2021. szeptember 30., csütörtök

Te vagy a gyengém Jana Aston

 Te vagy a gyengém Jana Aston



"Engem örökre lenyűgözött!" - Audrey Carlan

Kip-kop! Ki kopog? - Igen. Ez tényleg elhangzott az utolsó randimon. De mielőtt megsajnálnál, tudnod kell, hogy én meséltem a vicceket. Igen, jól hallottad. Több viccet is...
De összekapom magam. Ígérem. Egyszer megtanulom, hogy kell felnőttként randizni. Egyszer valaki más is el fog juttatni a csúcsra, nem csak én magamat. Egyszer szerelmes leszek és boldog, míg meg nem halok. Csak jussak ki ebből a kihallgatószobából!

Chloe Scott a legfurább szingli a városban. Vágyik rá, hogy megismerjen végre valakit, de a hideg kirázza a randiktól, mert kivétel nélkül az összes eddigi találkája katasztrófába fulladt. Egyszerűen képtelen hagyományos módon ismerkedni. A legutóbbi randiján letartóztatták a partnerét, őt pedig kihallgatta az FBI, pontosabban egy irtó szexi szövetségi ügynök.

Egy barátnője mindenképpen rá akarja beszélni Chloét, hogy találkozzon egy közös barátnőjük bátyjával. De miért is akarna találkozni az izgalmas, szexi, okos és vicces Boyddal? Egyébként is összeakadtak már... amikor kihallgatta Chloét.

Jana Aston, a New York Times és USA Today bestsellerszerzője szuperszexi és szórakoztató történetében megismerhetünk egy bájosan esetlen tanárnőt és egy őrjítő alfa-hímet, akik bebizonyítják egymásnak, hogy a fura sokkal izgalmasabb tud lenni a megszokottnál.

"Nincsenek rá szavak. Annyit nevettem, a könnyem is kicsordult... nem is egyszer!" - Adriana Locke, USA Today bestsellerszerző"Az év legviccesebb, legszexibb, legszórakoztatóbb könyve!" - Spicy Reads

Termékadatok
Cím: Te vagy a gyengém
Szerző: Jana Aston
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 272
Megjelenés: 2021. szeptember 22.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635700837

4 199 Ft



Botrány Kentben Julia Quinn

 Botrány Kentben Julia Quinn




Két választási lehetőség...

Georgiana Bridgerton nem ellenzi a házasság gondolatát. Csak épp azt hitte, lesz némi beleszólása a dologba. A hírnevét azonban sárba tiporták, mert a hozománya miatt elrabolták, és most két lehetőség közül választhat: vagy vénlányként éli le az életét, vagy hozzámegy ahhoz a gazemberhez, aki tönkretette az életét.

A harmadik megoldás...

Nicholas Rokesby, Manston grófjának negyedik fia a saját útját járja. Edinburghban tanul, hamarosan befejezi az orvosi egyetemet, és nincs ideje arra - sőt nem is érdekli -, hogy feleséget találjon. Ám amikor tudomására jut, hogy Georgie Bridgertont, aki szó szerint a szomszédban lakik, kompromittálták, pontosan tudja, mit kell tennie.

Érdekházasság...

A lánykérés nem sikerült túlságosan romantikusra, de Nicholasban fel sem merült, hogy a lány nemet mond. Georgie nem kéri senkitől, hogy áldozatot hozzon érte, különben is, egészen eddig gyerekkori barátként tekintettek egymásra, ez mégis hogyan változhatna meg?

A szokatlan udvarlás során azonban a sors meglepő fordulatot hoz. Előbb botrány, majd házasság. És végül a szerelem beteljesülése.

Termékadatok
Cím: Botrány Kentben
Eredeti cím: First comes Scandal
Szerző: Julia Quinn
Fordító: Weisz Böbe
Kiadó: GABO KIADÓ
Oldalak száma: 360
Megjelenés: 2021. szeptember 28.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635660643


3 490 Ft



Dűne (filmes borítóval) Frank Herbert

 Dűne (filmes borítóval) Frank Herbert



A távoli jövőben az emberiség számtalan bolygót meghódított, ám mind közül a legveszélyesebb, a sivatagos Dűne egyben a legértékesebb is. Csak itt található meg az a különleges anyag, a fűszer, ami lehetővé teszi a fénynél gyorsabb űrutazást és meghosszabbítja az emberi életet. A fiatal Paul Atreides és családja a bolygók fölött uralkodó Császár parancsára érkezik a Dűnére, hogy átvegye annak irányítását ellenségüktől, a Harkonnenektől. Ám mind Paul apja, Leto herceg, mind pedig hűséges segítőik tudják: halálos kelepcébe sétálnak, ahol minden képességükre szükségük lesz, hogy megmeneküljenek.

Frank Herbert klasszikus regényét 1965-ös megjelenése óta a legfontosabb sci-fi műnek tartják, ami nélkül nem létezhetnének olyan nagyszabású filmek sem, mint a Star Wars. Az elmúlt évtizedekben sokan próbálták már megfilmesíteni a Dűne árulással és misztikummal teli történetét, Herbert pedig öt további folytatást írt az eredeti regényhez. Most korunk egyik legizgalmasabb rendezője, Denis Villeneuve (Érkezés, Szárnyas fejvadász 2049) készített látványos adaptációt.

Termékadatok
Cím: Dűne (filmes borítóval)
Eredeti cím: Dune
Szerző: Frank Herbert
Fordító: Békés András
Kiadó: GABO KIADÓ
Sorozat: Dűne
Oldalak száma: 600
Megjelenés: 2021. szeptember 28.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635661947

4 590 Ft



Irányítás - Stefan Kassay

 Irányítás - Stefan Kassay



Az Irányítás című kiadói sorozatban fokozatosan jelennek meg az egyes problémakörökben új ismereteket tartalmazó kiadványok.
A harmadik négy könyv a következő:

9. A KOMMUNIKÁCIÓ ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA
A kommunikáció az információátadás és -fogadás alapvető módszere. Az egyes kommunikációs technológiákkal megerősített kommunikáció, elsősorban a célzott kommunikáció leggyakoribb célja az egyének és a társadalom értékrendjének és értékszemléletének megváltoztatása, majd ezt követően a változásokkal szembeni attitűd átalakítása, vagy minőségileg új célok kitűzése. Mindenekelőtt a társadalmi és a vállalati célok elérése szempontjából meghatározó a kommunikáció lényege, amely az emberi tudatra és tudatalattira való hatásban mutatkozik meg. A kommunikáció lehetővé teszi önmagunk és mások megismerését. Szabályozza a cselekvésünket és a magatartásunkat, befolyásolja a céljainkat, teljesítményünket, és irányt szab a személyes és társadalmi életünk komplex értékelésének. Az elvárt eredmény a célok, a szándékok és a küldetések elfogadása. Ezt jelentősen segítik az ismeretek keresésének és hozzáférhetőségének lehetőségei, sokféle forrásból, ami azonban növeli a kommunikációs képességekkel szembeni követelményeket, a kommunikáció a létezésünk nélkülözhetetlen elemévé válik.
A hagyományos megközelítés, vagyis a diverzifikált kommunikációs eszközök használata és a kommunikációs eszközök kombinációja azt eredményezte, hogy minél többet használták az egyes eszközöket, azok annál jobban bomlottak elemeikre, és annál inkább nőtt az igény az integrált kommunikáció iránt.

10. INTEGRÁLT KOMMUNIKÁCIÓ A. RÉSZ
A korábban ismeretlen méretű társadalmi átalakulás folyamatában és a gazdasági verseny erősödése mellett stratégiai jelentőséget kapott a vállalatok számára a környezettel való kapcsolatok építése, a PR - Public Relations. A kommunikációs akceleráció, a kommunikációs találat szélessége a globális kommunikációs térben egyértelműen befolyásolják a vállalkozói mikrokörnyezet minőségét, a partnerek közti üzleti feltételeket, és végeredményben magára a vállalat értékére is hatással vannak. Az új helyzet új követelményeket támaszt, ami azt jelenti, hogy a környezettel szembeni kapcsolatok építése kreatív eljárásokat igényel, a megosztott kommunikációs tartalmak sokszorosítását, a különböző kommunikációs technológiák és eszközök sokszínű kihasználását. Egyben elvárható a kapcsolatok interaktivitása és az integrált hatás a nem várt válsághelyzetben is.
A PR lényege a vállalatnak a nyilvánossággal folytatott kommunikációja. A feladat a vállalat létezéséhez, növekedéséhez, sokoldalú fejlődéséhez szükséges tér biztosítása. A PR vállalati szerepére, a nyilvánossággal fenntartott kapcsolatára vonatkozó vélemények egyértelműen levezethetők a közvéleményre vonatkozó, össztársadalmi szempontból megfogalmazott véleményekből.

11. INTEGRÁLT KOMMUNIKÁCIÓ B. RÉSZ
Az új kommunikációs technológia és a fejlődési trendek eredményeképpen a reklám már nem lehet olyan, mint a múltban volt. Ez még inkább arra kényszeríti a vállalatot és menedzsereit, hogy javítsák, fejlesszék a kommunikációs kampányt, magasabb szintre emeljék az irányítását, és integrálják a vállalat komplex kommunikációjába a termékek és a márkák reklámját. Ez azt jelenti, hogy az információátadás új formáit kell létrehozni és alkalmazni, magas színvonalú visszacsatolással, ellenőrizni kell a reklám hatását, összehasonlítva a kezdeti állapottal, és érdekeltté kell tenni a többi részt vevő felet a kommunikációs kampány költségeinek optimalizálásában.
Az integrált kommunikációs eszközök működése keretében és a vevőkre gyakorolt szisztematikus hatásban alapvető szerepet játszik az ár. Az egyik legjelentősebb kommunikációs eszközzé válik, amely nagyon gyors reakciót vált ki a vevőkből. Az ármozgás rendkívül érzékeny tényező a vevőnek a termék vagy egy adott márka által képviselt termék megvásárlására vonatkozó döntésének meghozatalában. A megfelelő ár reagál a piacra és a vevő magatartására.

12. GONDOSKODÁS A VÁSÁRLÓRÓL
A kommunikációnak a vevőre gyakorolt hatása nehezen mérhető, egyértelműen kijelenthetjük azonban, hogy a hatásfoka sokkal alacsonyabb, mint a múltban. Változnak a kommunikáció erejét meghatározó jegyek, miközben a kommunikáció ereje néha szélsőségessé válik, a kommunikációs agressziót súrolja. Ez következik a társadalmilag elfogadott értékek differenciáltságából, az individuális axiológiából, amihez párosul az általános műveltség szintje és a bármilyen forrásból származó irányítással szembeni elutasítás. A sokszínű társadalmi trendekből teljesen természetesen következik az életszínvonal ugrásszerű és elsősorban individuálisan differenciált változása, és ezáltal az egymás mellett működő piaci szegmensek ügyfeleinek és a vevőgenerációknak az életstílus-változása. Ezért irreális az elvárás a vállalati folytonosság a vevőkapcsolatok fejlesztésében olyan közegben, amelyre a vevők állandó promiszkuitása a jellemző, és amelyben fő kommunikációs eszköz a többdime

Termékadatok
Cím: Irányítás 9-12.
Szerző: Kassay, Stefan
Kiadó: Gondolat Kiadó
Megjelenés: 2021. szeptember 01.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789636939687




8 000 Ft



Lehet Kobi Yamada

 Lehet Kobi Yamada



Mese mindarról, amit megtehetsz, és mindarról, amivé válhatsz. Arról, aki ebben a pillanatban vagy, és mindazon varázslatos, korlátlan lehetőségről, melyet magadban hordozol. A gyönyörűen illusztrált lírai történet elnyerte a rangos Nautilus Könyvdíjat.

Belőled egyetlenegy van, egyetlenegy volt és lesz. Páratlan, egyedi és megismételhetetlen vagy. Már csak annak az esélye is, hogy itt vagy, pont ezen a helyen, pont ebben az időben, oly csodálatos, ritka és kivételes, ami soha nem fog újra megtörténni.
Képeskönyv a New York Times bestseller-szerzőjétől.

Termékadatok
Cím: Lehet
Szerző: Kobi Yamada
Fordító: Érsek-Obádovics Mercédesz
Kiadó: Scolar Kiadó és Szolgáltató Kft.
Oldalak száma: 48
Megjelenés: 2021. szeptember 28.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635093588
Méret: 305 mm x 216 mm

4 990 Ft



Ütött az óra - Jeffrey Archer

 Ütött az óra -  Jeffrey Archer



Egy végső vallomás, egy végzetes szerelem, világokat alakító politikai manőverek... A Clifton-krónika hatodik, utolsó előtti kötetében végigkísérhetjük a Barrington és a Clifton család tagjainak életét az 1970-es éveken. Ez az az évtized, amely a világpolitika színterén is példátlan változásokat hozott, és hasonlókat tartogat a főszereplők számára is. Az Emma Barrington ellen indított per végkimenetele egy hajszálon múlik csak, az asszony azonban visszautasítja a védelmére felsorakozókat. Testvére, Giles a Berlinben ragadt szerelme után epekedik, csakhogy Karin kiszabadításához fel kellene adnia politikai karrierjét. Sebastian Clifton találkozik egy gyönyörű és okos indiai lánnyal, akinek a jövőjét azonban már elrendezték a szülei, kiválasztva számára a megfelelő férjjelöltet. Édesapja pedig, a világhírű író, Harry Clifton továbbra is minden követ megmozgat, hogy kiszabadítsa Anatolij Babakovot a szibériai fogságból, de a bátor orosz férfi leleplező kézirata még mindig újabb és újabb veszedelmet hoz a fejére... A Clifton-krónika legújabb kötete (Majd az idő eldönti; Apám bűne; Féltve őrzött titok; Gondold meg, mit kívánsz!; Erősebb a kardnál) szokás szerint lenyűgöző fordulatokkal bizonyítja, hogy a szerző a cselekményszövés mestere.

Termékadatok
Cím: Ütött az óra - Clifton-krónika 6.
Eredeti cím: Cometh the Hour
Szerző: Jeffrey Archer
Fordító: Gieler Gyöngyi
Kiadó: General Press Kft.
Oldalak száma: 468
Megjelenés: 2021. szeptember 28.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634525707
Méret: 197 mm x 137 mm

3 990 Ft



2021. szeptember 29., szerda

Ösztönlények Max Brooks

 Ösztönlények Max Brooks



Hol a határ az ember és a szörnyeteg között?
Mire vagyunk képesek, ha szembe kell nézni
az elképzelhetetlennel?

Ahogy a káosz és a hamu dúlt és örvénylett a Rainier-hegy kitörése után, majd lassan leülepedett, a greenloopi mészárlás története észrevétlenül, kivizsgálatlanul merült feledésbe... egészen mostanáig.

A város véres roncsai közül előkerült napló, a helybéli Kate Holland feljegyzése olyan történetet tár elénk, ami túl elborzasztó ahhoz, hogy elfelejthessük. És a következményei világrengetők.
E kötet lapjain Max Brooks elsőként hozza napvilágra Kate Holland rendkívüli beszámolóját, a szöveghű bejegyzéseket pedig a saját kiterjedt nyomozásával egészíti ki a mészárlás és az azt elkövető legendás szörnyek után.

Történet az elképesztő emberi erőről, kitartásról és ellenálló képességről a rettenetes ragadozóval szemben. Történet a kegyetlenségről és a halálról.
Mégis sokkal több ennél.
Mert ha valóságos az, amit Kate Holland látott azokban a napokban, akkor muszáj elfogadnunk a lehetetlent. Muszáj elfogadnunk, hogy a nagylábúként ismert lény köztünk jár - ereje és vadsága pedig szörnyűséges.

Részben túlélési történet, részben véres horror, részben tudományos utazás a valóság és a képzelet határán. Krónika a nagylábúról, ahogyan csak Max Brooks képes elénk tárni, és amilyennel még soha korábban nem találkoztál.

"Minden egy üvöltéssel indul... és e szörnyek bömbölése alapjaiban
rázza meg a greenloopi lakóházakat. Michael Crichton antropológiai
szakértelmének és egy minőségi horrortörténet izgalmainak ötvözete."
- Ray Palen, Bookreporter -

18 éves kortól ajánljuk!

Termékadatok
Cím: Ösztönlények
Eredeti cím: Devolution
Szerző: Max Brooks
Fordító: Benkő Ferenc
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
Oldalak száma: 312
Megjelenés: 2021. szeptember 28.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635616091

3 299 Ft



Kőrössy Albert Kálmán - Az építészet mesterei

 Kőrössy Albert Kálmán - Az építészet mesterei 



Kőrössy Albert Kálmán a századforduló magyar építészettörténetének méltatlanul elfeledett alakja. Habár neve a nagyközönség számára rejtve maradt az elmúlt évtizedekben, munkái sokaknak lehetnek ismerősek, ha visszagondolnak a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban töltött évekre, a Váci utcai Philanthia virágüzlet kirakatára vagy az egykori tisztviselőtelepi főgimnáziumra a Hungária körúton. Életművében nemcsak a neobarokk formák jelennek meg, hanem a szecesszió egyik jelentős európai irányzata, a korai Jugendstil is. A hazai élővilágból válogatta a növénymotívumokat és állatalakokat, ennek legszebb példái: saját villája a Városligeti fasorban, az Aulich utcai Walko-ház és a Munkácsy utcai Sonnenberg-ház. 1906 és 1908 között együtt dolgozott Lechner Ödönnel, akinek egyedi motívumvilága számos alkotást inspirált. Az 1910-es évektől Kiss Géza építésszel társult, közös műveiket a geometrikus formák, valamint archaizáló, egyiptizáló díszítések jellemzik: számos budapesti bérvilla mellett a nyíregyházi egykori Szabolcsi Agrár Takarékpénztár. Kőrössy már a századelőn rendszeresen megjelent dekoratív homlokzati rajzaival
a Műcsarnok tárlatain, egy alkalommal az Építő Ipar tudósítója "díszítőérzékkel átszőtt tudásként" jellemezte művészetét. Jelentősége nemcsak megvalósult tervein keresztül bontakozik ki, az ő kezdeményezésére változtatták meg az építészeti pályázatok szabályzatát, gyorsabbá és korrektebbé téve a pályaművek elbírálását.

Termékadatok
Cím: Kőrössy Albert Kálmán - Az építészet mesterei
Szerző: BALDAVÁRI ESZTER
Kiadó: Holnap Kiadó
Sorozat: Az építészet mesterei
Oldalak száma: 224
Megjelenés: 2021. június 18.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633493298
Méret: 240 mm x 240 mm


9 900 Ft



Easy Reading Antalffy Enikő

 Easy Reading Antalffy Enikő



Kötetünk célja, hogy segítse a sikeres felkészülést a közép- és emelt szintű érettségi, illetve a B1 és B2 szintű nyelvvizsgák olvasott szöveg értését mérő feladataira. Kiadványunk húsz fejezetet tartalmaz, melyek mindegyike egy-egy témakört ölel fel. Minden fejezet két B1 és két B2 szintű szöveget tartalmaz. A szövegek szintje a fejezeteken belül fokozatosan nehezedik. A fejezetek után szószedetben gyűjtöttük össze a szövegek legfontosabb szavait és kifejezéseit. A könyv végén található megoldókulcs segítségével a kötet önálló tanulásra is kiválóan alkalmas.

Termékadatok
Cím: Easy Reading
Szerző: Antalffy Enikő
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Oldalak száma: 212
Megjelenés: 2021. szeptember 29.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789632617794


3 480 Ft



Easy Testing Batár Levente

 Easy Testing Batár Levente



A nyelvtanárok tapasztalatai szerint a nyelvhelyesség vizsgarész okozza az egyik legnagyobb problémát az írásos megmérettetésben. Ezeknek a feladatoknak a megoldásához ugyanis szükséges a nyelvhasználati szabályok ismerete, amely a nem célnyelvi környezetben élő nyelvtanuló számára kompenzálja a mindennapi nyelvhasználati rutinnak, a berögződött automatikus nyelvi mechanizmusoknak a hiányát. Kiadványunk célja, hogy segítséget nyújtson az angol nyelvi írásbeli érettségi, illetve a különböző típusú nyelvvizsgák nyelvhelyességi részének sikeres megoldásában a Közös Európai Referenciakeretnek megfelelő B1 és B2 szinten. A témánkénti, emelkedő nehézségű feladatok segítik a folyamatos fejlesztést, a megoldókulcs és a kötet végén lévő nyelvtani összefoglaló pedig lehetőséget adnak az önellenőrzésre is. A kötet tehát önálló gyakorlásra és tanári segédlettel végzett felkészülésre egyaránt használható, illetve az iskolai tanórákon is sikerrel alkalmazható.

Termékadatok
Cím: Easy Testing
Szerző: Batár Levente
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Sorozat: EASY Nyelvkönyvek
Oldalak száma: 128
Megjelenés: 2021. szeptember 29.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9789634994114
Méret: 168 mm x 238 mm

2 880 Ft



Olasz képes nyelvtan Bagossi Edit, Pethő Ildikó

 Olasz képes nyelvtan Bagossi Edit, Pethő Ildikó



Az olasz nyelvtan elsajátítása sokak számára jelent nagy kihívást. Ezen változtat ez az újszerű, színes, illusztrált olasz nyelvtankönyv, melynek segítségével könnyedén átláthatja az összefüggéseket, megértheti az olasz nyelv szabályait, és alkalmazhatja is azokat az élő nyelvben. Az olasz nyelvtant
204 önálló pontra osztottuk, majd a Közös Európai Referenciakeret A1-A2, B1 és B2 szintjeinek megfelelően nehézségi fokuk szerint rendszereztük, így a kiadványt a kezdőtől a középfokú nyelvvizsgára vagy az emelt szintű érettségire készülő tanulóig bárki sikeresen használhatja. A könyv felépítése átlátható, bármilyen információ könnyedén azonosítható vagy visszakereshető. A szabályok magyarázatakor kerültük a bonyolult megfogalmazást, így azok a kezdők számára is azonnal érthetőek. A kötetet minden olaszul tanulónak ajánljuk kezdőtől a haladó szintig, ha érettségire vagy nyelvvizsgára készül, vagy fejleszteni, tökéletesíteni szeretné nyelvtantudását.

Termékadatok
Cím: Grammatica semplice - Olasz képes nyelvtan
Szerző: Bagossi Edit, Pethő Ildikó
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Oldalak száma: 272
Megjelenés: 2021. szeptember 29.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9789634994640
Méret: 168 mm x 238 mm

3 880 Ft



Vakmerő L. J. Shen

 Vakmerő L. J. Shen



"Egy feledhetetlen szerelmi történet, amely az utolsó oldalig visszatartotta a lélegzetem." - The RomanceRebels blog

"A fordulatok és izgalmak nem hagytak más lehetőséget, mint hogy egy este alatt elolvassam." - Booklicious blog

Azt mondják, a bosszú hidegen tálalva a legjobb.

Penn

Négy évem volt arra, hogy feldolgozzam, mit tett velem Daria Followhill, és a szívem mára jéggé vált.

Az enyém lett az első csókja.
Az övé pedig az, amit a legjobban szeretek.
Én szegény voltam.
Ő gazdag.

Hogy mi a jó a körülményekben? Hogy változnak. Gyorsan.
Most én vagyok a szülei legújabb kis projektje. A lakótársa. A kínzója. És a kapitánya annak a rivális focicsapatnak, amit annyira gyűlöl.

Én lettem a mostohatestvére!

Annak, aki tönkreteszi a legjobb dolgot az életemben, fizetnie kell, ő pedig a könnyeivel fog. Daria Followhill azt hiszi, ő A királynő. Én viszont be fogom bizonyítani neki, hogy nem több egy elkényeztetett kis hercegnőnél.

Daria

A klasszikus, lázadó punkok senkit sem izgatnak. De ha egy szemét ribi vagy? Ó, akkor beszólnak minden csípős megjegyzésért, gúnyos szemforgatásért és azért, ha az ellenségeid útjába állsz. Tudom, mert az vagyok.

Magas sarkúval baromi nagyot lehet döfni, amikor átsétálsz benne valakin, akit bántani akarsz.

Penn Scullynak teljesen kivéreztettem a szívét, majd otthagytam egy szemeteskukában egy verőfényes nyári napon.

Négy évvel ezelőtt azt kérte tőlem, hogy őrizzem meg neki az összes első alkalmamat.
Most a folyosó túloldalán lakik, és egyedül arra vágyom, hogy én legyek neki mindenben az utolsó.Amikor nekem adta a szívét, az utolsó szavai azok voltak: "semmi nincs ingyen".

És most? Most ő fizet nekem.

Az Amazon, USA Today és Washington Post bestsellerszerző L. J. Shen egy szenvedélyes és csavaros romantikus regénnyel jelentkezik, amellyel a szerző új szintre emeli a gimis románcot.


Termékadatok
Cím: Vakmerő
Szerző: L. J. Shen
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Sorozat: Vágyak iskolája-sorozat
Oldalak száma: 448
Megjelenés: 2021. szeptember 29.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635702435

4 199 Ft



A baba YRSA SIGURDARDÓTTIR

 A baba YRSA SIGURDARDÓTTIR



Dísa és tizenegy éves lánya egy ismerősükkel horgászni indulnak annak hajóján, ám hal helyett csak egy törött játék baba akad bele a hálóba. Miután éveket töltött az óceánban, a baba rettenetes látványt nyújt, és Dísa először vissza akarja dobni, de aztán enged a lánya könyörgésének, és megtartják. Ám ez a kis kedvesség végzetes események sorozatát indítja el.
Évekkel később Huldar nyomozót olyan helyen találjuk, ahová a legkevésbé sem kívánkozott: a hullámzó tengeren kutat emberi maradványok után egy hajóval. A talált csontok azonosítása azonban a vártnál is nehezebb, és Huldarnak a pszichológus Freyja tapasztalatára is szüksége lesz.
Miközben a holttest körüli rejtély egyre nő, Huldar egy drogfüggő hajléktalan meggyilkolásának ügyébe is belebonyolódik, Freyja pedig egy állítólagos gyermekmolesztálás után vizsgálódik egy nevelőotthonban. Hamar kiderül, hogy az eseteket egyetlen eltűnt és kiszolgáltatott tanú köti össze: a kislány, aki annak idején annyira akarta azt a babát.

Termékadatok
Cím: A baba
Szerző: SIGURDARDÓTTIR, YRSA
Fordító: Torma Péter
Kiadó: Animus Könyvek
Sorozat: Skandináv Krimik
Oldalak száma: 376
Megjelenés: 2021. szeptember 27.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633249147

3 980 Ft



2021. szeptember 28., kedd

A sebesség megszállottja B.B. Easton

 A sebesség megszállottja B.B. Easton



Ronald "Knight" McKnight teljesen megszállott volt. Mindenáron birtokolni akart, egy igazi pszichopata. Ennek ellenére fülig beleszerettem... és teljesen összeomlottam, amikor tengerész­gyalogosnak állt. Mielőtt lelépett volna, azt mondta, találjak jobb pasit magamnak ám én mégsem így tettem.
Hanem belebotlottam Harley-ba.
Harley James vicces srác volt, és igencsak szeretett flörtölni. A tetovált autószerelőnek angyali ábrázata volt és sötét titkai. Megtanított újra élni. És nevetni. De vajon képes volt arra is, hogy megtanítson újra szeretni?
Csak Knight kihűlt testén át.

BB Easton elsöprő humorú, szókimondó memoárjából és a folytatásaiból a Netflix készít tévé­sorozatot.

Termék adatok
Cím: A sebesség megszállottja
Eredeti cím: Speed
Szerző: B.B. Easton
Kiadó: Pioneer Books
Oldalak száma: 400
Megjelenés: 2021. szeptember 03.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156187222
Méret: 208 mm x 140 mm x 32 mm

3 999 Ft



Megfeneklett tehetségek Thomas E.Brown

 Megfeneklett tehetségek  Thomas E.Brown



A könyv 15 valós és érdekes történetet mutat be intelligens, jó képességű tinédzserekről és felnőttekről, akik az iskolában, a munkahelyükön vagy társas kapcsolataikban megrekedtek az ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) miatt.

Az ADHD nemzetközileg elismert szaktekintélyének számító Dr. Brown kiemeli az érzelmek gyakran fel nem ismert szerepét ebben a komplex rendellenességben. Elmagyarázza, hogy miért ragadnak meg még igazán tehetséges emberek is, ha ADHD-val élnek, mert habár jól tudnak koncentrálni néhány, őket érdeklő feladatra, de gyakran nem tudnak megfelelően összpontosítani más fontos tevékenységekre és kapcsolatokra.

Az első olyan könyv, mely elmagyarázza az érzelmek meghatározó szerepét az ADHD-vel élők mindennapi működésében. Erőssége az elméleti, áttekintő fejezet is, amely röviden és érthetően mutatja be a figyelemhiánnyal élők nehézségeit. A szerző a legutóbbi kutatási eredményeket is vázolva betekintést nyújt az általa alkalmazott kezelési módszerekbe, amelyekkel a hozzá fordulók "kiszabadulnak" az ADHD okozta nehézségeik fogságából és életüket kielégítőbb és sikeresebb irányban folytathatják.

A leírt esetek egyediek, a felvetett problémák azonban gyakoriak - az érintett olvasók könnyen magukra fognak ismerni. Az alkalmazott stratégiák pedig átültethetőek a mindennapi gyakorlatba, ilyen értelemben ez az írás tekinthető önsegítő könyvnek is.


Termék adatok
Cím: Megfeneklett tehetségek : ADHD serdülő- és felnőttkorban
Szerző: Brown, Thomas E.
Kiadó: Animula Kiadó Kft.
Oldalak száma: 224
Megjelenés: 2021. szeptember 14.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786155574382

3 500 Ft

2021. szeptember 27., hétfő

Hírös ötvenhat BENCZÚR CSABA

 Hírös ötvenhat BENCZÚR CSABA



A szerző hetedik regénye Kecskemét históriájának legfényesebb pillanatait mutatja be. A történelem azon mozzanatait, amelyek kapcsán a "hírös város" bekerült a világsajtóba. A visszaemlékezéseken, katonai jelentéseken alapuló, sőt egykor titkosított CIA-jelentést is felhasználó kisregény fiktív és valóságos személyek cselekedetein keresztül ábrázolja dicsőséges forradalmunk helyi eseményeit, kitekintve néhány környező település sorsfordító, olykor szívszorító történéseire.
A kecskeméti Benczúr Csaba több szemszögből vizsgálja a tisztázott s máig tisztázatlan kérdéseket. Szemtanúkkal, a hatalom oldalán állókkal és áldozatokkal folytatott beszélgetések során törekedett minél közelebb jutni 1956 igazságához, ragyogásához és a sötétségéhez. Korábbi művéhez, a Hírös holokauszthoz hasonlóan a Hírös ötvenhat is forrásértékkel bíró alkotás, műfajában történészi módszereket és irodalmi elemeket egyaránt felhasználó munka, a forradalom kecskeméti eseményeit elsőként bemutató regény.

Termék adatok
Cím: Hírös ötvenhat
Szerző: BENCZÚR CSABA
Kiadó: BT-PRESS BT
Oldalak száma: 240
Megjelenés: 2021. szeptember 27.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786158048330
Méret: 205 mm x 130 mm x 12 mm

2 800 Ft



Az edzés anatómiai kézikönyve Prof. dr. Ken Ashwell

 Az edzés anatómiai kézikönyve Prof. dr. Ken Ashwell



Nélkülözhetetlen segítség sportolóknak, testépítőknek, edzőknek és sportszakembereknek.

o Célja, hogy jobban megértsük, miként működik testünk az erősítő edzések során.
o Több mint 200 anatómiai ábrát tartalmaz.
o Részletesen bemutatja a test főbb rendszereit.
o A 32 oldalas színező munkafüzet a frissen megszerzett ismeretek ellenőrzését segíti.

Az edzés anatómiai kézikönyve jól érthetően magyarázza el a bemutatott 50 alapgyakorlat helyes végrehajtási módját nehezített és könnyű változatban, tanácsokat ad az erőnléti szintekkel és a sérülések megelőzésével kapcsolatban.

A részletes, színes anatómiai ábrákon pontosan látható, mely izmok kapcsolódnak be az adott mozgás során - aktívan vagy stabilizálóként. Mindezek ismeretében pontosabban és nagyobb szakértelemmel állíthatjuk össze edzéstervünket, hatékonyabban tudunk edzeni, és tudatosabban veszünk részt a rehabilitációs programokban.

Az egyes izmok és csontok elhelyezkedésének megjegyzését segíti a könyv végén található színező munkafüzet, melynek oldalain áttekinthető fekete-fehér ábrákon gyakorolhatjuk az izom- és csontrendszer felépítését.

"Negyven év edzői pályafutásom alatt megtapasztaltam, hogy az izmok működésének ismerete kulcsfontosságú a megfelelő edzésterv összeállításához. Ez a könyv nagyon szemléletesen mutatja be a gyakorlatok széles tárházát és az azokban részt vevő izmokat. Minden edzőnek ajánlom, akinek gondja volt az anatómiával, és minden lelkes sportolónak, aki szeretné megérteni, hogyan működik a teste."
Tatarek Rezső Hétszeres Best of prezenter edző, a 2017. év Best of személyi edzője

Termék adatok
Cím: Az edzés anatómiai kézikönyve
Szerző: Prof. dr. Ken Ashwell
Kiadó: BIOENERGETIC KIADÓ
Oldalak száma: 192
Megjelenés: 2021. szeptember 20.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789632915524
Méret: 275 mm x 216 mm x 10 mm

4 990 Ft



Ne nyisd ki Charlotte Habersack

 Ne nyisd ki Charlotte Habersack



"Ne nyisd ki!" - olvasható a Nemóhoz került titokzatos küldeményen. Nemo természetesen kinyitja a csomagot...



Nemónak van egy terve: csapdát állít a csomag küldőjének! Tulajdonképpen egész jó terv, csak sajnos valami félrecsúszik. Nemo, Oda és Fred ezután három problémával kénytelen szembenézni:



1. Drago sárkány életre kel.

2. A köpetének meglepő mellékhatásai vannak.

3. Az egyetlen, aki Dragót visszaváltoztathatná plüssállattá, a világ másik végén van.



Úgyhogy Nemo újabb tervet készít. Tulajdonképpen egész jó terv...

Termék adatok
Cím: Ne nyisd ki 4. - Tüzes!
Szerző: Charlotte Habersack
Fordító: Bartók Imre
Kiadó: Scolar Kiadó és Szolgáltató Kft.
Sorozat: Ne nyisd ki
Oldalak száma: 240
Megjelenés: 2021. március 16.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635091614

3 799 Ft



2021. szeptember 26., vasárnap

Összekötve Claire Contreras

 Összekötve Claire Contreras



"Szép, érzelmes és szívbe markoló..." - Jessica's Dreamy Reads

Adj egy esélyt, hogy visszataláljak hozzád...

A szerelem nem mindig a megfelelő időben kopogtat. Az embert néha csak sodorják az érzelmei. Be kell vallanom, hogy még nem álltam rá készen. Tudom, hogy látni sem akarsz, beszélni velem még annyira sem, de kérlek, engedd, hogy megmagyarázzam. Elmesélem, hogyan tört darabokra a szívem, amikor kiléptél az életemből. Elmondom, hogyan alakult az életem nélküled.
A Szövevényes szerelem-sorozat második kötetében az író még mélyebbre merít minket Tessa és Rowan szívbe markoló és reményteljes történetében. Vajon mi a szerelem igazi próbája?

"Tessa és Rowan története nagyon megindított. Időnként majd megszakadt értük a szívem." - Tracy, OMG Reads

Termék adatok
Cím: Összekötve
Szerző: Claire Contreras
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Sorozat: Szövevényes szerelem-sorozat
Oldalak száma: 272
Megjelenés: 2021. szeptember 24.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635700974

4 199 Ft



2021. szeptember 25., szombat

Péter Giuditta Fabbro

 Péter Giuditta Fabbro



Egy borongós őszi napon születtem, még abban a korszakban, amikor nem volt ultrahangos vizsgálat, így azt sem tudták a szüleim, hogy fiuk vagy lányuk lesz.

Apám fiút akart, anyám... nos, ő szintúgy, miután apám viccesen közölte vele, ha nem fia lesz, haza sem hozza a kórházból. Anyám végigimádkozta a terhességet, hogy fia szülessen, és az imái meghallgatásra találtak.

Az általános iskolás éveim eseménytelenül teltek, nem voltam eminens diák, de nem is a legrosszabb tanuló, közepes átlaggal elcsordogáltam a nyolcadik osztályig. 1991-et írtunk akkor. Ez az év örökre bevésődött az elmémbe, sok minden megváltozott akkor, ami kihatással volt a későbbi életem alakulására.

Ott, akkor végleg eldőlt a sorsom és így lettem Péter, a budapesti éjszakai élet vérszomjas vezérének, Il Caponak a jobb keze.

Szentesi Péter vagyok, és ez az én történetem.

Termék adatok
Cím: Péter
Szerző: Giuditta Fabbro
Kiadó: NewLine Kiadó
Oldalak száma: 324
Megjelenés: 2021. szeptember 06.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786156373007
Méret: 197 mm x 130 mm


3 999 Ft



Zuhanás T.J. Newman

 Zuhanás T.J. Newman



"Nem hagyom, hogy lezuhanjon a gép, és nem hagyom, hogy maguk megöljék a családomat."

A Zuhanás a legjobb fajta thriller (legalábbis nekem, olvasónak mindenképp). A karakterekhez kötődöm. És nem szűnő, teljesen autentikus feszültség hatja át mindvégig. - James Patterson

Bámulatos. Óriási feszültség, sokkoló és rémisztő. A bennfentes szerző miatt különlegesen autentikus, ami ritka. - Lee Child

A Cápa tízezer méter magasban. - Don Winslow

Most szálltál fel egy New Yorkba tartó repülőgépre.
Rajtad kívül még 143 utas van a fedélzeten.
De nem tudod, hogy harminc perce rabolták el a járat kapitányának családját.
Ahhoz, hogy a pilóta családja életben maradjon, mindenkinek meg kell halnia a gépen.
A családja csak akkor élheti túl, ha a pilóta követi az emberrablók utasításait, és szántszándékkal hagyja lezuhanni a repülőt.
Kellemes utat.

T.J. Newman könyvesbolti eladóból lett légikísérő, a Virgin America és az Alaska Airlines légitársaságoknál dolgozott 2011-től 2021-ig. A Zuhanás nagy részét éjszakai repülőutakon írta, miközben az utasok aludtak. Az arizonai Phoenixben él.

Termék adatok
Cím: Zuhanás
Eredeti cím: Falling
Szerző: T.J. Newman
Fordító: Borbély Judit Bernadett
Kiadó: 21. Század Kiadó
Megjelenés: 2021. szeptember 21.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635681549

4 490 Ft



A lőcsei fehér asszony JÓKAI MÓR

A lőcsei fehér asszony JÓKAI MÓR



Áruló, s egy egész várost az ellenség kezére adó "ördögi nőszemély", vagy önfeláldozó szent volt a lőcsei fehér asszony, történelmünk egyik legellentmondásosabb alakja? Ez a lélektani rejtély indította Jókai Mórt arra, hogy megírja egyik legfordulatosabb, legizgalmasabb történelmi
regényét, amely a Rákóczi-szabadságharc végén játszódik, a szatmári béke idején.
Korcsmáros Pál 1963-ban rajzolta meg a regény képregényváltozatát, amely heti folytatásokban, 18 héten keresztül jelent meg a Füles rejtvényújságban. A rajzokat most összegyűjtve, digitális technikával felújítva, egy kötetben tárjuk az olvasók elé.

Termék adatok
Cím: A lőcsei fehér asszony
Szerző: JÓKAI MÓR
Kiadó: Casparus Kiadó Kft.
Oldalak száma: 64
Megjelenés: 2021. szeptember 22.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789639833784

1 990 Ft




Mozdonygyári éjszakák GERGELY ÁGNES

 Mozdonygyári éjszakák GERGELY ÁGNES


Gergely Ágnes új könyve az emlékezésé. De a visszatekintő elbeszélőt nem a történelmi múlt nagy eseményei és összefüggései érdeklik, hanem a részletek. Azok a kis apróságok, amelyekből összeáll egy élet. Vagy ha nem is áll össze, de metszeteket ad arról az időről, amelyben élni adatott neki.
Pontosság, jóvátehetetlen múlt idő, életszeretet. Hiány és fájdalom.
Például egy apa hiánya.
"Apám tizenháromszor kapott behívót, először a hadseregbe, ott volt a Délvidék visszavételénél, a lábán megsebesült. Utána munkaszolgálatra vonult be, és utolsó útján, 1945. januárjában eltűnt. Két bajtársa Kőszegen látta utoljára, egy harmadik állítólag látta Mauthausenben. Aki megérkezett Mauthausenbe, azt elvitte a tífusz; aki nem érte el a teherautót, azt lelőtték.
1995-ben, a tábor felszabadulásának ötvenéves évfordulóján elmentem Mauthausenbe. 2013-ban az ebenseei fogolytábort kutattam végig. 2014-ben újra Mauthausent, hátha tévedek. De nem. Apám neve sehol sincs a fogolylistán."

Termék adatok
Cím: Mozdonygyári éjszakák
Szerző: GERGELY ÁGNES
Kiadó: Kalligram Könyvkiadó
Oldalak száma: 72
Megjelenés: 2021. szeptember 21.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634682233
Méret: 210 mm x 115 mm


2 990 Ft


Visszavágó V. E. Schwab

 Visszavágó V. E. Schwab



Bosszúszomjas zsenik szupererejű összecsapása.

Magneto és X Professzor. Superman és Lex Luthor. Victor Vale és Eli Eleven. Sydney és Serena Clarke. Eposzi szövetségek, melyek felbomlottak, barátságok, amelyek menthetetlenül megromlottak.

Victor nem menekülhet saját szuperereje csapdájából, mégis mindent elkövet, hogy megszabaduljon az egyre szörnyűbb mellékhatásoktól. Útját kegyetlenül lemészárolt RendKívüliek hullái szegélyezik. Ősellensége, Eli ismét a nyomában van, ám erről még maga sem tud.

Marcellának, a hírhedt maffiózó gyönyörű feleségének jócskán kijutott az árulásból. Kivirult a halál csókjától, a hatalomtól, amit végre megkapott, és amire mindig is vágyott. Saját csatlósokat gyűjt, és belemegy a legveszedelmesebb játszmába is: megpróbálja kihasználni a legendás viszályt...

Termék adatok
Cím: Visszavágó
Eredeti cím: Vengeful (Villains, 2)
Szerző: V. E. Schwab
Fordító: Sepsi László
Kiadó: Fumax Kiadó
Oldalak száma: 516
Megjelenés: 2021. szeptember 15.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634701989
Méret: 198 mm x 142 mm

4 995 Ft




2021. szeptember 24., péntek

Xanadu HÁY JÁNOS

 Xanadu HÁY JÁNOS



Nem nagy dolog.
Kell pár tucat angyal, egy Teremtő, néhány részeges tengerész, egy velencei kereskedő, egy piránói lány, kell egy nagy tenger, kellenek rá hajók, kell Velence, és kell Piránó, kell Marlon, a régi kópé, és az elrejtett angyallány, Marion.
Összekeverjük, kiöntjük, és készen van az első fejezet. Aztán megint kavarunk rajta, kiöntjük, és készen a második fejezet. Keverünk harmincnyolcszor, és készen van mind a harmincnyolc fejezet.
Nem nagy dolog.
Bárki megcsinálhatja, ha van neki egy akkora tálja, amibe belefér pár tucat angyal, egy Teremtő, néhány részeges matróz, egy nagy tenger, meg Velence...

Termék adatok
Cím: Xanadu
Szerző: HÁY JÁNOS
Kiadó: Európa Kiadó
Oldalak száma: 356
Megjelenés: 2021. szeptember 17.
ISBN: 9789635042241
Méret: 183 mm x 124 mm

3 999 Ft



A Windsor-csomó S. J. Bennett

 A Windsor-csomó S. J. Bennett



2016 tavaszán II. Erzsébetet a Windsor-kastélybeli születésnapi ünnepségének az előkészületei kötik le, amikor sokkoló hír érkezik: az egyik vendéget holtan találták a hálószobájában.

Látszólag minden jel arra mutat, hogy a fiatal orosz zongorista öngyilkos lett, ám a rosszul megkötött csomó idegenkezűségre utal.

A királynő a nyomozókra hagyja az eset felderítését, de nemsokára bosszantani kezdi a rendőrség hozzá nem értése, ezért úgy dönt: diszkréten a saját kezébe veszi az ügy felgöngyölítését...

Közben sem a hozzátartozói, sem a kormánya, sem a népe nem sejti, hogy a királynő mindent megtesz azért, hogy elkapja a gyilkost.

S. J. Bennett szellemesen megírt, elragadó és letehetetlen krimije olyan szerepben ábrázolja II. Erzsébetet, amilyenben még sohasem láthattuk: határozott és ravasz nyomozóként.

Az olvasó emellett bepillanthat a királyi udvar mindennapjaiba, és megismerheti azokat az érdekes karaktereket, akik a színfalak mögött egy monarchiát irányítanak.

Termék adatok

Cím: A Windsor-csomó
Eredeti cím: The Windsor Knot
Szerző: S. J. Bennett
Fordító: Kiss Ádám
Kiadó: General Press Kft.
Oldalak száma: 304
Megjelenés: 2021. szeptember 15.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634525455
Méret: 197 mm x 137 mm

3 490 Ft



2021. szeptember 23., csütörtök

Kiss Szilvia Esküvői Frizurák II. Kiss Szilvia

Kiss Szilvia Esküvői Frizurák II. Kiss Szilvia


20 MERŐBEN MÁS MÁS STÍLUSÚ FRIZURA ELKÉSZÍTÉSÉT MUTATJA BE A KÖNYV LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE, PRECÍZ LEÍRÁSSAL ÉS KÉPI TERJEDELEMMEL. A KÖNYVBEN SZEREPEL 5 OLYAN FRIZURA IS, AMELYET BÁRKI ELKÉSZÍTHET MAGÁNAK OTTHON IS.

Termék adatok
Cím: Kiss Szilvia Esküvői Frizurák II.
Eredeti cím: Kiss Szilvia Esküvői Frizurák II.
Szerző: Kiss Szilvia
Kiadó: Babylon Group Kft.
Oldalak száma: 125
Megjelenés: 2021. szeptember 22.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786150116075
Méret: 260 mm x 260 mm x 12 mm

14 990 Ft