2021. május 22., szombat

AZ ÁRTATLAN - HARLAN COBEN

 AZ ÁRTATLAN -  HARLAN COBEN


"Az Idegen után újabb Netflix-sikersorozat Harlan Coben-regényéből!

Egy éjjel Matt Hunter megpróbál véget vetni egy verekedésnek, és véletlenül megöl egy embert. Kilenc évvel később az exfegyenc Matt Hunter már semmit nem vehet biztosra. Felesége, Olivia várandós, s épp megvenni készülnek álmaik házát, de elég egyetlen furcsa, megmagyarázhatatlan hívás Olivia mobiltelefonjáról, és Matt élete újra darabokra törik...

A kertváros fehér kerítései mögé pillantó regény fordulatos, érzelmekben gazdag krimi, s ugyanakkor lenyűgöző mese választásainkról és azok következményeiről, melyektől nem szabadulhatunk.

HARLAN COBEN napjaink egyik legnépszerűbb krimiírója. Eddig megjelent több mint húsz regényét, köztük a méltán népszerű Myron Bolitar-sorozatot a műfaj gyöngyszemeiként tartják számon. Könyveit negyven különböző nyelvre fordították le, és közel ötvenmillió példányt adtak el belőlük világszerte.

"Coben zseniálisan vezeti be az olvasót karakterei szívébe és lelkébe. Főhősei hétköznapi emberek, akik hétköznapi életükből váratlanul zuhannak bele egy bűnnel és szörnyűségekkel teli világba." - USA Today

"Elképesztő fordulatok... Matt Hunter zuhanását követni olyan, mint a hulllámvasút: rémisztően szórakoztató." - Kirkus Reviews

A parti kezd leülni. Egy ponton elindultok a kabátotokért. Duff kezében ott a söre. Felkapja a kabátját, és a vállára veti.
Ekkor löttyen ki a söre.
Nem nagyon. Épp csak egy kicsit. De ez is elég."
Termék adatok
Cím: Az ártatlan 
Szerző: Harlan Coben
Fordító: Illés Róbert
Kiadó: Jaffa Kiadó
Sorozat: Hard Boiled sorozat
Oldalak száma: 432
Megjelenés: 2021. május 30.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634754794
Méret: 200 mm x 140 mm x 3 mm


3 999 Ft


2021. május 19., szerda

Elfojtott vágyak Anne L. Green

 Elfojtott vágyak Anne L. Green




Lehet, hogy a múlt mégsem tűnt el nyomtalanul?
 
Ian Bryton vagyok, az egykori kemény faszagyerek, akinek sikerült megharcolnia a belső démonaival és az előítéletekkel. Jól menő cégtulajdonosként családot alapítottam, büszke férj és apa lettem. Látszólag mindenem megvan, ám mégsem vagyok boldog, csak a kudarcokat, csalódásokat tapasztalom. Érzem, hogy küzdelmes választás elé kényszerülök, mert rádöbbentem, hogy elengedni vagy elfojtani a vágyaimat nem ugyanaz. El kell döntenem, menjek, mielőtt felszínre törne minden elrejtett érzelmem vagy megvárjam a teljes káoszt.
 
Anne L. Green Elfojtva-sorozatának befejező kötetéből megtudhatjuk, mi történik, ha elhallgatjuk, amit gondolunk és elnyomjuk, amit érzünk, csak hogy másokat boldoggá tegyünk. Ian számára a változás létkérdés. De végül tényleg képes lesz meghoznia a mindenki számára legjobb döntést?
Termék adatok
Cím: Elfojtott vágyak
Szerző: Anne L. Green
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Sorozat: Elfojtva
Oldalak száma: 380
Megjelenés: 2021. május 18.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786155692734


4 299 Ft


Elfojtott indulatok Anne L. Green

 Elfojtott indulatok Anne L. Green


A szerelem lehet erősebb, mint a családi kötelék?

Ian Bryton nem az én súlycsoportom. Igazi nehézfiúnak tűnik a képek alapján, de meg kell hagyni, állati jó pasi. Imádom a csibész mosolyú, dögös szívtiprókat. Ha pedig még bomba testük is van, néhány szexi tetoválással, na annak már tényleg nehezen tudok ellenállni. Nem tehetek róla, bukom az ilyen fazonokra. Izgalmasak, érzékiek, férfiasak és veszélyesek.

A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green megírta a lázadó Maya Cross érzéki, humoros, ám szívszorító történetét. A kötetből megtudhatjuk, mi történik, ha egy olyan pasi keveredik a családba, aki már első ránézésre is igazi rosszfiú, akit semmi más nem érdekel, csak a csajok, a pia, a tetkói és a több száz lóerő a lába közt. Vagy talán mindez csak a látszat?
Termék adatok
Cím: Elfojtott indulatok
Szerző: Anne L. Green
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 480
Megjelenés: 2020. június 29.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786155929625


3 999 Ft


Szerelem lólépésben Chantal Schreiber

 Szerelem lólépésben Chantal Schreiber



Lovak, barátság, első szerelem
Rosa, Daisy és Iris a legjobb barátnők. Sok közös van bennük: mindhárman a lovak szerelmesei, és imádják a hosszú vágtákat a szabadban. Tudják, hogy ez örökre így marad - vagy mégsem? Iris hamarosan elköltözik a családjával, így Rosa és Daisy a barátnőjük és szerelmi tanácsadójuk nélkül maradnak. És épp akkor, mikor Rosa sehogy sem bír kiigazodni az érzésein Daniellel kapcsolatban, akivel gyerekkoruk óta a legjobb barátok. Ráadásul feltűnik a színen egy új lány, aki rögtön mindenkit az ujja köré csavar, és Rosa híreket kap sosem látott apukájáról is...
Új sorozat a lovak szerelmeseinek!
10+


És épp akkor, mikor Rosa sehogy sem bír kiigazodni az érzésein Daniellel kapcsolatban, akivel gyerekkoruk óta a legjobb barátok.
Ráadásul feltűnik a színen egy új lány, aki rögtön mindenkit az ujja köré csavar, és Rosa híreket kap sosem látott apukájáról is...

Új sorozat a lovak szerelmeseinek!

10+
Termék adatok
Cím: Szerelem lólépésben
Eredeti cím: Schritt, Trab, Kuss
Szerző: Chantal Schreiber
Kiadó: MANÓ KÖNYVEK
Sorozat: Friends & Horses
Oldalak száma: 272
Megjelenés: 2021. május 17.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634039570
Méret: 197 mm x 129 mm


2 490 Ft


2021. május 14., péntek

Készüljünk a KRESZ-vizsgára Pető Attila

 Készüljünk a KRESZ-vizsgára Pető Attila 



KRESZ-alapok
KRESZ-szituációk
Közúti Jelzések
KRESZ-elsőbbségadás
Vizsgafeladványok
Vezetéselmélet
Műszaki ismeretek
KRESZ-gyakorlat
Termék adatok
Cím: Egyszerűen, érthetően - Készüljünk a KRESZ-vizsgára
Szerző: Pető Attila
Kiadó: Olvasni Menő Kft.
Oldalak száma: 114
Megjelenés: 2021. május 14.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789630624060

4 600 Ft


Sarah Morgan Könyvesbolt Párizsban

 Sarah Morgan Könyvesbolt Párizsban



Grace lelkesen készül a huszonötödik házassági évfordulójára, mert romantikus párizsi utazással lepi meg a férjét. Ám a nagy napon letaglózó meglepetés éri: párja bejelenti, hogy válni akar. Grace az első sokkból felocsúdva bátor döntést hoz, és elhatározza, hogy egyedül is elmegy Párizsba!Audrey, a fiatal londoni lány otthonról akar elszabadulni, amikor a francia fővárosba utazik. Mivel nincs pénze, dolgozni szeretne, nyelvtudás nélkül azonban esélye sincs munkát szerezni a könyvesboltban, pedig az álláshoz lakás is jár. Nagyon úgy fest, hogy céltalan lófrálással telik majd a nyara, de amikor megmenti Grace-t egy rablótámadástól, a találkozásuk mindent megváltoztat.Szomszédok lesznek a könyvesbolt fölött, s bár azért jöttek Párizsba, hogy megtalálják önmagukat, valami sokkal fontosabbra is rálelnek: az igazi, nagybetűs barátságra.Sarah Morgan legújabb regénye a szeretet erejéről szól, és arról, hogy amikor valaminek vége szakad, mindig elkezdődik valami más, valami izgalmas.

 

Termék adatok
Cím: Könyvesbolt Párizsban
Szerző: Sarah Morgan
Kiadó: Vinton Kiadó
ISBN: 9789635402847


3 890 Ft


2021. május 13., csütörtök

Téged akarlak Meghan March

 Téged akarlak Meghan March




Ismerd meg New Orleans sötét és mocskos oldalát a méltán híres USA Today bestsellerszerző, Meghan March történetéből!

"New Orleans az enyém.
Nem ismersz, de én irányítok mindent, amit csak látsz, vagy éppenséggel nem látsz.
A kapcsolataim nem ismernek határt és a vágyaim mindig teljesülnek.
Sosem kellett kölcsönkérnem, sőt egy éppen hanyatló családi vállalkozás tartozik is nekem.
Lenyűgöz, hogy pont ő tartozik nekem.
Nem is sejti, hogy felkeltette az érdeklődésemet.
Nem is lehetett volna körültekintőbb. 
Ő is az enyém lesz. A részemmé fog válni. Talán meg is tartom örökre.
Ideje, hogy begyűjtsem, ami az enyém.
Keira Kilgore, mostantól Lachlan Mount tulajdona vagy.

*** A Téged akarlak a Mr. Mount bűnös élete-trilógia első része. Mount és Keira története a Rád vágyom és a Tiéd vagyok című kötetekben folytatódik.***

Meghan March erős, érzéki nőkről ír és mocskos szájú alfa-hímekről, akiket térdre kényszerítenek. Erotikus regényei Amerikában hatalmas sikert aratnak, és már a hazai olvasók szívét és a sikerlistákat is meghódította.
Termék adatok
Cím: Téged akarlak
Szerző: Meghan March
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 320
Megjelenés: 2018. október 10.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786155763847

3 699 Ft


2021. május 11., kedd

Vigyél haza! - Vizek a nagyvilágban

 Vigyél haza! - Vizek a nagyvilágban


Járd be velünk a világot, és ismerd meg a vizek különböző típusait, lakóikkal és növényeikkel együtt!
Velünk tartanak az utazáson barátaink, az állatok is. Számukra ez életre szóló kaland: haza akarnak térni oda, ahová tartoznak, ám nem tudják, hol is lehet az otthonuk. Szerencsére Anni a segítségükre siet. Együtt végigjárják, felfedezik a különféle vizeket - a sarkvidéki tengerektől az Amazonasig -, és a kislány megtalálja a megfelelőt mindegyik barátja számára. És hogy mi történik az állatokkal, miután hazatértek? Biztos szívesen elmesélik neked.
Gyere velünk az utazásra, sok érdekességet láthatsz majd!
Termék adatok
Cím: Vigyél haza! - Vizek a nagyvilágban
 
Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ
Oldalak száma: 26
Megjelenés: 2021. február 25.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634866732

2 699 Ft


2021. május 8., szombat

ERAGON - Sárkánylovas Christopher Paolini

 ERAGON - Sárkánylovas Christopher Paolini



2003 őszén a New York Times sikerlistáján nagy szenzációt keltve az élre tört egy amerikai kamasz fiú fantasyregénye, amelyért azóta is töretlenül rajonganak az olvasók, azóta már sikeres film is született belőle.

Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont nagybátyja neveli egy eldugott faluban. A tizenöt éves fiú (éppen ennyi volt a szerző is, amikor elkezdte írni a könyvet) egy éjszaka, vadászat közben tükörsimára csiszolt, rejtélyes kék követ talál, amely utóbb sárkánytojásnak bizonyul, és egy kék sárkány kel ki belőle. Ezzel Eragon élete egy csapásra megváltozik. Mint a sárkány gazdája, a Lovasok rendjébe emelkedik. A legendás Sárkánylovasok előző nemzedéke elpusztult a gonosz és rettentő mágusi hatalommal bíró Galbatorix király elleni harcban. Most az egyszerű falusi sihederre hárul a feladat, hogy megszabadítsa országát a kegyetlen zsarnokságtól. Segítője Saphira, a nőnemű sárkány, akivel gondolatátvitel útján kommunikál, és Brom, a rejtélyes öregember, a múlt titkainak tudója, aki a varázsláshoz is ért. Hosszú út áll előtte, tele izgalmakkal és felfedezésekkel - egy olyan világban, amelyet Tolkien könyveiből ismerhetünk, de amely friss életre támad, új vonásokkal gyarapodik, és egy szeretni való fiatal hőssel ajándékoz meg bennünket a kitűnő kamasz, Christopher Paolini könyvében.
Termék adatok
Cím: ERAGON - Sárkánylovas
Szerző: Christopher Paolini
Fordító: Bihari György
Kiadó: Európa Kiadó
Sorozat: Az örökség
Oldalak száma: 528
Megjelenés: 2019. november 14.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635041367
Méret: 230 mm x 152 mm

4 999 Ft


ERAGON - Elsőszülött Christopher Paolini

 ERAGON - Elsőszülött Christopher Paolini



Eragon és Saphira megvívta élete első nagy csatáját a törpék és vardenek oldalán a Birodalom kegyetlen ura, Galbatorix és az őt támogató urgalok ellen. Bár a csatát megnyerték, a harcnak nincs vége. A súlyos sérülést szenvedett Eragon és sárkánya Ellesmérába, a tündék országába utazik, hogy ott tökéletesítse tudását, és ily módon méltó legyen a Sárkánylovasok rendjéhez. Kiképzése során nemcsak testben és a harcművészet terén edződik, hanem szelleme is fejlődik.
Időközben azonban hírét veszi, hogy faluját, Carvahallt Galbatorix pribékjei a földdel tették egyenlővé, a falubeliek pedig, Eragon unokatestvére, Roran vezetésével, elmenekültek, hogy a vardenekhez csatlakozva ők is harcba szálljanak a zsarnok ellen. Eragon nem tehet mást, mint hogy lélektársával, Saphirával együtt részt vegyen az öldöklő háborúban, ahol egy hozzá hasonlóan ifjú Lovassal, halottnak hitt barátjával, Murtaghgal kerül szembe, s a kíméletlen párbajban fény derül egy rettenetes titokra. Eragon megtudja, ki volt az apja...
A véreskezű, nagy erejű mágus, Galbatorix uralmát most sem sikerült megtörni, a történet folytatódik.
Hogy hogyan alakul a Birodalom és alattvalói, továbbá a törpék, tündék, sárkányok, mágusok sorsa a későbbiekben, azt a főhőséhez hasonlóan immár férfivá cseperedett Christopher Paolini fantáziája alkotta Örökség-ciklus harmadik kötetéből tudja majd meg a Kedves Olvasó.
Termék adatok
Cím: ERAGON - Elsőszülött
Szerző: Christopher Paolini
Fordító: Sóvágó Katalin, Bihari György
Kiadó: Európa Kiadó
Sorozat: Az örökség
Oldalak száma: 708
Megjelenés: 2019. november 22.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635041510
Méret: 230 mm x 152 mm

5 499 Ft


ERAGON - Brisingr Christopher Paolini

 ERAGON - Brisingr Christopher Paolini



Alig néhány hónapja, hogy Eragon kiejtette a "brisingr" szót, amely az ősi nyelven azt jelenti, tűz. Azóta megtanult a szavak segítségével varázslatot alkotni, és számtalan próbával is szembe kellett már néznie. A Birodalom ellen vívott ádáz és véres csatában az Égő Mezőkön, ahol Murtaghgal és Tövissel is megküzdött, sárkányával, Saphirával együtt kis híján odavesztek. Ám a kalandoknak koránt sincs vége - hiszen Eragont számtalan ígéret köti, amelyeknek talán nem is tud eleget tenni.
Eragon megígérte unokatestvérének, Rorannak, hogy segít kiszabadítani Katrinát Galbatorix fogságából. Roran, aki elmenekítette a falubelieket Carvahallból a Birodalom pribékjei elől, időközben rettenthetetlen harcossá vált, kiérdemelve a Vastörő melléknevet a vardenek között, akik szintén Eragonban bíznak - szükségük van erejére és tehetségére, hisz ő az utolsó szabad Sárkánylovas, akinek esélye lehet a félelmetes, velejéig gonosz, hihetetlen mágikus erővel bíró Galbatorix ellen. Eragont szorítja az idő és a rengeteg feladat: még annyi mindent kell megtanulnia a mágiából, meg kell győznie a törpéket, hogy álljanak Nasuada királynő és a vardenek mellé, el kell látogatnia Ellesmérába a tündékhez...
Vajon képes lesz-e ez az egyszerű parasztfiú arra, hogy egyesítse a lázadó erőket, és megdöntse a zsarnok király uralmát?
Hogy hogyan végződik a Birodalom és alattvalói, valamint a törpék, tündék, sárkányok, mágusok sorsa, azt az Örökség-ciklus negyedik kötetéből tudja meg a Kedves Olvasó.
Termék adatok
Cím: ERAGON - Brisingr
Szerző: Christopher Paolini
Fordító: Sóvágó Katalin, Bihari György
Kiadó: Európa Kiadó
Sorozat: Az örökség
Oldalak száma: 752
Megjelenés: 2019. november 22.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635041527
Méret: 230 mm x 152 mm


5 699 Ft


2021. május 6., csütörtök

A végzet iskolája Naomi Novik

 A végzet iskolája Naomi Novik



A Solomancia első leckéje:
A tanulás még soha nem volt ennyire halálos.

A végzet iskolájának neve Solomancia, a mágikus hatalommal bírók tanintézménye, ahol a kudarc szó szerint halált jelent - mígnem egy El nevű lány el nem kezdi feltárni a hely titkait.

Itt nincsenek tanárok, nincsen szünidő, nincsenek barátok sem, csak stratégiai szövetségesek. A túlélés fontosabb, mint bármilyen jegy, mert az iskola nem engedi a diákjait távozni addig, amíg le nem teszik a záróvizsgát... vagy meg nem halnak. A szabályok csalókán egyszerűek: Ne járkálj egyedül a folyosókon! És óvakodj a mindenütt lesben álló szörnyektől!

El azonban különösen alkalmas arra, hogy szembeszálljon az iskola veszélyeivel. Szövetségesei ugyan nincsenek, de sötét hatalma hegyeket képes lerombolni, és milliónyi életet eltörölni. Könnyen legyőzhetné az iskolában cserkésző szörnyeket. A gond csupán az, hogy ez a sötét mágia az összes többi tanulóval is végezne.

NAOMI NOVIK, a Nebula-, Locus- és Mythopoeic-díjas Rengeteg és a Locus-díjas Ezüstfonás után egy új történettel jelentkezik egy remekül megformált, vonakodó, sötét varázslónőről, akinek az a sorsa, hogy átírja a mágia szabályait.
Termék adatok
Cím: A végzet iskolája
Eredeti cím: A Deadly Education
Szerző: Naomi Novik
Fordító: Heinisch Mónika
Kiadó: Talentum Kiadó Kft.
Sorozat: Solomancia
Oldalak száma: 360
Megjelenés: 2021. április 12.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635660186


3 990 Ft


Kelta tündérmesék Joseph Jacobs

 Kelta tündérmesék Joseph Jacobs



Századok peregtek le és mesemondók generációi nőttek fel a kelta tündérmesék varázslatos világán, humorán és izgalmain. Életkortól, nemtől és történelmi kortól függetlenül bármely hallgatóság érdeklődve merül el ezekben a történetekben, amiktől az olvasó minden meseelemet és fordulatot megkap, amit csak kíván. 1892-ben válogatta össze egy kötetbe ezt a 26 történetet Joseph Jacobs, az angolszász meseirodalom és folklór megkerülhetetlen alakja. Azóta folyamatosan jelenik meg angol nyelven. A történetek széles keresztmetszetét adják a kelta (elsősorban ír, kisebb részben walesi, skót és cornish) kultúrának, Deidre balladájától a fürge szabó hátborzongató kísértettörténetén át kacagtató mesékig az asszonyi furfangról. Írország, Skócia, Wales és Cornwall valódi kulturális öröksége bármely korosztály olvasói számára élvezetes kikapcsolódást nyújt, hiszen ez a varázslatos mesevilág tőlünk oly távoli, s átlengi a kelta kultúra varázsa és varázslata, druidái, beszélő állatai, óriási és egyéb csodái. S bár Joseph Jacobs gyűjteményének népszerűsége töretlen, kelta mesegyűjteménye eddig még nem jelent meg magyar nyelven. Ezért nyugodt szívvel ajánljunk mindenkinek ezt a kortalan mesegyűjteményt első ízben magyar nyelven, mely biztosak vagyunk benne, hogy sugárzó fényű állócsillag lesz a magyar nyelven kiadott mesegyűjtemények égboltján. A mesékhez Jacobs jegyzetei mellett kiadónk is fűzött magyarázó megjegyzéseket, melyek teljessé teszik az egyes mesék hátterét, vagy a számunkra szokatlan nevek eredetét, jelentését. A magyar kiadáshoz őexcellenciája, Ronan Gargan, Írország magyarországi nagykövete írt autentikus előszót.
Termék adatok
Cím: Kelta tündérmesék
Eredeti cím: Celtic Fairy Tales
Szerző: Joseph Jacobs
Fordító: dr. Bujtor László
Kiadó: Digi-Book Kiadó
Oldalak száma: 304
Megjelenés: 2021. április 14.
ISBN: 9789635592166
Méret: 30 mm x 148 mm x 210 mm


4 490 Ft


Higgy nekem Leiner Laura

 Higgy nekem Leiner Laura



Már ötödik napja tart az IOV, és a címvédő piros csapat még mindig versenyben van, méghozzá nem is akárhogy; a résztvevők és szervezők is őket tartják az egyik legesélyesebbnek a győzelemre.

Az otthoniak azonban továbbra is kétkednek, számukra az idei Szirtes-csapat mindörökre megbélyegzett társaság marad, amelynek negatív megítélését IOV-részvétele és -eredménye sem változtatja meg.

Kocsis igazgató próbál tenni ez ellen, és mindent bevetve igyekszik megkedveltetni a négy versenyzőt a szirtesesekkel, miközben a Hortobágyon egyre kiélezettebb a verseny, Sára, Rajmund, Vivi és Dominik pedig az események sodrásában szép lassan rádöbbennek, hogy nemcsak sorstársakra, de barátokra is találtak.
Sőt, talán még annál is többre...

Higgy nekem az Iskolák versenye második trilógia második része.
Termék adatok
Cím: Higgy nekem
Szerző: Leiner Laura
Kiadó: Carta TEEN Kiadó
Sorozat: Iskolák versenye
Oldalak száma: 496
Megjelenés: 2021. május 05.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786155653933
Méret: 200 mm x 130 mm x 34 mm


3 799 Ft


2021. május 5., szerda

Sürgősségi betegellátás Dr. Sirák András

 Sürgősségi betegellátás Dr. Sirák András



A háziorvos munkájában nem ritka a sürgősségi betegellátás. Különösen vonatkozik ez a vidéken dolgozó háziorvosra, de a fővárosban tevékenykedő háziorvos is kerülhet olyan helyzetbe, amikor a döntésén, abban a néhány percben a beteg sorsa múlik. Sőt, aki nem háziorvosként dolgozik, hanem más területét műveli a medicinának, annak életében is elő fog fordulni, hogy egy közlekedési baleset során, családtagja vagy szomszédja hirtelen rosszulléte, balesete kapcsán sürgősségi betegellátást kell nyújtania, méghozzá nagyon sokszor nehéz körülmények között, megfelelő felszerelés és sokszor megfelelő asszisztencia nélkül. Az ő számukra készült e könyv, amiben összefoglaljuk azokat az ismereteket, amelyeket ilyen szituációban minden orvosnak tudnia kell.
Termék adatok
Cím: Sürgősségi betegellátás - Családorvosok, rezidensek, ügyeletes orvosok és asszisztensek számára - 6. bővített és átdolgozott kiadás
Szerző: Dr. Sirák András
Kiadó: MÁTRIX MÉDIA KFT.
Megjelenés: 2021. május 05.
ISBN: 9786150046761



7 000 Ft


Némi gyűlölet Joe Abercrombie

 Némi gyűlölet Joe Abercrombie



Háború. Politika. Forradalom. Eljött az őrület kora.

Gyárkémények nőnek Adua fölé, a világ új lehetőségek tárházává változott. Csakhogy a régi viszályok szemernyit sem csillapodtak. Angland véráztatta határainál Leo dan Brock azért küzd, hogy hírnevet szerezzen magának a csatamezőn, és legyőzze Alkony Stour portyázó seregeit. A koronától remél segítséget, Jezal király fia, a semmirekellő Orso herceg azonban mindenkinek csak csalódást okoz.

Savine dan Glokta - úrinő, befektető, az Unió legrettegettebb emberének lánya - célul tűzte ki, hogy a társadalom salakdombjának legtetejére kapaszkodjék. Bármi áron. A külvárosokban azonban tombol a düh, amit a világ minden pénzével sem lehet kordában tartani.

Felvirradt a gépek kora, de még él a mágia is. Az őrült domblakó, Isern-i-Phail segítségével Rikke, a Kutyaember lánya mindent megtesz, hogy úrrá legyen a Hosszú Szem képességén, amiről maga sem tudja, hogy áldás vagy átok. A jövőbe látni egy dolog, de amíg az Első Mágus mozgatja a szálakat, megváltoztatni nem lesz könnyű...
Olvass Abercrombie-t mihamarabb, hogy ne kelljen később
azt kérdezned magadtól: "Mit csináltam eddig?"

"A Némi gyűlölet talán a legnagyszerűbb munka egy olyan írótól,akit sokan már eddig is mesternek tekintettek." - SFF World

Felnőtteknek ajánljuk!
Termék adatok
Cím: Némi gyűlölet (Az őrület kora 1.) [előrendelhető]
Eredeti cím: A Little Hatred
Szerző: Joe Abercrombie
Fordító: Kamper Gergely
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
Sorozat: Az őrület kora
Oldalak száma: 672
Megjelenés: 2021. május 04.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789632450575




4 999 Ft

2021. május 4., kedd

Lenni és Margot száz éve Marianne Cronin

 Lenni és Margot száz éve Marianne Cronin



"Gyönyörű regény: vicces, érzékeny... és tele van élni akarással" - Harper's Bazaar

Elbűvölő, szenvedélyesen életigenlő és lefegyverző humorral megírt regény a Csillagainkban a hiba és Jojo Moyes rajongóinak

Az élet rövid - senki sem tudja ezt jobban a tizenhét éves Lenninél, akinek egy gyógyíthatatlan betegséggel kell szembenéznie. Ő azonban úgy érzi, még rengeteg dolga van itt, a földön. Miután megismerkedik a nyolcvanhárom éves, lázadó szellemű Margot-val, aki életmentő szívműtétre vár, a nagy korkülönbség ellenére hamarosan szoros barátság szövődik köztük. Ketten együtt elhatározzák, hogy egy-egy festményben örökítik meg az életük sorsfordító eseményeit - száz év, száz kép, két élet. Ahogy haladnak a munkával, egy teljesen új világ nyílik meg előttük, ahol olyan kalandok várnak rájuk, amelyekről addig álmodni sem mertek.

Elragadóan szellemes, megható, de mindenekelőtt felemelő történetet tart kezében az olvasó - egy történetet, amely az élet egyedülálló ajándékát ünnepli, és hitet tesz a szeretet és a barátság végtelen ereje mellett, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.
Termék adatok
Cím: Lenni és Margot száz éve
Eredeti cím: The Hundred Years of Lenni and Margot
Szerző: Marianne Cronin
Fordító: Szigeti Judit
Kiadó: General Press Kft.
Oldalak száma: 360
Megjelenés: 2021. május 04.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634524915
Méret: 200 mm x 125 mm x 16 mm


Vásárlás

3 690 Ft

2021. május 3., hétfő

Legendary GARBER, STEPHANIE

 Legendary GARBER, STEPHANIE




Donatella Dragna a Caraval varázslatos világában végleg megszabadult zsarnok apjától, és a nővérét, Scarlettet is megmentette egy baljós házasságtól. Lenne mit ünnepelnie a Dragna-lányoknak - de Tella még nem szabad.
Még a játék előtt, végső kétségbeesésében egyezséget kötött egy bűnözővel, és most olyasmivel tartozik neki, amit eddig soha senki nem tudott megszerezni. Ki kell derítenie a Caraval mester, Legend valódi nevét! Erre csak egyetlenegy esélye van: ha megnyeri a Caravalt.
Tella tehát második alkalommal is beleveti magát a legendás versengésbe, és ezzel keresztezi egy gyilkos trónörökös útját, belebonyolódik egy elátkozott szerelembe, valamint a titkok kusza hálójába... amivel bajba sodorja Scarlettet is.
A Caraval mindig is bátorságot, ravaszságot és áldozatokat követelt. Ám ezúttal még többet kér a játék: ha Tella nem tudja teljesíteni, amit az alkuban ígért, és nem szolgáltatja ki Legend igazi nevét, mindent elveszít - talán még az életét is. De ha nyer, Legend meghal, és a Caraval örökre megsemmisül.
Isten hozott újra a Caravalban... a játék még csak most kezdődik igazán!
Termék adatok
Cím: Legendary
Szerző: GARBER, STEPHANIE
Fordító: Falcsik Mari
Kiadó: KOLIBRI GYEREKKÖNYVEK KFT
Oldalak száma: 480
Megjelenés: 2021. február 15.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634377979


4 299 Ft


2021. május 2., vasárnap

Gonosz mélység Shea Ernshaw

 Gonosz mélység Shea Ernshaw



Köszöntünk az elátkozott városban, Sparrow-ban!
A Csendes-óceán partján fekvő városkában kétszáz évvel ezelőtt három nővért halálra ítéltek boszorkányságért. Köveket kötöttek a bokájukra, és a kikötő mély vizébe lökték őket.

Azóta minden nyáron visszatérnek egy kis időre, hogy három bájos lány testébe költözve bosszút álljanak - fiúkat csaljanak a kikötőbe, és vízbe fojtsák őket.

Mint a legtöbb helybeli, a tizenhét éves Penny Talbot is beletörődött a várost sújtó átokba. De ebben az évben, a nővérek visszatérésének előestéjén egy új fiú, Bo Carter érkezik a városba, akinek fogalma sincs róla, milyen veszedelembe csöppent.

A gyanú és a hazugságok gyorsan terjednek az eső áztatta utcákon. A városlakók egymás ellen fordulnak, Penny és Bo attól tart, hogy a másik titkokat rejteget. A halál pedig gyorsan utoléri azokat, akik nem tudnak ellenállni a nővérek csábításának.

Penny azonban olyasmit is lát, amit mások nem. És muszáj lesz választania, hogy Bót mentse meg, vagy saját magát.

Legyőzheti egy boszorkány az óceán szirénénekét?

"Számomra a történet legerősebb pontja az atmoszféra.
Az írói stílus egyszerűen zseniális!" - FairyDust, moly.hu

"Ernshaw az igazi boszorkány, nem a Swan nővérek,
engem legalábbis teljesen elbűvölt." - HeySunny, moly.hu

Szereted a Vörös pöttyös könyveket?
Vidd haza nyugodtan! Tetszeni fog.

16 éves kortól ajánljuk!
Termék adatok
Cím: The Wicked Deep - Gonosz mélység
Eredeti cím: The Wicked Deep
Szerző: Shea Ernshaw
Fordító: Béresi Csilla
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
Oldalak száma: 312
Megjelenés: 2021. április 22.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634578017


3 699 Ft


Country-Éden Ava Miles

 Country-Éden Ava Miles





Tehát akkor ő egy PR-kampány része? Rye kihasználja őt?
Amikor a híres - és hírhedt - countryénekes bevonul az étkezdébe, ahol Tory Simmons főz, a lány biztosra veszi, hogy átlát rajta. Nyilván valami rosszfiú. Egy alfahím, aki szereti magát mindenfélével kényeztetni, beleértve a nőket is. Azonban míg a countryzene és az arrogáns férfiak kevésbé nem is érdekelhetnék, az ajánlatot, amit kap, képtelenség visszautasítani. Rye Crenshaw felkéri, hogy legyen a magánszakácsa a több városra tervezett turnéján. Ez az állás a válasz a lány imáira: kisegíti az adósságból, és megalapozza a kétségbeesetten vágyott újrakezdést.

Rye biztos benne, hogy pimasz új szakácsa lesz az utolsó, aki valaha kísértésbe vinné. Ám a tipikus vidéki lánnyal való időtöltés csodát tesz a férfi csorbát szenvedett hírnevével. Ráadásul úgy alakul, hogy a lány főztje a legjobb, amit a férfi valaha kóstolt: egyszerre megnyugtató és csábító. Később a Toryval töltött idő során felfedezi a lány egy másik oldalát is - azt, amelynek ugyanolyan lehetetlen ellenállni, mint a főztjének. És amikor egy családi vészhelyzet hazahívja az énekest, olyat tesz, amit még sosem kockáztatott meg: beenged egy nőt a szívébe.

Az érzelmek, melyeket Rye a bulvárlapok számára tettetett, egyszerre túlságosan is igazivá válnak, de vajon a country-éden, amit Tory karjaiban lelt meg, megél-e majd a való világban is?

Érzelemgazdag szerelmi történet két emberről, akikről nem gondolnánk, hogy egymáshoz valók, azonban kiderül, hogy nem is alkothatnának jobb párost. Szívmelengető románc, amit Az év legjobb könyvének választottak.

Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!

Felnőtteknek ajánljuk!
Termék adatok
Cím: Country-Éden (Dare-völgy 1.)
Eredeti cím: Country Heaven
Szerző: Ava Miles
Fordító: Roehnelt Zsuzsanna
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
Sorozat: Dare-völgy
Oldalak száma: 464
Megjelenés: 2021. április 22.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634576532
Méret: 204 mm x 136 mm



3 999 Ft