyezett XVIII. századi Európa. Fordulatos és kalandos, bizonytalan és szeszélyesen változó. Ilyen korban kellett a művelt nagykunsági nemesifjúnak kibontakoztatnia tehetségét, erényeit, majd erősen belekapaszkodnia saját kvalitásai és lehetőségei fonalába. Így válhatott három nagy európai monarchia és a lengyel függetlenségi törekvések zsoldosává, így lehetett belőle George Washington tábornok kontinentális hadseregének kiképző ezredese.
E kötet tiszteletadás Kováts Mihály személye és az ő életét feltáró kutatók korábbi munkája előtt. Ugyanakkor pedig ablakot is nyit a XVIII. századi huszártiszt világába, amelyen keresztül a kor logikáját és egy törekvő, tehetséges hadfi felemelkedését is nyomon követhetjük. Hősünk személyéről közel négy évtizede nem jelent meg új tudományos kötet. A hazai és külföldi (osztrák, német, amerikai) levéltárak jobb kutathatósága, a felbukkant új kutatási anyagok és források kibővíthetővé tették Kováts életútjának feltárását. Szűkebb hazájában is kisebb kultusza épült ki mára, így épp ideje volt egy friss Kováts-biográfia elkészültének és megjelenésének.
"

Termékadatok
Cím: Fabriczy Kováts Mihály egy magyar huszártiszt két kontinensen
Szerző: Pintér Zoltán Árpád
Kiadó: HM Zrínyi Nonprofit Kft.
Oldalak száma: 244
Megjelenés: 2021. október 25.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789633278086
Méret: 260 mm x 200 mm x 20 mm


8 200 Ft



Szeptemberi fények CARLOS RUIZ ZAFÓN

 Szeptemberi fények CARLOS RUIZ ZAFÓN


"A hatalmas alak lassan felemelkedett, a szárnyait is kitárta. Kissé vontatottan a talajra helyezte a lábát. Elindult, karmai mélyen felkarcolták a fából ácsolt padlózatot. A műhely most kékes fénybe borult, és az árny beszippantotta a fiú által imént eldobott, kialudt gyufából felszálló füstöt. Az angyal átlépte a gyufát, majd elindult a sötétségben; Ismaël és Irene lépteit követte."


Az még csak hagyján, hogy ezernyi szobájában gépemberek százai járnak föl-alá, pörögnek, zakatolnak, táncolnak a mindenhova bekúszó köd szivárványszínű ragyogásában, vagy hogy az óriási villa játékkészítő tulajdonosának magányra ítélt feleségét senki nem láthatta már húsz esztendeje. Ám időnként sűrű feketeség szüremkedik ki az ablakok résein át, s ölt rémisztő alakot - hogy aztán újabb és újabb haláleset adjon okot a találgatásoknak: vajon milyen szörnyű titkot rejtenek az erdőn túli palota termei? Vagy egyenesen: miféle szörnyeteget?
Irene és Ismaël 1937 augusztusának végén a normandiai partvidék kék-öbölbeli idilljében, szerelmi egymásra találásuk hajnalán még csak nem is sejtik, miféle borzalmakat tartogat számukra a nyár utolsó teliholdjának éjszakája, amikor nyomozni kezdenek egy feltételezett gyilkosság tettese után, s behatolnak a zseniális játékgyáros-feltaláló labirintusszerű, árnyakkal teli birodalmába.

Carlos Ruiz Zafón (1964-2020) világszerte a második legolvasottabb spanyol író Cervantes után. 2014-ben a Penguin Classics kiválasztotta a világirodalom történetének huszonhat klasszikusát (az angol ábécé mindegyik betűjéhez egyet-egyet), és a Z-t A szél árnyéká-nak ítélte. Carlos Ruiz Zafón így Charles Dickens, Jane Austen, Marcel Proust és James Joyce társaságába került.A Szeptemberi fények a Köd trilógiájának záró kötete.

Termékadatok
Cím: Szeptemberi fények
Eredeti cím: Las Luces de Septiembre
Szerző: CARLOS RUIZ ZAFÓN
Kiadó: Európa Kiadó
Sorozat: A Köd trilógiája
Oldalak száma: 304
Megjelenés: 2021. október 21.
ISBN: 9789635045006
Méret: 197 mm x 142 mm


3 999 Ft



Másodszor nem hibázhatsz! Susan Mallery

 Másodszor nem hibázhatsz! Susan Mallery




Mathias Mitchell könnyed mosolya megtévesztő, a férfi komoly lelki sebeket hordoz. Egy családi botrányt követően otthagyja gyerekkora színhelyét, és a kaliforniai Happily Incbe, az álomesküvők városába költözik. A "ne ígérj, nem fáj fejed" mottó szerint éli az életét, míg meg nem ismeri a közeli vadrezervátum gyönyörű és titokzatos állatgondozóját.
Carol Lund tisztában van vele, nem elég különleges ahhoz, hogy felkeltse a tehetséges és jóképű Mathias figyelmét. Ő lepődik meg a leginkább, amikor a férfi felajánlja, hogy segít társat keresni a rezervátum magányos zsiráfjának. Ennél már csak akkor döbben meg jobban, amikor a férfi kísérletet tesz az elcsábítására. Végül kötélnek áll, ám a szenvedélyesen induló pásztoróra nem várt véget ér. A sértett önérzetű Carol egyáltalán nem biztos benne, hogy Mathias megérdemel egy második esélyt. Ő ugyanis az első szeretne lenni a férfi számára...

Termékadatok
Cím: Másodszor nem hibázhatsz!
Eredeti cím: Second Chance Girl
Szerző: Susan Mallery
Kiadó: Vinton Kiadó
Oldalak száma: 400
Megjelenés: 2021. október 22.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635403615
Méret: 195 mm x 117 mm

3 890 Ft



Tükörember Lars Kepler

 Tükörember Lars Kepler



Egy nap Jenny Lind, a gyönyörű, szőke, tizenhat éves lány gyalog indul útnak az iskolából, mert valaki kiszúrta a biciklije kerekét, ám soha nem érkezik haza. Öt évvel később holtan találják egy stockholmi játszótér kellős közepén. Valaki szabályosan kivégezte.
Joona Linna felügyelő veszi kezébe a haláleset felderítését, mert felismeri Jennyben azt az elrabolt lányt, aki után már korábban nyomoztak. A játszótér körüli térfigyelő kamerák felvételei alapján sikerül is találnia egy szemtanút: Martin a kutyáját sétáltatta arra a gyilkosság éjszakáján, és minden valószínűség szerint végignézte a szörnyű jelenetet. A férfinak azonban pszichés problémái vannak, és a látottakból semmire sem emlékszik. A felügyelő Erik Maria Bark hipnotizőrhöz fordul, aki már többször segített a rendőrségnek hasonló esetekben.
Közben Joona rájön, hogy a gyilkosság kísértetiesen hasonlít egy tinédzserlány évekkel korábbi, öngyilkosságnak nyilvánított esetéhez. Rövidesen világossá válik, hogy egy sorozatgyilkossal van dolga, aki feltehetően ebben a pillanatban is több lányt tart fogva, és bármikor úgy dönthet, hogy megszabadul tőlük...

Termékadatok
Cím: Tükörember
Szerző: Lars Kepler
Fordító: Erdődy Andrea
Kiadó: Animus Könyvek
Oldalak száma: 440
Megjelenés: 2021. október 21.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633249185

4 290 Ft



2021. október 22., péntek

Szökés a paradicsomból Pavel Baszinszkij

Szökés a paradicsomból Pavel Baszinszkij



Pontosan 111 évvel ezelőtt az oroszországi Jasznaja Poljanában olyasmi történt, ami a maga módján már akkor megrengette az egész világot. Lev Nyikolajevics Tolsztoj gróf, a nyolcvankét esztendős, sztarecként, azaz lelki vezetőként tisztelt, világhírű író titokban elhagyta otthonát és ismeretlen helyre távozott. A nagy öreg távozásának és pár nappal később bekövetkezett halálának körülményei azóta is legendák és mítoszok sokaságát hívták életre...
A neves író és újságíró, Pavel Baszinszkij szigorúan dokumentumokra, köztük archív anyagokra alapozva írta meg könyvét, melyben nem az események általa elképzelt változatát, hanem azok eleven rekonstrukcióját tárja az olvasó elé. Izgalmas elbeszélésben, lépésről lépésre követhetjük Lev Tolsztoj életének és utolsó utazásának valamennyi jelentős mozzanatát, megismerhetjük egy fokozatosan kibontakozó, mély családi dráma okait és egy nevezetes írói végrendelet létrejöttének titkait.
2010-es megjelenésekor Baszinszkij műve elnyerte az egyik legjelentősebb orosz irodalmi elismerést, a Nagy Könyv Díjat.

Termékadatok
Cím: Szökés a paradicsomból
Szerző: Baszinszkij, Pavel
Kiadó: Európa Kiadó
Megjelenés: 2021. október 21.
ISBN: 9789635043217
Méret: 230 mm x 152 mm


4 999 Ft




Hogyan legyél tökéletes anya? Rebecca Eanes

 Hogyan legyél tökéletes anya? Rebecca Eanes




Békélj meg a múlttal, válaszd az örömöt, találd meg a varázslatot!

Mit szeretnél jobban, egy tökéletes vagy egy boldog anyát? A népszerű gyereknevelési blogokat író Rebecca Eanes képtelen volt kiverni a fejéből ezt a kérdést. Feltette hát az iskolás fiának, aki gondolkodás nélkül rávágta: boldogot.

Így kezdődött ez az utazás, a reflexió és megoldáskeresés folyamata, ahogy Rebecca feltett magának egy még nehezebb kérdést: hogyan találhatom meg a mindennapi örömöt a napirendek, házi feladatok és házimunka káoszában - a bűntudatról, az összehasonlítás kényszeréről, a magányról, a félelemről és a túlterhelésről már nem is beszélve? Más szóval: hogyan lehetek ismét boldog anyuka?

Rebecca Eanes ebben a megértő kalauzban vezeti végig az olvasót, hogyan válhat ismét boldoggá nemcsak önmaga, hanem a családja érdekében is. Túlmegy a szokásos tanácsokon, hogy találjuk meg az egyensúlyt, legyünk hálásak és ne aggódjunk az apróságok miatt, és megosztja a saját, elfoglalt anyaként szerzett tapasztalatait. Teli üdítő éleslátással, egyszerű stratégiákkal és "aha" pillanatokkal, ez is azon ritka könyvek közé tartozik, amelyeket az ember el akar olvasni, megosztani másokkal, és újra meg újra fellapozni, hogy önbizalmat, kapcsolatot és örömet merítsen belőle.

"Inspiráló, őszinte, praktikus és élvezetes olvasmány!" - Janet Lansbury, a Nincs rossz gyerek szerzője

"Valaki végre helyükre tette az anyaság omladozó építőkockáit." - Susan Newman, PhD, szociálpszichológus, író

Termékadatok
Cím: Hogyan legyél tökéletes anya? Sehogy! Legyél elég jó!
Szerző: Rebecca Eanes
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Sorozat: Anyahajó
Oldalak száma: 256
Megjelenés: 2021. október 20.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635702510

4 199 Ft



2021. október 17., vasárnap

Bakancslista a Kárpát-medencében Vida Péter

 Bakancslista a Kárpát-medencében Vida Péter


Akár fiatal,akár idősebb az ember, vannak olyan helyek,épületek,természeti csodák amelyeket szeretne megnézni, csak soha nincs rá elég ideje. Készítettünk egy " bakancslistát" a Kárpát-medencében! Bemutatjuk azokat a látnivalókat,amelyeket ne hagyjon ki.A magyarországi felkeresendő uticélok bemutatását ezúttal csak a legfontosabbakra szűkítettük, inkább a medence távolabbi érdekességeire helyeztük a hangsúlyt. Reméljük,hogy sokaknak kedvet csinálunk a kirándulásokhoz albumunkkal.

Termékadatok
Cím: Bakancslista a Kárpát-medencében
Szerző: Vida Péter
Kiadó: ELEKTRA KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 48
Megjelenés: 2021. október 11.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635200757
Méret: 335 mm x 235 mm x 20 mm

2 299 Ft



2021. október 16., szombat

Ritka autók SERGE BELLU

 Ritka autók SERGE BELLU



Száz év autócsodái sorakoznak ebben a könyvben, olyan ritka példányok, amelyek csak korlátozott számban készültek, és azokat is bámulatba ejtik, akiket a gépkocsik világa amúgy hidegen hagy (de hát van ilyen ember?). A 1920-as évektől a jelenig olyan legendás márkák gyönyörű darabjaival találkozhatunk itt, mint például a Rolls-Royce, a Mercedes, az Alfa Romeo, a Bugatti, a Ferrari, a Jaguar, a McLaren, a Lamborghini vagy a Porsche.

Termékadatok

Cím: Ritka autók
Eredeti cím: Rare Cars
Szerző: SERGE BELLU
Fordító: Németh Anikó
Kiadó: Corvina Kiadó
Oldalak száma: 240
Megjelenés: 2021. október 11.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789631367539
Méret: 249 mm x 330 mm


14 990 Ft



A behajtó Konrád József

 A behajtó Konrád József


Konrád József első regénye egyszerre tekinthető búcsúnak és indulásnak. Lezárása a hagyatéknak, az apai örökségnek, és kezdése egy különálló életnek, irodalmi pályának.

A behajtó főhőse és egyik elbeszélője Dávid, a bohém fiatalember, aki apja, a híres író, Konrád Áron halála után, általában menekül a világ és konkrétan az uzsorásai elől. Kaotikus bulik, könnyű drogok és nehéz éjszakák között bolyong.

Közben közvetlen közel kerülünk a bibliai Dávid király történetéhez is. Pasarét kanyargós utcái egy mondaton belül érnek az Olajfák lejtőihez. Egy másik szálon a pénzbehajtó monoton mindennapjait ismerjük meg, aki a főhős nyomába ered. Miután megismeri Dávidot és családját, elképesztő ötlettel áll elő. Törleszteni sokféleképpen lehet.

A behajtó pontos nyelvével, radikális gesztusaival az elmúlt évek magyar irodalmának egyik legerősebb indulása.

Konrád József 1987-ben született Budapesten. Építész, ez az első regénye.

Termékadatok
Cím: A behajtó
Szerző: Konrád József
Kiadó: Magvető Kiadó
Oldalak száma: 216
Megjelenés: 2021. október 07.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789631441185
Méret: 197 mm x 125 mm x 200 mm

3 499 Ft



2021. október 15., péntek

A FEKETE TEVE G.G. Pendarves

 A FEKETE TEVE G.G. Pendarves



A XX. század első fele az amerikai fantasztikus irodalom aranykora volt, s ennek zászlóshajója a Weird Tales: ide írt többek közt H. P. Lovecraft, Robert E. Howard, August Derleth, Catherine L. Moore, Seabury Quinn, Clark Ashton Smith, Robert Bloch, vagy kicsivel később Ray Bradbury.

Az angol G. G. Pendarves ötödik kötete sorozatunkban - mellyel a Weird Tales-ben és társlapjában, az Oriental Stories-ban megjelent összes írása immár olvasható magyarul.

Termékadatok
Cím: A FEKETE TEVE
Szerző: G.G. Pendarves
Kiadó: ATTRAKTOR KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 194
Megjelenés: 2021. október 07.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156173348


2 800 Ft



A kígyó mítosza William Wynn Westcott

 A kígyó mítosza William Wynn Westcott



William Wynn Westcott, több társával megalapította az Arany Hajnal Hermetikus Rendet és egész életét a hermetikus hagyomány kutatásának szentelte.
Jelen írásában a kígyó mítoszát járja körbe, hogy a különböző kultúrákban hogyan is jelenik meg és milyen szerepet tulajdonítanak neki. Érdekes kultúr- és mítosztörténeti tanulmányt olvashatunk a szerző tollából.
A kötet egy másik kis írását is tartalmazza, mely az Ősök örökkön égő lámpájáról szól

Termékadatok
Cím: A kígyó mítosza
Szerző: William Wynn Westcott
Kiadó: HERMIT KÖNYVKIADÓ BT.
Oldalak száma: 52
Megjelenés: 2021. október 07.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786155032578
Méret: 200 mm x 130 mm x 10 mm

1 900 Ft



2021. október 14., csütörtök

Ruckus L.J. Shen

 Ruckus L.J. Shen



Ha valami romlott és piszkos és szórakoztató- akkor benne vagyok!
És ez a lány?
Úgy tunt, igazán szórakoztató lenne megrontani.

ROSIE
Azt mondják, hogy az élet egy gyönyörű hazugság, a halál pedig egy fájdalmas igazság. Igazuk van. Senki sem keltett bennem elevenebb érzést, mint az a pasi, aki állandó emlékeztetőül szolgál arra, hogy a napjaim meg vannak számlálva. Ő az én fényes, tiltott gyümölcsöm. Egy hatalmas illúzió a kegyetlen valóságommal szemben. Ráadásul a nővérem exbarátja. Mielőtt azonban elítélnél, egyvalamit tudnod kell: én láttam meg őt először. Én sóvárogtam utána először. Én szerettem bele először. Tizenegy évvel később pedig besétál az életembe, és egy második esélyt követel. Dean Cole akar lenni az én Bronzlovasom. De az én időm lejár. Nem olyan vagyok, mint mások. Van egy betegségem. Néha én győzedelmeskedem felette, máskor a betegség felettem. A lovagom, fehér lovon, végre megérkezett. Remélhetőleg még nem túl későn.
DEAN
Azt mondják, hogy a legfényesebb csillagok égnek ki a leggyorsabban. Igazuk van. Ez a csaj teljesen felvillanyoz. Pimasz és szarkasztikus, de hatalmas a szíve. Egy olyan világban, ahol minden fénytelen, úgy ragyog, mint a kicseszett Szíriusz. Tizenegy évvel ezelőtt a sors elválasztott bennünket egymástól. Nem fogom hagyni, hogy ez ismét megtörténhessen. Kész küzdelem közel kerülni hozzá, de nem a semmiért nevez mindenki Ruckusnak, vagyis Bajkeverőnek. Rosie LaBlanc hamarosan megtapasztalhatja, milyen az, amikor teljes erőbedobással harcolok valamiért. És a meghódítása minden más győzelemnél édesebb lesz.

"Egy fenomenális, rabul ejtő szerelmi történet." - H Hunting, amazon.com

18 éven felülieknek!

Termékadatok
Cím: Ruckus - Bajkeverő (Sinners of Saint 2.)
Eredeti cím: Ruckus
Szerző: L.J. Shen
Fordító: Harcsa Henrietta
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
Sorozat: Sinners of Saint
Oldalak száma: 496
Megjelenés: 2021. október 08.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634578543

3 999 Ft